Jämställdhet och kvotering.

Denna torsdagsmorgon var jag som vanligt på torsdagsmorgonen, på Centralbadet. Där tränar jag och rundar av det hela med en utdragen riktig gubb-bastusession. Sitter bland harklande gubbjävlar och svettas i maskopi, samtidigt som det tycks tävlas tyst om vem som ser surast ut. Klia sig lite här och där, mumla nåt som "fan va hett" verka vara grejen. Där känner vi oss hela, som riktiga män! 
I bastun har jag nöjet av att läsa gratisblaskorna City och Metro som jag i vanliga fall inte riktigt orkar befatta mig med. (för snobbig!) Idag fanns en kolumn om jamställdheten i Sverige, där kolumnisten gnällde över att vi män har hamnat i underläge och borde kämpa oss tillbaka i jamställdhetens namn. Sådant dumt, ointelligent och naivt tjafs kan man ju lätt avfärda med att tänka "prffff" och sedan lämna det hela därhän. Man borde rimligen göra det........ skitblaska.... Vi män har det nog faktiskt fortfarande enklare........ (säg dock inte att jag tycker så till de griniga gubbarna jag bastar med, de kunde få fel intryck.... hjälp!)


Men!


Då kom det över mig! Ja! Joho! Vi borde kämpa på lite för jämställdheten i samhället! Kvinnan skall naturligtvis ha helt samma förutsättningar som vi män, det är klart. Alla är lika som individer.

Låt mig slå fast; Jag tycker att vi individer, kvinnor som män, borde vara helt jämställda i samhället, utan undantag!

Könskvotering?... mja.... till bolagsstyrelser?.... "jajaja".... hör jag mina kvinnliga läsare tänka.... Till gruvan i Kiruna där ni också är underrepresenterade?....  "Jajaja".... hör jag mig själv tänka. Vill man ha paketet, får man ta hela. Ser inte det plausibla i att ni kvinnor skall befrias från den sysslan. Försvaret är en annan kär institution där det saknas kvinnor. Värnplikt för alla! Det är kvinnans rätt att bli inkallad!
Kavla upp armarna nu kära ni, och anmäl er till gruvarbete, byggarbete och andra mansdominerade yrken.Naturligtvis även till styrelserummet. Gå ut och demonstrera för en allmän värnplikt även för er.  Då kan vi tala om jämnställhet.


Jag kommer dock i fortsättningen att hålla upp dörrar, bära tyngre, resa mig upp när en dam kommer till bords, hjälpa med stolen, hjälpa med kappan, köra bilen om jag hade körkort, spika, måla, borra och byta däck och annat som förväntas av en riktig man. (Säg nu inte att det är lika vanligt att kvinnor utför dessa sysslor!) Jag kommer dock inte begära något i gengäld. Vi män kan väl bjuda på det för att vi är stora och starka män, eller?


Jo, det kan vi! Gärna! Men om minsta lilla löjliga sak kvinnan har åtagit sig i vår kultur som inte mannen har, skall ifrågasättas, eller om inte gruvan är en kvoteringsfråga, om man nu verkligen måste kvotera, då kör jag fram artilleriet. Då vill jag också att kjolen skall vara lika gångbar som byxan! (säg nu inte att kvinnor tycker det, altså på män!)


Huka dig Gudrun!

och förresten......... bloggen stänger 10 dagar............ är upptagen med samba, speedos och Caprihinha! Viva Ipanema!


Surt sa analytikern! Läs noga Myran!

Detta inlägg är ett svar till Myran (min vän i polemik!) Jag gillar dig kära fru "Analys", men här finns inte plats för sammetstoner.

inlägget: Gastronomiska perversioner


Surt sa räven!

Hörru , jag är inte mera invandrare än att jag känner till "räven" utrycket. Bollade lite med lingon här kära Myran. Var lite kreativ nu. ("Stackars obildade invandrade sate, som inte känner till denna fabel. Bäst jag lär honom")

Nedan tänkte jag för alla helt offentligt hänga ut dina tunna argument. Och jodu! Jag njuter av debatt och skriv på bara i fortsättningen, jag skall sedan rätta dig och bilda dig. Förresten så blir det "Lesbo looken" vid nästa klippning. Kort, praktisk och bra. Men så behövs ju inte skönhet när man kan hävda sig med kunskap. (Jag vet, elak är jag!)


..........Och detta världssamvete helt plötsligt? Vulgärt och perverst när en person beter sig ungefär som bästa herr Figaro själv. Fast en nivå upp. En nolla till efter alla kostnader typ.


Som jag i samma inlägg skrev:


Och nej, jag tänker nog inte själv mycket längre när jag på söndag åter sitter på Sturehof med familjen över ett par ostron. Shit rules!


JAG, är inte bättre än alla andra perversa västerlänningar, jag ser dock våra perversioner och uppenbarar dessa, även om jag är del i dom. Världssamvete NEJ, noooooooooo NOT ME!  


....Suite på Grand Hotel - hm...
Figaro själv bor väl också gärna på 5 stjärniga hotell. Men har inte riktigt råd med sviten. Än.


Jodu jag prioriterar sådana, har bott på många, så håll dig till fakta! (avis?)


grönsaker flygs in från The French Laundrys trädgård i Kalifornien.
Endast Sverige svenska krusbär har. På gott och ont. Herr Keller vill vara säker på att han gör ett bra jobb. Att kunden får det de betalar för. Och det måste vara en enorm osäkerhetsfaktor att jobba med råvaror som man inte vet hur de smaker och 'beter' sig.


Vad jag ville får fram; Respektive grönsaker kan efter denna frakt omöjlig längre vara "ekologiska" (felaktig marknadsföring) och du, kan han inte sitt jobb även om han skördar svenskt? Jag trodde han var duktig ;-)


Inte om man jämför med de 246 miljoner kg flaskvatten som transporteras
hit och dit i Sverige. Varje år.


Blir det mera rätt att frakta grönsakerna för att det finns ännu större synder? Skall en liten synd ursäktas vid att uppmärksamma ännu större? ......

Inlägget: Luftens hjältar.

....Ja varför inte lägg ner alla andra sktibolag. Du vet ju vad som är bäst. För alla. Det är ju läskigt nog en grundinställning hos många diktatorer. Man gör liksom bara mänskligheten väl.


Vem talade om endast ett bolag? Behåll alla men lägg ner SAS. Jag önskar att SAS banar väg för en ny innovativ och modern aktör. Låt den svenska kreativiteten komma till sin fulla rätt. Låt inte SAS stå i vägen med sina "betonghjärnor" Dina argument liknar mera ett utbrott av PMS, än argument.

"Vi är bäst och vår produkt är bäst! Ja så må de ju tro, damerna och herrarna i ledningen, även om vi kunder är av en annan åsikt och siffrorna talar sitt tydliga språk."

Men här i
SAS-fallet så har du fel min vän.

SAS gick med vinst på 1,3 miljarder 2006.
Både omsättning, resultat OCH antalet passagerare ökar. Resultat och antal passagerare stadigt sedan 2003.


Ja men tillväxten räcker inte i relation till andra framgångsrika aktörer vi jämför med och med tanke på tillväxten i övrigt i ekonomin i stort.. Siffrorna är usla jämfört. Ställ tillväxt i relation. Vid nästa lågkonjunktur blir det (flyg)krash för SAS. Tänk utom boxen nu!

Jo, de flesta av passagerarna är säkert helt dumma i huvudet som tycker det är värt att betala lite mer för att människor ska ha drägliga arbetsförhållanden. Så urbota ålderdomligt.


Vilka förhållanden är ålderdomliga hos Lufthansa, British eller tom. Ryan? Belägg för argument önskas här. Skärpning! Denna blogg är ingen spekulationshärva.

Kom igen nu Myran, lite mera skärpa förtjäner jag väl! ;-)


-Myran- den mystiska skuggan....uuuuhhhhh

Kära Myran,


Kul att du kommenterar.


Jag är dock långt ifrån en perfekt människa. Det har jag ej heller påstådd, även på detta forum. Så hoppa inte på mig med om att jag är en sur räv. Jag observerar och tänker högt, du kanske skall försöka med det också. Har du nämnvärda åsikter eller är ditt specialområde endast att bedöma andras?

Dock


Dig har jag mycket att lära av. Du kan ditt hantverk, dock ingen mästare i förklädning .......du avslöjade dig själv.... kul:-) Me like.


.....och förresten............. Tillväxt i relation till omvärlden......


Livet, vita, Leben....

Sliten.?... ja,
ute i Stockholmsnatten? ja
kul var det är det och blir det. (och tokiga, det är alla)

Citatet nedan är av .... nä förresten, det är inte väsentligt vem det är...i vilket fall, inte en helt vanlig man kan man minst säga. Ingen jag i övrigt sympatiserar med. Han har dock en riktig fet poäng när han uttalar sig om livet. Precis som "Dancing Queen" (en vän) räcker han nyckeln till att fånga ögonblicket.


Oavsett vi vilket tillfälle vårt liv tar slut så är det redan helt komplett. För nyttan med att leva finns inte i livets längd, utan i vad man gör av det. Och ofta är det så att någon som levt länge ändå har levt lite. Tänk på det mina vänner, så länge ni finns här så beror det på er vilja, inte på antalet år, detta att ha levt tillräckligt


citat slut


(Vill du veta vem det är av, gissa eller eposta)


God smak

Blink, blonk, plonk..... smak kräver kunskap.


ehh? va?


Ja!

Verdi, Puccini, Larry Heard.....


Kardiologens dröm.

Började för två år sedan regelbundet  att träna på gym. Efter ett års flåsande började jag till och med tycka det var/är roligt. (helt sinnesförvirrat!) Resultaten; bättre kondition, starkare kropp, mindre ångest, mera energi, snyggare hållning och viktminskning kring gubbmagen som började visa sig. Det var bara ett fåtal av alla positiva aspekter. Jag som kan räkna mig till gubbe, därför med risk för hjärt-kärl relaterade sjukdomar, kan vara lugn. Jag har blivit kardiologens dröm.


Varför då dessa ständigt återkommande bekymrade personer?


"Alltså nu får du inte gå ner mera i vikt... bla blaaa " HAR INTE TÄNK MIG DET HELLER, "ålderskris? älskarinna? frustrerat? deprimerat?"  AARGGGGHHHHHHH.... jag är ju skitnöjd, glad, pigg, stark och snyggare än innan! Varför kan inte någon säga;(Om nu den någon MÅSTE kommentera) "Vad bra för dig, du är säkert jätte nöjd och frisk och slipper dö i förtid".  Om jag nu lägger av med träningen, kommer då samma personer att säga; "vad skönt att du har blivit slapp, ful och fet, då dör du tidigare".


Skärp er nu kära medmänniskor, kavla upp armarna och spring till gymmet. NU! (medan jag hänger i soffan med en välförtjänat desert ......helt utan ångest!)


System recovery, Camorra och svensk feminism.

Onsdag. Arbetat två dagar, sysselsatt och återställd. Fyra dagar sedan eskapaderna i Hamburg och fortfarande nöjd med livet på gränsen till perfektion.


Inget direkt att rapportera, annat än föreläsningen på ABF (rysligt att vistas där) måndag kväll, av Thomas Lappaleinen om Camorran i Neapel. Nämnda författare till bl.a. "Maffia" och "Se Neapel sedan dö" föreläste om sitt nya verk och dess innehåll. Han inledde med att uppmana till direkta avbrott med kommentarer och frågor om någon i publiken kände sig manad. Publiken bestod som vanligt, vid kulturella evenemang av sådant slag, av mestadels; Kvinna fyrtiotalist med tveksam röd frisyr och bylsiga tältliknande linnekläder avsedda att profilera politisk tillhörighet och tänkbar funktion som korpus-kamouflage. (funkar dock aldrig) Man i minoritet (vi kollar på bollar, går inte på "kultur"), trettio-fyrtiotalist med skepparkrans, tonsur och dressmanoutfit.


Alla lyssnade med inlevelse, tiden gick, fakta presenterades och en nål skulle höras om den föll till golvet. Sedan bomben; " ....bla bla.... Camorrista-Kvinnan  är i Neapel drivande när det gäller att uppmana männen till mord och eller vendettor med offer för våld. Kvinnan har traditionellt en pådrivande roll när det gäller blodsdåd" (ungefärligt citat slut) ......... det lät inte vänta på sig en sekund. PROTEST från åhörande kvinnliga fyrtiotalister... "hur vet du det?" .... "Vad baserar du sådant på?" hojtades det i salen! Lappaleinen redovisade lugnt och samlad dock inte helt plausibelt om kulturen och könsroller i urbana Neapel. Tyst igen och föreläsningen fortsatte...... män mördar, kvinnor uppmanar. Hemskt men säkert sannt. (i Neapel) Men hur vågar man påstå att en kvinna skulle kunna göra något dylikt. heliga moder, upphöjda väsen.  
Det slog mig. Svensk feminism är lika nervöst som rådande svensk inredningstrend. Renodlad, okritisk, dogmatisk, nyansfri och förutsägbar. Jäsp!


Men vem bryr sig när hösten är så vacker och livet leker.


RSS 2.0