Ready for takeoff

Sitter på hotellet, väntar på att tjejerna skall bli klara.

Nyår i Punta............ kul!

update imorgon.

Party på vischan

Ett nytt år, nya utmaningar och en ny start.

Årets sista dag befinner jag mig i Punta del Este, Sydamerikas svar på typ Mallis eller lite vänligare; Miami.
Surrealistiskt! En stad i glas och betong, highrises, hippa krogar, coola nattklubbar och världens hela jetset samlad ute på Uruguyanska vischan....... Inte ett spår av planering, reglering eller  ens stadsplanering. Här regerar inget annat en Dollar, och det i form av US-sådana. Har du gröna sedlar, bygger du ett höghus och bjuder på skumpa. Simpelt! Helt enkelt SimCity på riktigt. Nåja, man slutar ju inte förvånas.... Kvällen skall igen tillbringas med party, kulinariska upplevelser, hade jag nästan skrivit... jag menar köttätande och mottagandet av det nya året som säkert igen blir än bättre än det förrgående. Av någon anledning är det alltid så för mig vilket ej är att förakta.

Kul var det, är det och blir det! VIVA 2009

Att leva

Ankom Just till Punta, Skrev texten nedan på morgonen, publicerad lite senare........ Jag är seg som sällan :-)


Fyra intensiva dygn. Glödande hetta på alla sätt och vis. Tango, festa, amor och nya intryck! Efter en alldeles för kort men kul natt, sitter vi nu med välförtjänad hängighet och muntorka som i självaste Sahara, på båten till Montevido för vidarefärd till Punta. Vilken underbar stad, B u e n o s A i r e s! Smaka på namnet när du läser det......


Det finns bara tre platser i världen som kan mäta sig om jag får bestämma, och det gör jag här! Vad yrar alla om New York för?


Att "leva" är en konst glömt av vi som lever i "civilicerade" Europa. Jag upptäcker det gång på gång när jag förflyttar mig till mondolatino, vare det sig vara i Neapel, Rio eller här där jag sitter och skriver. Att vara utan stora ekonomiska medel men stenrik på kunskapen om konsten att leva, ser åtminstånde ur mitt nuvarande perspektiv ut att vara räddningen för alla stackare som katastrofalt nog inte har råd med en blankpolerad Volvo och villa i Huddinge med platta TV´n i minst två rum. Eller så är det möjligen orsaken till bristande ekonomi, att känna till konsten "leva" och därför aldrig få producerad nårgot. Jag vet inte, men jag är hellre utan biljäveln och villaeländet och lyckligtvis är det realitet för Figaro redan idag, som dock också bara lär sig och befinner sig på spädbarnsstadiet. Man kan ju i vilket fall försöka, även om det är svårt det där med livet och konsten att leva det.


På riktigt


Det söta livet

Att sitta i 28 graders värme klockan 16:45, mitt i mellandagarna med laptoppen i knät och en Montecristo vilande i askkoppen är inget Figaro förakter. Buenos Aires från sin söta sida.

Att leva i ett av världens kallaste och mörkaste länder tycks alltid värd mödan när man kommer till insikt med att slitet gör det möjlig att då och då få nosa på världens finaste ställen. Att ständigt leva här skulle betyda just att ständigt vara här då galopperande infaltion och ekonomiskt kaos gör det omöligt för Gorge & co. att röra sig kring klotet som soltörstande nordbor.

Just här och nu uppskattar jag varje sekund, minut, timme, dag månad och år i Svea som ger mig möjligheten att uppleva det som endast en bråkdel av världens befolkning kan. Så alla hemma; njut slasket, mörkret och skattarna, men skit i ting, materiellt skit, bilar och extra kvadratmetrar och move your asses ut i världen lite då och då.......

En skön hälsning till alla bloggkonsumenter från Buenos Aires. Imorgon går färden vidare till Punta del Este, Uruguay. Uppdatering följer.

Waiting....

Rubriken blev "waiting" Datorn kan inte skriva svenska tecken och jag fick skriva det sa. Sitter just och vantar pa min forbindelse till landet jag inte kan avsloja pa bloggen da Finnsonkarlen och jag har en "gissa destinationslek" via MMS.

Ha en god jul, destiantionen avslojas i nasta inlagg.

Dopparedagen tidigarelagd

Har just firad julafton fyra dagar tidigare än klandern föreskriver............ Halston, Gucci, Fiorucci! Sedan går resan till; mja...... kan inte avslöja något då Finnsonkarlen sitter och läser och då gissningen blir utan verkan.

God jul på er alla kära läsare, jag återkommer snarast när tiden tilåter och min skrivkramp häver sig.

Carpe fucking diem! och njut Lidl, Djursholm och livet i stort och smått.

Wein, Weib und Gesang

Mätt som sällan. Två kvällar med överdådigt dignande matorgier ackompanjerad av orgier i flytande föda och därtill hörande svimattacker. Svensk julbord, utsvävningar och sång. Ibland blir jag påmind och faktiskt lite överraskad över hur syndiga trygghetsnarkomaner kan vara.

I morgon är det bara att masa sig till gymmet och få ut skiten ur systemet innan nästa omgång inhandlas på institutionen med samma namn.

God jul, eller snart i alla fall!

Julefrid

I år som förra lider tiden allt närmare julen. I år dock inte som förra klagar ingen över ”julstress” . Den magiska julstressen som halva Sverige kände sig som slav under just förra året infinner sig inte i år. Kanske för att de flesta av oss i år gläds att ha något att göra, då det talas en del om att många varslas att snart inte ha något att göra. Jag har att göra, har haft det många år och är i år lite extra glad för det och stressar fortfarande inte. Skönt att man slipper höra det där lipandet kring stress.
Ovanstående får mig att tänka på en riktig rolig bok jag för närvarande läser; ”I trygghetsnarkomanernas land” av David Eberhard. Populistlitteratur färgad klart åt höger som sågar förmyndare och säkerhetshets i Sverige. Läsning  som ställer en del fakta över ände.
Kul att det finns flera som tycker precis som Figaro och skriver det han vill höra för en gångs skull, det är som att läsa min egen text……

Av med bilbältet, ut med cykelhjälmen, tänd ciggen och öppna vinaren!

Söndag

Här ligger man i sängen med laptoppen i knät, efter en  inte så väldig lång natt i syndernas sfär. Stureplan, Sturekompaniet och andra tvivelaktiga etablismang som jag inte brukar besöka och inte har någon intention att besöka frivilligt igen eller för den delens skull ej heller i natt. Som tydligt framgår ur tidigare inlägg har jag inget emot nattliga utsvävningar, men då skall det vara just sådana och inte det jag utsattes för. Blonda korkade brudar och slickade tuppar som i maskopi leker "jag är någon se mig"  glömmer bort vardagen med hjälp av flytande stimula och sedan roamar efter Olle respektive Annika Banan som de slutligen kan köpa villan, vovven och Saaben med, så ser saldot ut där vid baren. Kul för dom och synd om mig som inte ser det festliga i det. Nä, skall man spendera natten skall den spenderas på bootyshake, vibesof54FRONTNeidklubbLCLmovethata... eller hur!

Det var då nu söndagupdaten från farbrorbitter som i övrigt njuter existensen och ser fram emot söndagen i ånga av gastronomiska utsvävningar, lättja, lathet och en kärlekshungrande hustru.

Shake it!

Här var man igen efter en slitsam men framgångsrik vecka. Slitsam endast fysiskt av all arbete annars är ju livet som vanligt helt befängt bra mot mig. Spöade just liemannen på bollbanan, i lurarna just nu en mix av Joachim Garraud som är Frankrikes mästare på electro, Hyacint i köket som bjuder på en trerätttars och i morgon är det som vanligt min tur att konkurrera ut henne! Till min stora förskräckelse finns det inget samhällsrelaterad jag kan gnälla över utöver det ni redan får serverad.

Go life!

I kväll blir det Jävlevarianten på krogen. Ingen bootyshake tror jag, men machoprat och skjutande! Shots, beer och sen yrsel kanske. Tio män på krogen! Jag våndas redan morgondagen. Receptorn darrar vid blotta tanken på uppvaknandet.

What the hell.....Det är helg! ...... så Shake that booty!

orkar inte

orkar inte skriva ........

RSS 2.0