Lingvistiska framträdanden.

En "gammal" bekant (ring mig om ni vill ha hennes namn och adress) gav uttryck för att det efterfrågas en mera "skriftsbetonat" ton på denna blogg. Vilken intressant tanke att låta som en bok. Kan tyvärr inte tillfredsställa dig. Läs nåt´ annat, eller anpassa dig gullet. På detta forum bestämmer jag, här råder min lag och det härskar ingen demokrati.

Ja , vilket för mig vidare till journalistkårens gnäll över alla vi bloggare, som publicerar "låtsassanningar" och pseudoreala teorier om våra små liv. Vilken riktning tar samhället om vi får bara sådär uttrycka oss. Bättre är det med utbildade kompetenta debattörer. Inte kan man upphöja gemene man till samhällsdebattör......... nänu!!

Och förresten............. mera Kalles till folket! (då tar jag Sevrugan)

Att vara statsminister......


Fredrik Reinfeldt, Svea rikes statsminister har anklagats för att vara "osynlig" Självaste Göran Persson i egen stor person har även anklagat statsministern för "osynlighet" Persson har onekligen en större visuell yta, hans storhet sitter ju i korpus, men det var det ju inte tal om.  

Måste man som statsminister välla ut över det svenska folket i en form av narcissistisk översittare, eller helt enkelt bara göra jobbet? Vad hände med den svenska diskretionen, handlingskraften, beslutsamheten och då även kanske en ny lyhördhet gentemot makten. Makten ställer jag då upp som ekvivalens mot folket.  Nåja, lyhört har ju politiken aldrig riktigt varit i Sverige. Inte direkt en Sosseegenskap.

En trio i form av Persson, Nuder och Ringholm som dompterar, raljerar, synns och synns och synns och tar all plats samt arrogant och själviskt besluter vad folket behöver, behöver folket inte! Folket behöver (bestämmer jag nu!) diskreta politiker som Reinfeldt, som arbetar aktivt och lyhört för det vi betalar dom för och har röstat fram dom för. (.....och förresten behöver folket mera ostron, Kalles kaviar och nattklubbsyra!)

En eloge till Reinfeldt som arbetar utan att ständigt behöver bekräftas, som pers(s)on.

Läs även mitt tidigara inlägg: Den stora ledaren.

Midsommar.

Sommarsolstånd, yra, landet, grönska.... regn?...eller?...  sol!.... vänner, sill, öl, snaps, snaps, snaps, och så "en lille en" sedan dans, bastu och en lätt dimma.......du ljusa ljuva midsommarnatt.... nu har du gjort det igen!

Magi!

Fredrik Lindström hävdade i ett avsnitt av sitt mycket underhållande populärlingonerdsprogram att "Pripps Blå" satte en standard för det svenskaste av firanden. En klische att leva upp till. .........Då var han inte med i helgen. Det var en midsommar, lyckat och standardiserat helt enligt kollektivets modell, Pripps bara kan drömma om! Midsommarnatten bör göras till kollektivets obligatoriska fest, (läskigt! men det lät kul) minst k-märkas! eller helt enkelt få ersätta julafton, påsk, första maj, hela indusrisemestern och nationaldagen samt valborg! 

"Heja Sverige"............ mja, nä... vi säger väl Stockholm..........

Kul! var det, är det och blir det!

Kallbadhuset.

Kan man tänka sig!? Ett runt, übercoolt,  flytande, illuminerad hotell och kallbadhus mitt i Riddarfjärden.

Bravo! Äntligen!

Nytänkande, innovativ arkitektur, skitsnyggt och ett landmärke mitt i Stockholm. Dessutom en hyllning till staden på vattnet.

 .........och ja, de lät inte vänta länge på sig. Retrofilerna nu igen. "Mjaaaaaa, näääääääää, det går iiiiinte, det skymmer sikten som har sett likadan ut sedan jaaaaaaggg kan minnas. det förändrar siluetten....gnäll" ....... osv. osv.
Vad är det för trams att inget får moderniseras och att utsikten och siluetten inte får ändras? Staden har genom hela sin historia förändrats, varför skall vi stanna nu? Så skärp er bakåtsträvare! (Har bra lust att skriva "bakåtsträvaredjävlar" men det låter ju lite vulgärt :-) )

Varför inte göra om Sveavägen till "Time Square" eller till ett riktigt maxat "Shibuya", med neon, superöversizade tv-skärmar och allt vad som behövs för att skrämma livet ur alla tråkiga retrofilnissar. Spektakulär modern arkitektur, dygnsöppna nattklubbar och lite party behöver folket! Skulle passa Sveavägen från Kungsgatan ända upp till Sergels Torg.

Gamla stan, Strandvägen och de övriga gamla miljöerna staden besitter har jag full respekt för. De behövs, lika mycket som det nya, moderna och innovativa.

Läs förresten även mitt tidigare inlägg Skönhetsrådet, vårt eget Amishfolk.


182924-7

Nanosnoppskompensationspittbull

Kvällspromenad som vanligt, åter igen en pittbull .......... har killarna (inga tjejer faktiskt!) blivit totalt yra eller är samtliga dessa pittbulls på stan någon form för nanosnopsskompensation?!

182924-8


Kollektiva semestertrenditaliennissar.....

I kväll  i kön på ICA: (två manliga säkert trevliga svensson-sossar, trettio eller fytio år till åldern, före mig) "Altså nuuu mååste jag bara till Itaaaalien, mjaaaaaa , det landet ..... maaaaaaaaaten....... asså åhhh, hiiiiistoooria.....och filmarna de Italieeeeeenska......"

Nänu! Nu är jag faktiskt trött på att mitt favoritsemesterland skall misbrukas för stockholmarnas kollektiva mass-snobberi. Stockholmare som kanske varit i Florens (Fiiiireeeenzeeee) eller bästa fall i Venedig någon gång eller två.
Italien är ju som bekannt ett  underbart land i södra Europa som ebjuder oerhört mycket, är rikt på både det ena och det andra sättet.  Finkultur, historia, klimat, mat, varma sociala relationer, kärlek, vänskap, mode, design, bilar .... så som också prostitution, korruption, droger,  våld, mafia, sopor, fattigdom och  politiskt elände...... uuuppps..... det sista kanske inte skall nämnas om man vi snobba sig, och det vill vi ju.

Jag älskar Italien, men det Italien jag älskar omfattar inte bara Flooooooooooorens (turisthåla sprängfylld med Europeiskt kulturarv) men även platser som Neapel, stöket, soporna och det totala kaoset samt rådande politiska anarki.... baksidan är lika stor som framsidan. Sluta därför att snobba er i kön på ICA med ett land som står för mycket av det man i Sverige aktivt bekämpar. Och sådant ni svenssonnissar och pseudocoola wannabe-italos egentligen är så mycket emot. 

Jag i alla fall, åker snart ett par veckor till mitt älskade Italien, och jag ser innerligen fram emot att det snart blir otrendigt att åka dit så man slipper höra det där nasala skitsnacket på ICA.

Fattar noll??! kanske ni gör, men svårt att förmedla..........

Men! Kul! var det, är det och blir det!

Sveadag.

En bra start på en ny dag..... "Kaviar" på tub, det svenskaste av mat jag känner till, och ju bara unglaublich gott! Mitt morgonmål på denna svenskaste av alla dagar.
"Kaviar" ?.... lite fiskägg, potatis, socker och sånnt.... "Svearuga" ....vem kom på den geggan egentligen? Utan tvekan ett geni! Nobelpriset måste fram här............NU!

.....och det var så det, med firandet av sveadagen......... (Heja Stockholm!) Nu kom ju även "medelhavsvärmen" alla stackarna som inte fattar att vi bor i Sverige yrade om hela förra veckan. Kul för er, så ni också kan bli glada en stund.

image6

Sommaren!

Det där med att vara människa. "Lite" komplicerat, "lite" komplext, ganska roande, totalt underbart... Jo Dollsy, ya know :-)...... öh? Jo vad jag ville säga angående sommaren......

Samtliga mina medmänniskor går i dagarna omkring och gnäller över det kalla vädret (?)  "Fy nu är det första juni och det är kallt, bla bla"  får man höra , inte bara idag men fick det, även hela gångna veckan.

´amen skärp er nu! Vi bor i Sverige! 

Här är sommaren som den är, varje maj, varje juni, varje juli, varje augusti, varje år! Så är den slut ,och det var det! Det blir liksom inte varmare bara för vi är så lyckligt lottade att det serveras soltorkade tomater och pastakaffe-biscottirisotto-tartufotortelini-oliosmörja, på vartenda fik. Vi bor ju för hel... nästan på Grönland!

DET BLIR INTE VARMARE I ÅR ÄN FÖRRA ÅRET! Lita på det!

Njut av grönskan, njut av de ljuva, ljusa sommarnätterna. La Vita!
Att sitta ute med en filt, njuta en cappucino på Non solo och beskåda andra är en ren bonus bara det. Fimpa TV´en, gå ut, se det härliga, det ljuva, njut! och sluta hoppas på medelhavsklimat..... eller flytta dit då.

Ja, jag bor helt säkert INTE här för klimatet! Inte heller för något påtvingat kollektivtänkande och förmynderi, (farbrorsgnäll nu igen!?) men vadå, glöm sånnt......det är försommar och sommaren äger! ;-) "...und ze bäst is jet tu kome!"

RSS 2.0