Tot oder lebendig?

Jag lever.


I ordets många olika bemärkelser. Tolka det som du vill, det blir alltid rätt ändå. Jag har nog aldrig kännt mig mera levande än just denna morgon, söndagen den 30 september 2007.


Jag kan bara notera att gångna dagen, kvällen, natten, dagen, de 24 timmarna i Hamburg, var intressanta. Roligt och lärorikt utom all proportion.

Buss, Ryan, taxiförarejävel (`säkta lingon), Sander, Prada.... eh...jag säger bara; Hallston, Gucci, Fiorucci ! Paris-bar biff-tartar, Hyatt spa, Jahreszeiten Wohnhalle-herrenzigarre-mit-Jevergenuss, Reeperbahn/Grosse Freiheit, syndens epicentrum, fet hotdog med mayo - 80000000 kalorier, nej tack ingen/aldrig cola, jag tar en drink!, cigg, taxiförarej...  FRONThousedancemania (jag vill tillbaka, på alla sätt), taxi, East, currywurstfrossa med pommes och ytterligare 100000000000 kalorier... rysligt med tanke på min nätta figur, nu cola! dock tveklöst endast Coca, nekad i Haloentren;-) , China Lounge, tequila  och taxiförarej....

zzzzzzzztotal system shutdownzzzzzzzzzzz


Välförtjänat dunk i receptorn botat med brus,  frossakalorifrukost i Hyatt club floor lounge, Landungsbrücken, Stilwerk, vinaffären (haut medoc 1990! och ett Ch. De. Pape skall bli gott i kombination med Moeschlin-Reaper-Beckergänget) Svenska oj.... , Ryan, buss, Nalen...... sömn och yrsel. Hamburg i ett nötskal.


KUL! Var det är det och blir det!  och som tidigare nämd; Jag lever!


image10

Viva Vita!

Nu var det dags igen. Imorgon fredag.


Med Ryan (så klart) till Hamburg. No fuss, en femhundring, ingen önödig service, webcheckin, priority boarding, en timme som tåget till Uppsala. Snabbt och effektivt, utan SAS´s låtsas-service. Det skyltas inte med service och den finns inte. En ärlig produkt som ger mig det jag önskar. Från A till B på en dryg timme, nästan kostnadsfritt dessutom.

Orsaken är 12 timmars svindlande housenöje med sveda och värk som facit, denna gång ackompanjerad av en tokig eller minst lika för att inte säga ännu mera galen människa. Jag undrar om det var klokt att dra med sig en individ som drar med mig (triggar mig) ut i eländet i Hamburgs rasande nöjespuls. Schemat är upprättad, det blir ett aktivt dygn........... På lördag 24 timmar efter avresa, har trygga moder Svea oss åter i sin famn.


FRONT revival , Paris Cafe, Halo, Neidklubb och lite annat. Kanske någon timme på Hyatt. Viva Vita!


Kul! kommer det  snart ha varit, är det och blir det! (tune in för mere info söndag)


Luftens Hjältar

Flott, blått, elegant, pålitligt och med hög säkerhet. Nationalklenod, en hörnsten i infrastrukturen, Skandinaviens stolta och anrika flygbolag. Those var väl the days eller hur!? Vårt stolta blåa bolag, nu med stolta stora problem. Jag behöver endast nämna några få; Usel ekonomi med tillfälliga ljusglimtar, kapsejsat företagsoch ledarekultur, en servicenivå passande endast rörelser utan kundkontakt och en allmän övertro på sin ojämna produkt. En produkt många andra också väljer att leverera, och dessutom levererar både effektivare, bättre och billigare. Ett scenario; SAS´s slut


Synd kan man tycka, mja, kanske lite.... men näää...Se det positivt! Ett företag som levererad år efter år, tröttnat, sedan läggar av och sedan baner vårt för vårt nya stolta framtida val i luften. Ett bolag som bygger på skandinavisk tradition för innovationer och nytankande. Jag tycker nog att tiden för det nya stolta Skandinaviska bolaget är här. Lägg ner SAS i positiv anda och låt en annan modern aktör ta över där SAS lade av. Omstruktureringen av det befintliga bolaget verkar inte kunna realiseras, då en företags och ledarekultur har ätit sig fast.

Vi är bäst och vår produkt är bäst! Ja så må de ju tro, damerna och herrarna i ledningen, även om vi kunder är av en annan åsikt och siffrorna talar sitt tydliga språk.


Kära SAS-ledning lyssna på mig nu:


På flygsträckor inom Europa önskar vi ett säte, ett bälte, att komma fram säkert och i tid. Ett smil kombinerat med marknadsanpassade priser och effektiva enkla rutter och bokningsmöjligheter hjälper till. Jag vill inte flyga till Neapel via Oslo OCH München för ett högre belopp än hos er största konkurrent som flyger direkt, servad av en halvsur, igår än strejkande, farbror eller tant. Jag struntar blankt i era konstnadsintensiva lokaler, all er dyra personal med löjliga fantasititlar som "management controller consultant executive officer at large" eller liknande. Er så kallade "reseservice" med garanterad hjälp vid avbokad flyg kan jag tex. på Ryan fixa själv, vid att boka resan på flera avgångar simultant. Och det till lägre pris. Jag kan chansa, lyckas så många gångar att det ändå löner sig att boka om till Lufthansa vid en problemsituation. Nu är det helt enkelt så att ni måste förbättra er produkt fort som f... eller lägga ner och bana väg för en ny, modern, flexibel och attraktiv aktör.  


Det vore väl kul, skandinavisk innovation, nytänkande! Nytändning!


Det klagofyllda livet.

At klaga, gnälla eller ge uttryck för missnöje kan vara konstruktivt. Betoning var på kan! Det kan vara konstruktivt, men oftast är det bara irriterande drabbel.
Mitt gnällande på detta mitt eminenta forum tillför dig, kära läsare, endast nytta, nöje och lärdom. (Kvävde just en kvällning)


Kära medmänniska, se till det ljusa i livet. Fånga ögonblicket och sluta hela tiden att gnälla. Vädret, semesterslutet,  mörkret, hösten, medmänniskorna, ekonomin, partnern, skorna, maten, priserna, jobbet, chefen.... HÅLL KÄFTEN!  (eeh, förutom om skatterna)


Ursäkta mig så väldigt mycket för mitt vulgära språkbruk, men det måste sägas så! Annars når man inte fram.


Vi medborgare i västvärlden har inget riktigt att klaga över. Vi är fria, mätta, klädda och inhysta i varma bostäder. Allt det där våra föräldrar tjatade om, som jag inte ens behöver räkna upp. Och så finns ju Guide Rouge också, för att inte tala om Château Margaux!

Ja, och nu när detta är sagt kan du fortsätta att bevaka detta mitt forum, för att få din dos gnällande damfrisörska


Konstruktivt samhällsbygge, konstruktiv debatt?

Bravo!  Var min initiala spontana tanke under söndagens frukostläsning.

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_17140727.asp

"Ni säger rättvisa och genomför orättvisa", sade Nuder anklagande till Anders Borg, och sådant brukar ju sätta skräck i de borgerliga. Men i torsdags bet det mindre bra. För hur orättfärdig behöver en finansminister känna sig, när arbetslös- heten sjunker rekordsnabbt och sysselsättningen ökar ännu snabbare?

........... Och Mona Sahlin vill som bekant bara tala om Återställaren: att återställa rättvisan.

citat slut.


Efter att ha läst ovanstående, förstår jag än mindre dagens opinionssiffror. Jag förstår inte vad folket är ute efter. Men , hey... varför skall jag förstå det?! Egentligen... och varför är jag sä töntpolitisk när jag bloggar ibland? Jag lovar er, ni som läser detta, att jag skall bli mera underhållande framöver. Till hell with politiken då!.... men nä... jag måste bara få klämma ur mig liiite till: (Ika, scusa mia lingo!)

Socialdemokratins retorik och kritik verkar mest gå ut på att opponera sig, vad än sägs eller görs. Landets långsiktiga utveckling struntar de fullständigt i. Deras retoriska förmåga och förmågen att konstruktivt bygga samhälle samt konstruktivt kritisera det som kritiseras skall, liknar dagisbarnens.


 Sorgligt! (att sådant skall behöva skrivas) blev till slut mitt inititala bravo!


På tal om transporter.

För att knyta an till inlägget nedan om vattensyndandet, ser jag mig föranlett att ta upp en aspekt, som över huvud taget inte debatteras.


Mineralvatten, naturlig sådan av den äkta sorten på flaska helst importerat, är ju som redan bekant en delikat vara med olika smak beroende från vilken källa den kommer. Vill man dricka ett vatten som smakar som Ferarelle, måste man köpa just Ferarelle, och det kommer ju som bekant från Kampanien i Italien.
Läsk smakar likadant oberoende av vart det produceras, då grundämnet vattnets egen smak total bedövas i kemi. Vatten med extrema mängder med smakämnen, kemiska samt naturliga, och flera lass av socker, kan licenstillverkas nära konsumenten utan att skillnaden kan upptäckas. (licenstillverkand läsk)


Det fick mig att tänka på det rådande politiska modet att rata flaskvatten sett i relation till andra produkter på marknaden. Jag som ju arbetar med produkter från skönhetsindustrin, står varje dag och häller dessa  kemiska preparat på folk och ser dessa, mina ytterst sympatiska och högt uppskattade kunder, bli gladare och gladare. Många föredrar av "politiska" (vilseledande) skäl att tacka nej till lite mineralvatten under behandlingens gång, men INGEN ratar en bra produkt i håret. Det är ju sååå skönt med det där fina shampoo från Kalifornien och det där fiiiina vaxet från Australien! Ser ni vart jag vill komma..... naturligtvis.....


Produkter som skönhetsprodukter säljs och används i Sverige i astronomiska mängder varje dag.  Samtliga produkterna KAN licenstillverkas nära konsumenten, INGEN görs det med! USA, Australien och Tyskland, därifrån kommer våra varor. Dessa transporteras kring hela, i pseudokrupp hostande klotet, även om de kan närproduceras. Ingen jävel pratar om det.......

men om vatten......

please!


Vatten

Vatten livets källa, aqua, h2o, stilla, bubbel, kran, sockerfritt, salthaltigt, mineralrikt och inte minst det kolsyrade. Detta ett av universums element har blivit kontroversiellt. I form av vatten på flaska, rent sådant, utan Cola eller Fanta eller annan smak. Rent kolsyrat klart gott mineralvatten på flaska har blivit miljömillitanternas syndabock.


Vatten med tydlig smak av Coca Cola, Fanta och socker eller annat går bra, dock inte det klara rena. Det som smakar salt, mineral, jord, etc. med olika textur och struktur i smaken, i form av kolsyra i olika konstellationer. Det vattnet, det får man inte konsumera, det är en miljöbov. Vi har ju vattnet i kranen. Rent, fint Stockholmsvatten! Varför då transportera vatten från Italien eller Skåne till Stockholm, när man kan tappa det ur kranen?


Jo det skall jag berätta!


Stockholms kranvatten är gott, ingen tvekan. Rent är det också, men det smakar inte som San Pellegrino och känns inte som det i munnen. Ej heller som Perrier och ej heller som Ramlösa. Det smakar kranvatten! Tillsätt bubblor själv och det smakar fortfarande inte som ovanstående. Då smakar det kranvatten med bubblor. Helt OK, har inget emot det, men jag föredrar faktiskt att dricka Ferarelle från Kampanien. Fin sälta, friskt, ej för jordigt med väl avvägda balanserade mjuka bubblor. Skillnaden är för mig lika stor som mellan Fanta eller Cola. Jag föredrar Cola när jag dricker läsk och Ferarelle när jag dricker vatten.


Nu finns det ju tydligen människor som vill avskaffa min valmöjlighet för vattendrickandet för att minimera transporterna och därmed minska utsläppen. Ja men då kan vi ju även förbjuda Cola och Fanta, så onödigt när det finns Sockerdricka. Läsk som läsk! Vatten som vatten! Gammal hederlig Sockerdricka. All läsk smakar ju ändå bara socker. Eller varför inte gå hela vägen och förbjuda allt annat än Sodastream. Vill du ha läsk MÅSTE du kolsyra den själv och smaksätta med helt lokalt producerade smakämnen. Samma gäller för vatten.

Vilket underbart samhälle.


Varför inte göra något åt bränslet som skapar utsläppen vid transporterna? Det finns redan kunskap för renare transporter, men det talar ingen om. Flyget är ett sorgebarn utan klara lösningar, det vet jag, men vatten flygs inte.


Är det inte på tid att fokusera på det verkliga problemet istället för att leta syndabockar? Jag betalar gärna en femma mera för ett gott vatten, en femma som helt går till att aktivt arbeta för renare transporter, så vi inte behöver utvecklas bakåt.


Underbara tider! (eller vad är det för fel på er?)

Innan jag påbörjar mitt egentliga inlägg idag måste jag berätta at jag i går, söndag, tog tunnelbanan till  S  ö  d  e  r  h u h u u u u u u u ..... k n i v s ö d e r!  för att besöka Nitty Gritty.
Prada & Mc. Queen inte driekt söderisch... men jag tog mig dit. Inspekterade varorna, hittade inget tyvärr och tog mig därifrån igen efter 30 minuter. (BirgerJarlsgatan och NK, de kan man lita på.) Fram och tillbaka för 40 kronor med tunnelbanan.  Kan man tänka sig! Jag fick handla en billjett i luckan för fyrtio kronor i CASH av en riktig människa som dessutom var trevlig. Aldrig mera buss, nu endast tunnelbana när det blir kommunalt. Så måste jag bara tillägga att nästa gång kanske blir till sommaren 2008 när jag skall ut på min årliga utflykt till Saltis. Saltsjöbanan den är bra den! Riktiga klassiska trevliga konduktörer, med keps prydda med emblem och klädda i uniform. Även de, tar emot mina kontanta pengar, med en riktig service; det sker inne i vagnen. Viva Saltsjöbanan!
image9


Ja nu till det väsentliga!


Ett år på dagen. Ett år med vår nya regering. Tack för ett riktigt bra första år. Över förväntan faktiskt! En eloge från mig till er, kära allians! Jag älskar bara tonen. Att bli talat till som en fri människa.


Och så kan man ju fråga sig? Vad är det för fel på er, svenska folket!?


Efter bara ett år utan pappa Göran, farbröderna Ringholm/Nuder samt konstapel Bodström, saknar ni förmynderiet så mycket att alla undersökningar tyder på en tydlig majoritet för Socialdemokraterna. Jag blir alltså helt matt och får "typ damp" av det här. Låt oss utgå ifrån att alliansen inte hade tagit segern, då hade som Anders Linder på SVD skirver igår, förmodligen Göran fortfarande suttit som statsminister, Nuder som finansminister. Tystnad skulle råda kring valfriheten i vård och omsorg, skolan negligerat som innan, fastighetsskatten kvar, inga inkomstskattesänkningar, jobben mindre och cementstyret förankrat till en sådan nivå att DDR-tendenser hos makthavarna skulle bli ännu mera påfallande än de redan var innan valet.

Sahlin lovar att "återställa" samhället. Det skall tydligen löna sig att inte arbeta. Är det som min hustru kommenterade? "Ja det måste ju vara de som har förlorat sina privilegier i form av bidrag och annat, som gör att de inte behöver oroa sig, som väger i undersökningen"


Sverige går som tåget! Jobben blir bara fler! Konsumtionen är på top. Svenskarna har det i största allmänhet bättre än någonsin i modern historia. Trots det vill man tillbaka och vänstern lovar att "återställa"....... ?????????.........Det låter ju lite märkligt. Makten vill återställa till ett samhälle med mindre människor i arbete och sämre ekonomisk utveckling. Jag kan endast tolka det så.
Folket vill tydligen ha pappa och mamma tillbaka. Mamma och pappa som delar ut fickpengarna.  Det folket som även frivilligt låter största delen av sin produktivitet konfiskeras och därmed slipper aktiva val. Unikt sett i ett global perspektiv.
Landet går som smort, men ändå saknas något. Jo, tydligen saknas maktens arrogans, förmyndaren samt dennes retotik och en daglig pisksnärta. Sann frihet, med åtaganden och ansvar till följd, är inget för folket i norr.


Jag förstår verkligen helt ärligt, hur jag än försöker, inte hur ni resonerar kära svenskar! 42,7 procent av er, och lite till som lägger sina röster ytterligare närmare ofriheten. Jag har gett upp.

Ni är ett rätt trevligt folk, men hälften av er, är riktigt konstiga.


På tal om att promenera.

.... Ja... Jag bor ju centralt och behöver inte ha vare sig bil eller månadskort till kollektivtrafiken. Jag njuter varje sekund som jag förlänger mitt liv och upprätthåller pulsen, vid att inte behöva vistas i bussar, tunnelbana eller i någon plåtig farkost inklämt mellan mina (trevliga) medmänniskor. Jag älskar mitt centrala läge, promenerar överallt och tar sällan min cykel. Så bra! Så skönt.
Riktig lyxigt bortskämt gubbliv, att bara behöva glida genom stan i stylisha italienska skor! Nåde mig, om det snöar eller annan slask infinner sig.... I hate it!  Naturen kan hålla sig där den hör hemma; i spenaten!


Men så en dag..... fick bråttom, var vid St. Eriksplan... vad göra? JO! bussen kom precis! Bra! Så bra att det finns kollektivtrafik när man behöver!
Jag klev, upprymd över att bussen just kom när jag behövde den, upp i den. Drog fram en sedel och sa: "Stureplan" Varpå chauffören tittade med blasfemisk blick och sa; "inga kontanter!" VA? Har det nu gått så långt att jag skall betala med kort på bussjäveln? Nåja, drog upp mitt Amex varpå chauffören tittade med mördareblick och sa: "du skall betala därute" pekade ut och visade en billjettautomat vid hållplatsen!? "Ok, ok kan du vänta en sekund" frågade jag, varpå ett "NEJ" svagt hördes medan bussen försvann i ett moln av  avgas och mitt raseri. Man får vad man betalar för. Det är service det!


Vilket system!? Varför inte (också) ha en automat på bussen om nu chauffören inte kan hantera pengar? Varför inte en kortläsare eller så? Och varför kan/får hon/han egentligen inte det?
"R å n r i s k" fick jag lära mig av hustrun min! "Rånrisk"? Har det varit ett problem med bussrån utom proportion? Har Sverige skakats av talrika brutala bussrån och Connex  blivit av med oproportionerligt stora summor? Har man kommit på att det är lättare att råna bussar än taxi och värdetransporter? ......Skulle inte tror det va?! för då har jag missat löpsedlarna. Nog någon ny ide, för att den fackliga kampen skall rättfärdigas och de fackliga avgifterna likaså. Jag vet inte, men hela systemet är ju helt galet töntigt, eller har jag bara blivit en sådan bakåtsträvande stofil att jag inte ens vet hur man åker bus och inte fattar att vi bor i Rio? Nu törs jag aldrig aldrig mera ens försöka mig på tunnelbanan. Rånrisk och tekniska nymodigheter. Hjälp så läskigt. Hur gör man? Skall man lämna klockan hemma?


Ja, jag tog en taxi, passar mig faktiskt bättre. Mercedes dessutom, stylisha lädersäten, stjärna på huven, tyskt, pålitligt, säkert och snabbt. Slängde upp cashen till en nöjd och trevlig chaufför, (tänkte nästan tända en cigarr) kom fram med rena skor och helt utan att bli hostat på. Det är service det! ;-)


Välgörenhet......

Idag var jag på en promenad genom stan. Tegnérgatan, Drottninggatan, Gamla Stan, Slussen, Söder. Checka butikerna, en espresso, spana stylen på söderkidsen. Sedan tillbaka till gatorna runt Hamngatan, Norrmalmstorg, Biblioteksgatan, spana bratsen, kolla  Gucciuniverse vid Stureplan och sedan hem till Norrmalm. Alltid lika trevligt att promenera, titta, ta in staden, känna på pulsen och få upp pulsen.


Pulsen, ja den fick jag upp. Dels av promenixen men även pga. de totalt puckade representanterna för diverse organisationen som under min promenad, enerverande, irriterande och lömskt försökte få mig att bidra med pengar och personligt stöd för just deras sak.


..... "hej har du hör talas om Greenpeace?" (Tror du jag är ett pucko eller??) ........ "hej har du någon minut över för att Rädda Barnen?" (Nej!).... "hej, vill du hjälpa lidande i Afrika,?" ......"hej du ser ut att vilja hjälpa".(Ja, men inte dig!)........ och sedan två gånger till, Greenpeace! Men inte nog med det! Samtliga skulle efter mitt bestämda nej, börja "debattera" om varför just de behöver just mig..... Greenpeacebruden frågade tom. efter att jag svarat "ej intresserat" ....."är du säker?" .....JAAAAAAAAAA JAG ÄR SÄKER! Jag är vuxen och vet vad jag vill. Jag vill hjälpa och stödja, men inte överfallas av infantila ungdomar som ser sin mission i att "upplysa mig" och helst få mig att bli som de. Gå och köp lite finnmedel och be om mera veckopeng. Och kan ni inte skippa hela det där förutsägbara "Fjällräven kittet" och sätta på er lite stylish som Hallston, Gucci, Fiorucci eller något man vill titta på. Nåja , :-)  behåll Fjällräven, men skicka brev till mig som jag kan utvärdera i lungn och ro eller håll er borta när jag inte har uppmanat till diskussion. Alla andra som tycker om konversera utan "intressen" i bakhåll, Talk to me!


Sedan kan jag informera om att jag är aktiv hos en av mig valt organisation, utan uppmaning av en gatucruisande, enerverande alternativ-teenie-miljö-vegannisse-tönt med rastaflätor och tygskor! (som vanligtvis avskyr griniga "NK-gubbar" som mig)


På tal om hösten.

Hösten!
Nu kom den! För tidigt!
Igen!
Suck!

Inte så farligt egentligen, skaldjurssäsongen är ju här.

.... ja...... Som nedan nämnd; Sturehof blev det i söndags......... men inte blev det några ostron...... Min hustru och jag sälv, mumsade i oss ett antal kräftor ur Vänern, ackompanjerad av ett litet bubbel från Champagne...... ja klaga kan man ju verkligen inte, även om hösten fattar sitt kalla grepp.

RSS 2.0