Grått :-)

Ett strå, ett grått, ett vitt, lite krulligt, lite ovilligt.

Har uppdagats!

Respekt! Och flytta på er ungdomar, när jag ner för gatan skrider!

Illegala orgier.

Ja ja , jag vet. Jag har inte hunnit uppdatera bloggen på mera än en vecka. Förödande. Nu har jag dock genom boken jag läser, brisant material att skriva om.  

Författaren till den hysterisk roliga romanen "Hjältar som vi", Thomas Brussig, har wallraffat sig genom Berlins bordell. Lagliga sådana. "Berliner Orgie" eller på svenska"Berlinska orgien"  heter detta egentligt ganska litterärt tunna, taskigt skrivna, måttligt roande verk, berörande den helt legala tyska sysselsättningen att knulla för eller mot pengar. (Hittar inget annat ord, sorry Prussiluskan!)  

Det fick mig att tänka på det där med illegalisering och problemhantering.......

Ja, Tyskland med sina 80 millioner människor har valt att helt legalisera prostitutionen, så som också länder som Holland, Belgien och andra.. Men usch så hemskt! hör jag de flesta utbrista?. Och NEJ! , jag är inte för prostitution heller , dock mot illegalisering av berörda personers livsstil. En illegalisering som för till mera elände, mera kvinnlig sårbarhet, mera trafficking och modern slavhandel. Nämligen genom att driva sexhandeln "underground". Trafficking och erotisk slavhandel som idag är ett av de vidrigaste brotten världen kämpar emot, måste bli första prioritet att utplånas. Inte oskuldiga dumma människors, konstiga läggningar.
Upp ur mörkret med prostitutionen, fram i ljuset. Se , titta, observera. Ta in vad som händer kring os, förträng  inte verkligheten med illigalisering och därmed osynligtgörande. Det blir inte mindra sexhandel vid att illegalisera.  En mannlig eller kvinnlig "pro-prostitutions-legalisering´s" förespråkare, skulle i dagens dubbelmoraltyngda samhälle aldrig våga stå för en sådan åsikt och verkligen inte våga driva frågan, med tanke på konsekvenserna för sig själv.. 

Jag hör er redan nu tänka; Aj! Nu har han blivit galen! Den fritänkande liberala galenpanna som driver världen mot moralens förfall och kvinnan mot en säker undergång. 

Nejdå, det har han inte, hör på det här:

"
Prostitution, die von Erwachsenen freiwillig und ohne kriminelle Begleiterscheinungen ausgeübt wird, ist nach den heute anerkannten sozialethischen Wertvorstellungen in unserer Gesellschaft allgemein im Sinne des Ordnungsrechts nicht als Sittenwidrigkeit anzusehen".
Texten är domaren Percy McLean´s  historiska utlåtande och översättas ungefär så här:
"Prostitution som utövas av vuxna, frivilligt och utan kriminella följdaspekter är efter de idag, i vårt samhälle rådande socialetiska värderingar, ej att anse som sedesvidriga".
 

Och vad sägs nu då:

Art 1 ABS 1 Satz 2 GG
"Darüber hinaus gehört zu schutz der Menschenwürde nach einhelliger Ansicht, dass der Mensch als ein wesen geschüttzt werden soll, das kraft sienes Geistes befähigt ist, sich in seiner selbst bewusst zu werden,sich selbst zu bestimmen und scih und seine Umwelt zu gestalten. Es gibt also Keine staatlich Verpflichtung des Menschen zum "Richtigen" Menschein. Der schutz der Menschenwürde kann sich also nicht gegen die darin mitgeschützte Freiheit der Selbstbestimmung richten."
"Därutöver är det en del av skyddet av människovärdet , att en människa skall skyddas som en  individ att själv bestämma och gestalta sig själv och sin omvärld. Det består alltså ingen statlig plikt att vara en "rätt" människa. Skyddet av individens värdighet kan därmed inte riktas mot den därigenom säkrade rätten, till 
sjävlbestämmande."

Individens frihet att själv avgöra av som är bra för henne/honom, vilken livsstil man föredrar, hur man lever sitt liv. Naturligtvis som ovan redan redovisat: frivilligt och utan kriminella följdaspekter, är en realitet och demokratisk frihet mer än  hundra millioner Européer lever i......... och nu har moralens väktare i Svea, genom illegalisering  drivit prostitutionen "underground", därigenom skapad följdsjukdomar, som osynlig slavhandel och en stor svart ekonomi med ytterligare plågsamma följdaspekter........


Avund

Hade idag igen en konversation om han Tysken, ja alltså Fred från Berlin........ Fick igen höra, (från flera) att han måste vara kriminell.......... Suck, suck och åter suck! ........Avundsjuka?

mja , jag vet inte.......

Avundsjuka kan vara en drivkraft.  "Jag vill också, alltså satsar jag"   Jag kan ligga i fosterställning och gräma mig i ren avund ibland. Jag vill också, jag vill också. Det betyder dock inte att jag missunnar subjektet för min avund. Det finns egentligen inget negativt med "positiv avundsjuka" Den driver mig fram.

...........men ren missunnsamhet är väl det fulaste som finns! Jag kan i fallet med Fred fån Berlin inte se någon anledning till avund från personerna jag hadde konversationen med, då de säkert lever bättre med högre standard än nämnda.

Missunnsamhet?


.

Skönhetsrådet, vårt eget Amishfolk.

Stockholm, en ögonbedövande vacker stad.  

Javisst är Stockholm vackert. Jag har nu bott 17 år av mina 42 i Stockholm, och törs nu kalla mig "Stockholmare"........... Smaka på den: "08"  ja det är jag!  Invånare i Svearikes enda riktiga stad. En storstad i nanoformat, man bara måste älska. Snygg, innovativ, modern och fullt av arkitektoniska pärlor. Ja det är mitt Stockholm, som jag sedan första dagen har beundrat för sin skönhet och samtidigt för invånarnas moderna innovativa attityd. (Jag skrev Stockholm, inte Sverige!) En stad som genom sin historia har formats, omformats, transformerats, moderniserats och i modern tid vuxit mera än de flesta städer i norra Europa. Det en gång Köpenhamn inofficiellt kallades, kallar nu min stad sig officiellt: "The Capital of Scandinavia" 

............och så var det, det där förbaskade, retrofila Skönhetsrådet............

Landmärken i form av innovativa byggnader, har genom tiderna uppdaterat Stockholms utseende och även förskjutit inte bara de visuella punkterna, men också flyttat kommers och människors liv åt det ena eller det andra geografiska håll. Storkyrkan, Stadshuset, Kungstornen,  "Kristall vertikal accenten" och "de fem trumpetstötarna" i Hötorgscity är tydliga bevis för Stockholmernas moderna och livskraftiga nerv, INNAN "Skönhetsrådet" eller skall vi kalla det "Amishrådet" började vingklippa de arkitektoniska manifesten i modern tid.

 År 2007, är det enligt "skönhets"rådet inte längre politiskt korrekt att förskjuta vare sig stadsbild eller kommers. Stockholm har blivit museums-mogen menar de. En pärla att bevara. Inga nya besvärande visuella landmärken får dominera det gamla. Det gamla har rätten att dominera. Det nya, det moderna, -vår tid- skall inte synas i det gamla. Precis som Amish folket bestämde sig att för ett  bäst före datum har nu Skönhetsrådet bestämt sig för ett också. "Hmmmmmmmm..... Skall vi lägga datummärkningen på 1942 eller på 1970? Äjjj. Inte 1970! Det går inte , vi säger väl 1942. Det var tider det. Det var snyggt då."  kan man nästan höra dom raljera. Synderna vid Sergels torg vill de inte kännas vid. Detta efter min mening helt geniala arkitektoniska genombrott, som tyvärr raserade en hel stadsdel, värd att bevara. Ja, man kan ju bygga där det inte finns hus och sådana ställen finns det MASSOR av i Stockholm. Tyvärr har vårt "Amishråd" bestämt att man inte ens där, får visa sig modern och innovativ. Nähädär!!! Vi skall på sin höjd ha trist, retrofil funkisromantik som i jäsp-tråkiga Hammarbyhamnen. Siluetten måste bevaras. Siluetten som omformats under hela stadens existens, får plötsligt inte störas.
När tex. Stadshuset byggdes, störde det ju faktiskt stadsbilden som fanns innan. Stadshuset som reste sig långt över all befintlig arkitektur blev en "pärla" att vara stolt över. Världen kom till Stockholm, kommer till Stockholm och beundrar detta tre kronors manifika hus. Ja och så skall der förbli!! Inget nytt skall visas upp, inget nytt får stråla över. Bevara, bevara,bevara...............

Bevar mig väl!

Jag vill ha nya moderna höga dominanta monument över vår tids innovativa Stockholmare. Ja, skyskrapor i glas och stål som ritar om stadsbilden igen och igen, och därmed moderniserar och manifesterar den nutida staden och dess globala mångsidiga invånare. Naturligtvis behöver vi inget rviningsvansinne ala´ sextiotal. Bygg där det finns plats och låt det gamla finnas kvar. Bygg så det harmoniserar med miljön omkring, men bygg spektakulärt, innovativt och modernt. Jag vill inte bo i något arkitektonisk nationalmuseum.

Fred Groneberg, en framgångssaga!

Solen steg åter igen upp över ett molnfritt Svea. Jag vaknade lyckligt i morse (på en måndag!) då de  envetna små vårmorgonsolstrålarna sökte sig förbi mitt draperi. Våren! whoopp.......... ja . .....ni vet.........
Helgen var fantastisk. Livet leker! En ny dag väntar på jobbet. Kul! 

Då jag naturligtvis läser Svenskan på morgonen, missade jag artikeln om Fred Groneberg från Berlin i DN. Min hustru var dock inte sen att informera mig om Fred, den tyske plattsättaren hon läste om. Vilken cool historia! En arbetslös tysk plattsättare som via arbetsförmedlingen i Berlin sökte sig till ett jobb Sverige för att undkomma den öst-tyska arbetslösheten, som ju härjar som värst i Berlin, tjugo år efter murens fall. Alltså ,den där Fred lär sig svenska vi en CD-kurs, skaffar ett jobb och är efter endast två år; arbetsledare, skyddsombud, har sambo, bor vid Karlaplan, kör Volkswagebuss och har en båt liggande vid Långholmen! ............. va?!........RESPEKT MY MAN! . ..... Han tycker att Sverige är underbart, vilket han kan ha rätt i. 

Ja, so far so good! 

Jag kastar mig sedan, fortfarande lycklig, till mitt underbara arbete och berättar sedan om den där fantastiska Fred....... och får svaret; "Karlaplan" "Båt" "ja han kanske är kriminell" och  "Hoppas inte de kommer på honom och sätter dit honom"...........  

Amen skärp er nu! 

Att flytta till Skattehelvetet Sverige och lyckas på det underbara förlovade sättet på endast två år, är så respektingivande att man borde ge mannen en stående ovation varje morgon. Låt honom vara en inspiration för os alla och tacka mannen som bidrar till BNP och statens intäkter och dessutom visar os vägen. 

Fred mein Freund, ich verbeuge mich und freue mich für dich!

RSS 2.0