Bloggstop and house!

Bloggstop! Åter igen den 3e. Under tiden, spara filen nedan.... lyssna och njut. (0ch försök att lyssna på riktigt)
 
http://www.newmixes.com/download/john_dahlback-christmas_mix_contact-sat-12-25-2007-newmixes.mp3
.

Cavalli


Man kan fråga sig vad meningen är med högtider, ledighet och semester. Ett par minuters vila, sedan är det över. Så ter det sig även med existensen, sedan råder evig icke-existens.


Jag tänkte i helgen vila ögonen på ett tvåtusenårigt världsarv i form av hästar in brons. Jag älskar dessa och missar dom aldrig när chansen infinner sig att beskåda cavallisarna i original. Kopior står förresten uppställa vid Blasieholmstorg. Hästarna har genom sina dryga tvåtusen åriga existenser stått på flera platser i (gamla) världen, tjuvade av giriga, makthungriga personer. De står sedan de senaste tusen åren på en av mina favoritplatser. Hur kul hadde vi som lever idag då dessa skapades av dåtidens statushungriga? Hur kul kommer vi ha om ytterligare tvåtusen år när vi sedan länge äro icke- existenta? Samtliga våra ägor i all ära.


Och ändå håller vi på!?

Hästarna kommer jag dock inte missa, hur ultrarapid  min blick må vara....

image14


och så var det, det!

Julen är bortstädat, mjaa nästan... ur huvudet på mig åtminstone! Sedan fortsätter den i Svealand till trettondagen.. också en speciell Svensk tradition....

Träningen och flåsandet  är återupptagen, kosten på den vanliga nivån så som också konsumtionen av gammal druvsaft. Ikväll blev den Ramlösa som fraktats hit hela vägen från Skåne!! Syndigt! 
I morgon beger jag mig igen till arbetet i hela 1½ dagar.... men sedan blir det fest igen! Nyår! Figaro beger sig med familj till partyland! Stackars alla satar som är kvar!

Nu räcker det dessutom med den här myspys attityden, nu skall mina lingvistiska dummheter bli lite normala igen. Man blir ju illamående av allt det här  guuuuuuuuulliga julmys. Urgh!

men kul var det, är det och blir det!


Julefrid

Då har man vaknat ur juldimmorna.


Gårdagen den 24e gick med att steka anka medan familjen av någon oförklarlig anledning var tvungna att titta på en animerad amerikansk anka på TV. Kan det förhålla sig således att svenskarna firar denna ankas födelsedag och vi elaka invandrare äter dessa på just deras födelsedag? öhh? ankan fyller inte år??! ....ja just det....Det slog mig i år igen; vad har ankor med Kristi födelse att göra? Vad har tecknat film med Kristi att göra, och varför är det en sådan grej här i Sverige? Nåja , spelar ingen roll! det hela är kul, och det berättigar saken. I love kul!


Aftonen kantades av kulinariska eskapader och materiella utsvävningar.... Nåja, julefrid och kärlek fanns kanske någonstans också, men vad har det med jul att göra! Hallston, Gucci , Fiorucci! Säger jag bara! Sedan måste det nämnas att vinet tyvärr hadde peakat för en sådär fem är sedan kanske, men det var fortfarande en upplevelse. Bara färgen, bernstensrött och lite åldersblek. Fick en Hafström (och världens coolaste rim!) av dottern som gick upp i rök direkt efter middagen..... ja julefrid och glädje, fanns här hela kvällen.


Strax anländer the Dancing Queen med make för lite glögg och vidare utsvävningar på stan.


GOD  JUL!


One to go!

En dag kvar, eller snarare en kväll! Sen är det jul om ni inte har fattat det än. Så roligt, så roligt, roligt ....roligt.......

Hustrun och jag tjuvstartade i går kväll med champagnedimmorbubbelibubbel .... Sedan Esquehousedancemania..., var ute hela två timmar. Lyckad!

Ingen seg receptor med dunk idag, bara kul. Tränade, gick på hallen och NK. Så nu är vi "all set"


Jag informerar eder imorgon eller dagen efter stora dagen, om aftonen den 24e varit lukrativ, vilket jag inte tror då tonåringar skapar en viss slagsida i julklappsbalancen.

I kväll blir det foi gras med truffe, lammsadel med patate fritto av sexigare slag akompanjerad av madeirasauce och sekretet av fermenterade Nebbilolodruvor. I morgon till frukost skall vi se om gravlaxen blev något och på kvällen en härlig ungsstekt canard med rossokål, sockerglaserade patate boilito, sauce av fonden med rö´tjut och den där medocen som har 17 år på nacken, ekvivalent med mitt äktenskap..... Hey.... Figaron har det bra ;-) Känner mig nästan som Liberace! "You may kiss the ring, because you...."

(tryffeln, den av choko som hustrun fabricerade, är divine!)


Countdown

Daaarrrrrrrr....... Tadaaaaaa......... nu är det snart dopparedagen, kan inte bärga mig, dör av spänning... det ligger redan saker under granen yabadabaduuuu  ..... och i morgon efter en längre arbetsdag samt ett extensivt träningspass följd av gubb-bastupassmedharklande, skall jag korka upp ett Michel Arnould & Fils Grand Cru Réserve Champagne och inleda stundande helg med bubbel och bång(e)


Man kan inte säga det ofta nog, julen är årets bästa helg. Påsk, nationaldag och alla andra i all ära, men inget slår julen. Speciellt trevligt är den i Stockholm utan snö (hatar snö!) med lilla familjen, en anka i ugnen, ett Medoc i karaffen samt en Montecristo i sikte. (My god så förutsägbart! men det skall det vara när man vårdar traditioner!) Jag måste meddela Moeschlin/Reaper gänget att vi tänker konsumera det till oss egentligt tilltänkta Haut Medoc 1990 på julafton, själva! Synd att ni inte hann hit för gemensam glädje om buteljen, men det finns flera flytande extaser på lager.


Öhhh . förresten Julen..... var det Kalle Ankas födelsedag? eller varför denna hysteri om Disneyhjälten? Jag måste även tillägga att tomten som av mig misshandlades i förra veckan, blir allt snyggare!

Nu måste jag ut och vända laxen som gravas  och inspektera hustruns tryffel..........


Åldersnoja

Jag har den senaste tiden åter och åter igen och igen konfronterats av mina jämnåriga 40 åriga medmänniskor om ålder ålder ålder.........

Nu vill jag inte yra om Sverige och det svenska i en negativ ton som ju är så lätt för europeiska invandrare som hela tiden känner oss lite för mer, men det måste dock belysas att ingen är lika hysteriska som 40 åriga svennar. (och även de som har blivit såna) Åh ,vad vi är medelålders, åh så kan man inte hålla på längre, åh dit kan man inte gå, det är bara ungdomar där, åh vad infantilt dit och dat, åh nu måste vi erkänna att vi inte är unga längre, stå för det, uppföra oss som såna..........


MEN LÄGG NER NU!


Jag orkar inte längre höra om hur man skall vara om man har passerat 40. Var er själva och sluta sätta er i fack hela tiden. Lev livet, lev lite rövare och ha inte så ont i baken hela tiden. Slappna av och våga var lite infantila!  Lär av Ugglan, han är kul, eller Patsy och Edina som är mina nya förebilder.


För att förstå hur jag uppfattar ålderstegen i Sverige, vill jag förklara enligt Figarotabellen:


Man är:

15. Arg, rebellisk och kan inte omgås med andra än alla under 20. (Helt normalt i hela världen)

20. Har sin första ålderskris, man börjar ju bli vuxen.

30. Åh, vad man blev seriös helt plötsligt! Bilen, våningen, barnet det nyfödda, och egna reklambyrån. Vad duktig jag är jag äger saker och har allt. (Men who cares?!)

40. Nänu! har man blivit gammal, medelålders, seg och seriös. Dansa på klubb? Skulle inte tro det! (Ryck upp er för helvete!)

50. "Jag och Gunilla älska hemmakvällar, och att klaga på att krogen bara är fullt av ungdomar!" (Se till att masa era breda baker ut på stan så det blir lite mera blandat, så behöver ni inte klaga på ovanstående)

60-70-80. ...vet inte , men ser dom sällan........


Vad jag vill få fram är att man själv som medelålders och äldre medmänniska är skyldig till "ungdomsfixeringen" då man "ger upp" och blir fet, lat och dekadent. I Sverige är det människor från fyrtio och upp som vi har "ungdomsfixeringen" att tacka för, då dessa blir så lata och dekadenta och väljer att inte deltaga i det aktiva livet bland yngre, men sitter hemma och gaggar om hur gamla de är och lyssnar på samma gamla musik som när de var unga.

Se till södra Europa, där alla är ute och umgås, lever, leker och är del av allas liv.


Så alla över 40... Ryck upp er! och visa lite energi istället för att "Inse att ni är över 40" och kasta era djävla TV-apparater!


Julen

I dagarna yrar många omkring och beklagar sig över den årliga "julstressen"

Nämen, så synd om er stackars bortskämde västerlänningar som av ödet tvingas yra omkring i ett moln av bekymmer, bestående av beslut rörande vilka gåvor familjen skall få och stora problem med planeringen av överkonsumtionen av helgens föda. Jag tycker att ni med all respekt borde zippa och njuta privilegiet av er bortskämdhet.


Jag älskar julen, stressen, maten (nej inte *köttbullar och *skinka) gåvorna.... GÅVORNA! Juhuuu... längtar som ett barn! Kitchig mys med julsånger av Frank Sinatra i väntan på en fet man klädd i rött (som delar ut det efterlängtade lyxobjektet)  även all det där oerhört oestetiska krafs man hänger upp överallt och träd fulla av ohyra i våningen ger hela föreställningen ett riktigt lyft.

Att sedan efter decembers effektiva och inkomstgenererande arbetspass vila ut och njuta av matexcesser under juldagarna är som en bastu med gubbdjävlarna efter styrketräningen; förlösande!

Go! Julen go!



*Måste bara kommentera julmaten. Bli nu inte allt för upprörda!

Köttbullar, skinka och sill.... Midsommar, jul och vad det nu må vara...... "festmat" .... Förlåt mig min arrogans, men "fest" är anka, hummer och ostron.... och rörande köttbullarna säger jag bara; ICA!


Lördag

.... lördag kväll........ HELG!

Arbetat infernaliskt hela veckan, typ millarder timmar....... underbart att så många uppskattar saxen. Ich liebe meine Arbeit även om det är slitsamt i kombination med socialt engamang.

Dagen som gick;  arbeiten, workouttillyadroponheavymashinesandfatweights, bastu med gubbdjävlarna, föda i form av en död sydamerikansk kossas bästa delar,patate di tartufo bianco och ett gott från La France, garre (puff puff Cohiba) och en lat kväll med La fruga. INGET  Sthlm by night denna helg tack och lov.............. skall bli: zzzzzzzzzzzzz ....får vi se..... Beeb beeb....sms... ut? öh....NIX! ..... sova!... eller?.... blink blonk Esque DANCE -maybe- BABY... och du Ika, Patsy och Edina rules!

Over and out!

Förresten så är julpynt i lagom fattning helt avskyvärd! Mördade (misshandlade) tomten igår, skönt...

Sekulariserat monarki

Ja då var det dags igen. Hela djävla (`säkta lingon igen) juvelartilleriet rullades ut i en orgastisk klimax för Nobelfirandet. Nobelfesten!
Inget problem med det faktiskt, jag tycker t.o.m. att det är rätt så tjusigt och piffar upp den annars så mörka svenska december. Glitter och sprak. Kungen och drottningen visade sig med hela sitt entourage för hela världen och bevisade därmed att den svenska monarkin lever. För Sverige i tiden!


Va?


I tiden?
Säga vad man vill om den tjusiga föreställningen, kungahusets roll i Sveriges marknadsföring. Turistmagneter, glamourrepresentanter, håruppsättningsexperter och allt man kan komma på, så är monarkin allt annat än "i tiden" I en modern demokrati med folkvalda yrkeskriminella... öhhh ;-)... yrkespolitiker,  finns det liksom inte riktigt plats för sagofigurer vid statsrodret som endast har bevisat innehavande talangen att bli födda.

Så vad gör vi för att rädda demokratins ansikte utan att avskaffa glamouren? Jo, vi skiljer på stat och monarki så som vi även skilde kyrka och stat. Låt kungahuset leva kvar med än mera glitter och glam i en egenfinansierad version utan apanage, skild från staten. Kungahuset kan för min del få behålla sina ägor, förvalta och finansiera sig genom respektive. Kyrkan mår bättre än på länge, kanske monarkin får upp entusiasmen igen.


Leve glamouren, leve Kungen och leve demokratin! (but kill Pippi)


Kollektivet

Idag, fredag hade jag som vanligt många givande samtal under arbetsdagens lugna gång. Vid ett tillfälle kom vi, min klient och jag, in på Sverige som samhälle. Sverige som kollektiv, individens väl i relation till samhällskroppens kollektiva väl. Usch , jag mår dårligt bara jag skriver om det ;-)


Nämen så här va´....... Sverige är det (frivilligt) mest kollektivbejakande landet i världen. Landet där medborgarna frivilligt utan tvång, helt demokratiskt av egen vilja offrar stora delar av sin individualitet för kollektivets väl, politiskt såväl som helt tydligt även ekonomiskt. Jag tycker inte att det i sig är konstigt, ej heller så farligt, men det provocerar oerhört att framhålla det. Min diskussionspartner stod nästan i spagat i frustration över ovanstående påstående.........


Varför? Jo , därför:


Svensken titulerar sig gärna "FRI" Individens oinskränkta makt att råda över sitt eget liv, prisas i höga ordalag. Frihetens oinskränkt skyddade rätt. Ursäkta mig...... vilket duperande svensken har utsatt sig för. Kan inte ni vakna snart och inse att ni inte är fria, dock för er samhällskropps väl och fortbestånd perfekta enheter.


Ni, svenska folket (och jag själv) skänker 80 procent av er dagliga produktivitet till det allmänna. 20 procent får ni råda över själva, resten går till det offentliga, till infrastruktur, vård, försvar, polis, politikerlöner med mera, samt till oredovisat slöseri från statens representanters sida. (en budget ställs varje år upp, dock följs den inte upp med redovisning) Ni Svenska folket , fogar er varje morgon (ni som arbetar) och möter plikttroget upp på era arbetsplatser för att serva kollektivet med 80 procent av er arbetsinsats. Glada går ni sedan hem igen med 20 procent i egen ficka! Det är inte individuell frihet, det är en hjälteinsats för kollektivet! Eloge kamrater!


Om man nu ser bort ifrån den monetära aspekten syns kollektivets mekanismer överallt även där.
Prada, Gucci, Fiorucci.... Alla springer ängsligt åt samma håll för att inte ratas av kollektivets osynliga trendpolis. Det gäller i mode, inredning, livsstil, hobbys... Spelar man tennis, spelar alla tennis. Spelas det golf, spelar alla det. Är obduktionssalskök på modet har alla det. Barcelonafåtöljer, Gucciväskor och page! Är det aktuellt har vi alla det. Annat är det i de flesta andra länder i världen där individens egna uttryck syns i större utsträckning, säga vad ni vill!


Nu är det ju faktiskt så att det finns en styrka i gemenskap och sammanhållning, varje sig det gäller två människor eller ett helt samhälle. Sverige har en näst intill oklanderlig infrastruktur, då alla tar del i att finansiera den. Fattigdomen i Sverige är inte utbredd då alla hjälper de svaga. Inte många i Sverige är tvungna att råna till sig sitt dagliga bröd, då kollektivet skänker det vid eventuell fattigdom. Sverige är ett supermodernt trendigt land (då alla springer dit vinden blåser) Inte så pjåskigt!

"Der gute, Demokratische Realsozialistische Arbeiter und Bauernstaat" Vi har sett det på andra håll, dock inte lika välsmort och inte i närheten lika övetygande mot "enheten" (altså du!). Damn! vad skickligt upplagd. Eloge kamraten vid ratten!

För att besvara ställda frågan; Det provocerande i belysningen av ovanstående är att det för närvarande anses trendigt att vara individualist. Så cyniskt! Så det vill vi nu alla vara i kollektivets sanna anda.... "moment 22"

"jag är minsann inte bara ett (person)nummer, jag är någon, jag har bara Gucci för kvaliteten, ....oj mitt kök är minimalistiskt..... oj......... och nya fartkameror behöver vi faktiskt för ordningen och trafiksäkerheten..........det säger pappa"


Sveriges folk är i kollektiv anda starkt och enat! Samhällskroppen är en superman i nanoformat. Är det dock en sak Sverige inte är, så är det individualistiskt. Glöm det, hasta la vista Svedesi!


De av er som dementerar, skriv nedan i kommentar länken en lista över länder i världen som har ett (frivilligt och "demokratiskt ") starkare socialistiskt kollektiv och jag skickar er en tia!

...och slutligen måste jag gratulera eder till bragden att fivilligt fått till detta supersamhälle..... tycka om det vad man vill!

image12


Helloooo där!

Kul, äntligen har jag igen tid!


Ja, hu sitter jag här och skall överösa er med mina tankar igen. Irriterande och tråkigt drabbel som jag själv njuter av att gjuta ut i cybervimmlet. .... Och så kommer jag inte på något!? Jag irriterar mig inte på något, är inte sur, inte entusiastisk, inte upprörd, inte överraskad.....ingenting! Jag lider av skrivkramp! (eller en lättare kemisk lobotomi) Kan inte få fram något. Den senaste tidens frenetiska eskapader i arbete och socialt umgänge har helt enkelt dövat min hjärna.


Då väntar vi på julen, som jag njuter av varje år. Kanske det blir bättre då så jag har något att framföra.


Förresten så måste jag bara berätta om piercing studion på Södermalm...... ush! Vilka typer! Svartklädda, läskiga, tatuerade monster med hål i varje kroppsdel det går att ha hål i och trycka något av metall igenom...... oj, vad gjorde jag där?


RSS 2.0