Trygghetens hamn!

Nu är åter tonåringen hemma efter fem dagar i Rom. Det känns betryggande att ha henne i hemmets säkra famn. Ja alltså .....familjens tonåring har gästad den evige staden de gågna fem dagarna men är åter i trygga, säkra, rena, civilicerade, säkrade och världsbästa förnuftiga cykelhjälms-Svearike. Vilken tur, även om det är grått på himlen! (haha, den du Dancingqueen!)

Jag var just på sqaushbanan, njöt av spelet och hatade de rapande monstren i bastun. Härligt!


Då det igen är helg sitter jag fram för burken och försöker hitta något vettigt att skriva. Det går inte hur jag än försöker (det fattar man ju när man läser ovanstående), säkert för att jag distraheras av bubblibubblet som står i glaset framför mig. Hustrun står i köket och försöker igen att klå mig i de kulinariska konsterna..... skall bli gott. Damn! hon skulle kunna lcykas...........


Ha en trevlig helg och låt er bli offer för era läggningar. Må ni även längta lite....

Öh?


Räddningen

Påsken är över. Det var länge sedan att jag offrade fyra hela dagar åt ingenting, eller låt mig säga förfall.

Räddningen idag var tio timmars arbete och en grön sallad till lunch, som nog skall få mig ner på en size zero och min lever ut ur stadiet av ett mossfynd igen. Jag är tillbaka till asketiska arbetsmyrans värld och än värre är att jag trivs med det.


Idag kan jag endast kritisera vädret. Vilket infernaliskt helvetesklimat vi egentligen lever i. Ingen sommar att hänga i granen, ingen vinter men mestadels bara slask och när våren kommer, så kommer den med snö och grusade trottoarer.... Bisarrt att människan har etablerat sig i nordliga landskap.


Räddningen här måste ju vara den goda maten, de vänliga varma människorna och den avslappnade livsstilens skull......

.....hahahahah.... Skitkul!


Det räcker nu!

.... på alla sätt och vis....

Annandagen. Fyra dagars ledighet firad i hemmet. Nä nu är det bra! Jag vill till jobbet och det fort. Det skall bli riktigt roligt att bli lite produktiv igen.


Jag läste vid frukosten gårdagens DN (tur att vi har "båda" tidningarna) Jag måste nog erkänna att man blir lite beklämt över innehållet i ledaresektionen. Jag brukar sällan läsa den, speciellt inte i DN.

Man börjar med att prisa 68a rörelsen, vilket jag inte förstår alls. Jag minns hela det där upptåget ur min barndom som ett påklistrat nyliberalt korståg mot allt etablerat. "Nej för säkerhets skull" Långskäggiga piprökande nissar i stickade tröjor och uggleglasögonförsedda fruntimmer i fotriktiga ankliknande mjukis-skor som tvingade mig och mina klasskamrater att sitta i ring på golvet, medan den onde amerikanska imperialisten skulle mediteras bort. Mycket av  68a grejen var en töntig trend som vissa av dennes representanter inte vänjer sig vid är slut. Jag måste här fastslå; 68 generationens resultat blev INTE en friare individ som DN påstår. Att vara välklippt med kammat sidbena och med etablerade könsroller i hemmet, fanns det ingen acceptans för.  68a-nissernas frihet under ramen för vad dessa anser som frihet, är vad som gällde och här gäller. Lika inskränkt som de samhällsnormer man bekämpade, men på ett helt nytt sätt. Det blev födseln av kollektivsamhället med stora skattebördor och rätten att beskära individen sin frihet, dock på ett riktigt väloljat sätt så denne helst inte skall förstå det. Frihet för långhåriga personnummersinnehavare under kollektivets stränga insyn.  Det finns samhällen där individen njuter av större frihet än i det moderna Sverige, och stora delar av Nordeuropa där 68a generationen tvingade på oss sitt tankegods, där jag samt många av mina ålderskamrater säkert fortfarande är offer för 68a vänsterns indoktrinering, på daghem och i skolan under sjuttiotalet. (Puuussssttttt lång förmulering)

Sedan blev jag uppmärksam på Barbro Hedvall´s inlägg som där förespråkar att lagstifta och därmed förankra det svenska språket som "Huvudspråk" i Sverige. Det vore ju förödande om vi inte säkrade detta fantastiska språk mot utvecklingen utifrån. 68a generationen hyllas, medan man agiterar för att "säkra" det svenska språket, så inte någon invandrarenisse som jag eller något amerikanskt tv-program kan hota de så överlägsna svenska fyrtiotalisternas idéer och dessa kulturfacisters bastion.



DN..... inte direkt någon "modern tankesmida" ...Oj , nu är det nog dags att jobba igen så jag kommer på annat än att författa nerdiga, onödiga  texter.  Jo det räcker nu! verkligen...


........och till alla "frihetsälskande" 68-fyrtiotalister i byltiga korpuskamouflerande linnekläder och fotriktiga ankskor som ingen blir glad av att titta på ... smaka på den här:
image19

The lady of the house is making kitchentrouble (even) at easter....

Söndag.

Vi har inte gjort något annat än ätit, varit ute och farit på nätterna (i går blev det Limerick) och tävlat i köket...... puuuust lite segt börjar det bli  det här med påsken. Men jag var på gymmet just.


"Hyacint" påstår att hon leder i köket. Det driver mig till vansinne så nu kommer responsen. Jag förklarade naturligtvis att min trerätters på långfredagen slog hennes i att vara sofistikerat med hästlängder........ hon förstår nog inte bättre....... I kväll skall jag laga nedanstående:


En carpaccio på tonfisk med thailändsk basilikaolja (hemmagjort!) och ett glas Prosecco från Valdobbiadene följd av Peppardelle med vit sparris kokta i hönsbuljong, knaperstekt bacon  och en sauce på grädde, ägg och Reggiano. Toppat med Reggiano och persilja,  akompanjerad av ett glas Chablis..... då är det bara att avsluta med papaya inlagda i Amaretto med vaniljglass och vispgrädde, sprinklad med choklad. Hyacint är chanslös...


...... Ni skall får höra sedan....... JAG ÄGER! och imorgon blir det gymmet igen...... man sunkar ju ner sig totalt annars...... Jag har upptäckt en begynnande bilring vid midjan. HJÄLP! (för att inte tala om leverns tillstånd)


Måste berätta en hemlis. I vårt hem är det totalförbjudit med halvfabrikat, den som ens tittar på såna är offer för allmän spott och spö. Nu förhåller det sig dock emellertid så att jag i fredags fuskade med desserten......... smugglade hem ett panacotta paket man bara skulle blanda ut med grädde, hetta och sen ...vips! . klart........ den där äckliga såsen som kom i pulverform gömde jag i en låda. Förpackningen slängde jag diskret...... men ak. The lady of the house hittade det där förbaskade "såspaketet" och upptäckte the great desert swindle........  grrrrrrrrrrr Hon mallar sig och ja ni kan tänka er........


Pulp Fiction

Påsklördagen..... var ute i går ... hemskt vad man dras ut i! Dans, mingel och starka drycker...... Huvudet var lite segt i morse. Dessa "vänner" Allt är deras fel!



Jag har nu plöjt genom en stor del av Littells verk "De välsinnade" Jag hoppas att ni alla köper den när den kommer på svenska. Quentin Tarantino i bokform. Explicit, brutal och utlämnande. Jag läser numera alltjämt på Frankfurter Allgemeine Zeitung´s (www.FAZ.de) hemsida med ett speciellt läsareforum för just detta verk, kritikernas nya aspekter gentemot bokens innehåll. Det är nästan roligare än själva boken. Många påstår att verket är onödigt, trashigt och våldspornografiskt... etc etc.


Jag har hela mitt liv fascinerats av hur så många bildade civiliserade tyskar kunde deltaga i massmorden, även om jag är helt medveten om våra mörka sidor. En liten skara kan man ju alltid mobilisera, men ett helt folk. Jag förstår Rwanda, där folket mestadels saknar utbildning och knappast är litterära, eller de ryska bataljonerna bestående av många obildade mongoler, sibirier och kaukasier som i en hysterisk våldsvåg svepte över Berlin och resten av Tyskland letandes efter hämnd under andra världskriget. Men inte tysken som var del av ett bildat folk mitt i ett utvecklat Europa, som Fransmännen eller Svensken. Fattar det inte, har aldrig fattat det. Att inte flera protesterade bevisar helt tydligt att kritikerna som finner boken onödig har fel. Man förstår inte vad man beger sig in i om inte man har exempel ur historien.

Våldsexcesserna har helt klart för första gången fått mig att riktigt förstå vilket smutsigt göra mördandet var. Att så många unga bildade Européer deltog "frivilligt" i mördandet (man kunde be om att bli fritagen från "arbetet" och bli förflyttat.) bevisar att vi människor lätt hamnar där igen om vi inte håller oss skräcken för ögonen, tex. i form av en välillustrerat realistisk brutal litterär skildring. I dokumentärerna och filmerna illustreras ju aldrig splattandet med blod, hjärnmassa, de panikslagna döendes exkrement, urin och vådaskjutna halvdöda sprattlande barn, kvinnor och män som begravs i det, med en blandning av jord och djävulsk ondhet. Där (i film)  ser man rena och organiserade maskingevärssalvor som fäller folk som då lugnt faller ner i massgraven. Så var det ju faktiskt inte. Det var inte rent och organiserat, det fattar man ju, har alltid fattat, men inte riktigt sett det så tydligt som här. I alla fall inte jag. Helt för djävla ruskigt.


Borde vara obligatorisk läsning för alla fyllda arton. Trashigt eller inte. Ja, och så tillfredställer man sina fula sensationslystna behov också.... Precis som när man tittar på Pulp Fiction..... Leve människan, denna  fina varelse.

Pulp fiction var det även i natt.... yauuuuusssaaaaa..........


Jag är en skurk, en riktig ful copycat!

Min dotter är i raseri då hon menar att jag kopierar hennes blogg. Hon är arg över det, jag bara rädd. 

Tänk vad man insprieras av sina barn som man ser upp till, älskar och beundrar. Läs hennes blogg, då förstår ni vart jag får allt ifrån. http://www.ofeliaofssweden.blogg.se/


.

Långfredag

Ja, påsk...... nu är vi här! Långfredagen.

Livet fortskrider och tiden går sin alltjämt brutala gång. Tidens tempo tycks även eskalera med tidens gång. Märkligt egentligen då tiden ju sägs vara konstant. Jag tror att någon eller några, eller snarare något skrattar bakom våra ryggar, när detta eller denna eller dessa skruvar med tidens hastighet. Klockan är redan en bit efter lunch och jag kom precis ur duschen..... Jag tycker inte om improduktivitet, (kan man säga så?) Klarar inte att bara hänga, så jag skall nu gå till arbetet för att "fixa" lite med det som fixas skall när mina ärade klienter ej är närvarande. Någon skruv här och där..... tur att man är företagare så man inte strandar i någon form för icke produktiv tidswarp, som förr eller senare leder en till dödens rikes oundvikliga dörr..... Häng svarta skynken för eder konst, tiden kommer för det kan den tydligen också, altså "komma" ......för alla.


Hoppsan hoppsan , långfredagen tycks sätta sina spår.....


Hurraaaaaaaa för lammstek och Rhônedalens stekta sluttning. Det står mellan ett Du Pape eller ett icke alls mediokert spanskt från 1985..... även om Spanien som vinland kvalar på min aversionslista.

Detta för mig genast till temat vin...... Rioja är tillbaka! Vanilj-ekfats våldtäkternas tid är över sägs det, och så länge man inte förgör vinet till någon sorts fruktbombsvaniljäcklig djävuls dryck är de helt OK, de där Spanjorerna.

--------------zuuuuiiiiii----------- timewarp-----------

16:20 Nu har jag varit på stan, köpt dator till arbetet och lämnat den där. Imorgon skall jag installera rubbet....... Lammet puttrar i ugnen...påsklugnet kom till slut..


Måndagen innan påsk

Måndagen började som vanligt. Slet och svettades gymmet, harklade mig sedan som de andra skitgubbarna i bastun, svor lite för mig själv och vandrade därifrån pigg som en spädkulting. Tre dagars arbete och då är det åter helg. Påsk, nåväl... vi får väl se vad den för med sig. Jag har dock inhandlat lammet som snart skall marineras och ligga till på fredag. Jag har i dagarna testat ett nytt steksätt som jag även skall tillämpa på lammet. Långtidsstekning.... Jag köpte en ekologisk kyckling igår, marinerade den i Sezhuanpeppar  och vitlök, stekte den hela tio (10!) timmar vid 90 grader. Lagom till frukosten var den klar. Åt den just rumstempererad med en sallad...... yaaauuuuooosaaaaa!!!!!


Och varför bloggar jag om det? Just det .... Har inget att göra just, understimulerat, inget liv, ingen lust på Facebook, inga fakturor att skriva, ingen bokföring, TV går bort och inget att reta mig på..... äsch... skall kolla om jag kan retas lite med familjen nu.... eller kanske en bio på Grand.....


Söndagen del två.

Blomkålssoppa med vit tryffel, ankbröst ackompanjerad av apelsinarom spetsad rösti och en sauce på rött vin med apelsinskal. Ett relativt lätt rött dock med ett stramt avslut och ljuva tanniner från La France sköljde ner härligheten så magen har något att arbeta med.  Det hela avslutad med kakaoglass, hackade hasselnötter, krossad peperoncinochoklad på ett galler av mörk honung. Grand finale var en Zino limited edition och ett litet glas grappa från Masi i Valpolicella gjord på Recioto. Gissa vem som regerar nu!? ;-) Sov så sött Hyacint!


Har man möjligheten att njuta ovanstående, skiter man i rådande politiskt klimat och dylikt som må reta annat än smaklökarna.......


Sedan kom jag att tänka på ett underligt faktum som triggade min hjärna, under en promenad idag, i den soldränkta Hagaparken. Jag har i dagarna just avslutat ett ärende där jag anlitade min jurist i en fråga om varumärkesskydd. Fakturan kom som kvitto på det hela och inte alls överraskad fakturerar denne 1500.- Kr. i timmen plus moms. Ett arvode helt anpassad branschen.

Jag skulle vilja se ansiktet på mina klienter om jag efter en härlig behandling med minst sex veckors kommande njutning av resultatet, bad om 1500.- Kr. plus moms, alltså 1875.- Kr. i ersättning för denne min tjänst. Livet och marknadsekonomin är outgrundligt. Något säger mig att det i och för sig är sak samma om man bara har möjligheten att se, uppfatta och känna härligheten av det vänsterländska livet de flesta av oss kan njuta av.


Carpe diem. Njut av helgen och vad som är kvar av den.


Välkommen till verkligheten

Söndag "morgon".

Att sova lite längre är en ganska underskattat lyx man ju under årens lopp av någon anledning glömt bort. Blää... det låt ju miffigt... gamla gubbar som sover fem timmar...OK då, har plöjt genom tidningarna, konsumerad te med toast efter rågbrödet med ägg och Svearuga på tub, och sitter nu här  utan någon riktig plan för dagen. Det enda som planerats är middagen i kväll, eller snarare att jag skall göra min obligatoriska trerätts söndags-imponeringsmeny åt lilla familjen. I kväll skall jag åter bevisa att der är jag och ingen annan som regerar i vårt kök, även om "the lady of the house" försöker knäcka mig varje lördag... nice try Hyacint, men du skall se.... denna din Richard rules! (i alla fall i köket)


Jag kom att tänka på något nästan lika väsentligt, nämligen kritiken och uppståndelsen denna vecka riktat mot vår näringsminister och dennes kumpaner. Att gå till val på att underlätta för småföretagarna (alltså såna som jag) och inte göra någon minsta ansträngning att uppfylla löftet förtjänar inte bara kritik, men ställer mig och andra helt häpna. För att säga det som jag tänker; Jag är riktigt pissed! Ursäkta lingo´n, men så är det... De sociala avgifterna för alla över tjugofyra års ålder till och med höjda, och mitt arbete därför fem procent dyrare, föranledde mig att rikta en nyfiken kritik i form av en fråga till en av vår statsministers medarbetare, jag känner sedan många år, med dagliga nära yrkesrelationer till denne. Svaret jag fick var; "tror du vi är någon form för intresseorganisation"  

JAMEN! Vad i helvete är ni, om inte det?


Jag häpnade än mera när jag i veckan läste att Moderaterna tvistar med någon organisation som jag inte kommer ihåg, om rätten till att använda deras nya slogan; "VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN" Undrar om de har tänkt igenom det här. Det är ju nästan roligt, om det inte vore så allvarligt, att man lovar hjälpa sina undersåtar och sedan helt i en maktfullkomnig yra av självgodhet och gammal östsocialistisk stank, glömmer bort de demokratiska mekanismerna som makten erövrades med.


Vilken fulländad cynism.


Nåja, tillbaka till min verklighet...... Livet i Sverige är utan tvivel bra, politiska löften och själviska makthavare till trots. Skall surfa lite på tasteline.com, låta mig inspireras, kanske titta in på Sture för ett ostron på vägen till Ica-NK.... Och det med huvudet så högt det bara går. Man har ju offrat åttio procent av den egna produktiviteten till kollektivet och kan väl få göra med de resterande tjugo vad man vill.

Jag undrar här om jag skall avsluta med ett; "Eller" eller ett "Än"...


Housekultur i Neapel

Napoli, Neapel... en av mina favoritstäder i Europa och i världen. House musik, min favoriserade nattklubbskultur... .....


Neapel, House och Sverige i maskopi blir då detta:

http://www.youtube.com/watch?v=Gdp9vUTJ7QI


...och det är inget att skratta åt...


"De välsinnade"

Jag befinner mig just i dagarna i Ukraina. Jonatan Littels skitiga mörka Ukraina gästad av tysktalande slaktare. Rejält skakad finner jag ingen tid för mitt eget "litterära" (ordbajs!) forum, men har sugits in i Littells.


Damn! Vilken thriller.... Även om man har slitit ut temat genom åren, får det en ny dimension. Jag läser på tyska, den kommer dock snart på svenska. Köp den om du klarar av explicita vålds och sex-skildringar, -människans- handlingar och allmänt cyniska själ.

Bödel eller ej, här gäller det människan. Det är just det som är det läskiga.


Utveckling please!

Depeche Mode, Madness, Madonna, The Police och andra åttiotalsklassiker... ja det var då det... det var ju kul, men nu är det kulare! (I och för sig var det aldrig min bag med ovanstående, men ändå)


Varför skall fyrtioåringar på fest envisas med att lyssna på tjugo år gammal utsliten öronsårsframkallande musik? Var tog det slut? Varför kan man inte gå vidare och ta del av dagens artister? "Åh det var ju så kul då, åh du Robert, vi skall dansa som vi dansade då och glömma bort WM-data (jobbet som ju alla vet är sååå viktigt) och villan i Nacka (som ju ger oss en sån status) en stund, helt wild and crazy liksom Robban.... koooom igen nu Robbigullan... huuhuuu liiiiiiiikeeeee aaaaaa viiiiiirgin...hhhhuuuuu"


Typ som Jerry Williams som aldrig fick nävorna ur briljantinburken... så in i helvete tråkigt!


Anglofil del två

England!

En vecka i sus och brus. Jättekul, roliga möten med trevliga människor, en uppbränd bil, nya vyar och Swinging London ala Olvier med a little topping of a good  time.


Jolly good!


Jag har dock ändå bra lust att skriva: "bomben..... bomben...tvålbomben auf Engeland"


Ja, så härligt det än kan vara på de där brittiska öarna, borde man bombardera dessa med tvål och bekämpningsmedel mot mögel. Just hemkommen från en lite utflykt via Bed&Breakfast norr om London, ett dygn på ett skyffe vissa har mage att kalla hotel i staden Bath, avslutad med ett par dagar på Hilton (tack och lov) i swinging London, besitter jag numera ny kunskap rådande brittisk hygienkultur.


Det påstås att England är ett välmående rikt land del av EU. Det kan ju stämma att det totalt sett per capita är rikt och välmående, dock må man konstatera att rikedomen, både i form av pengar och intellektuellt arv, inte kan vara spridd bland capita, men ägs av capita i singular eller några få capisar till. Inte syns rikedomen på vare sig infrastruktur eller på människors intelektuella förmåga eller villja att ta hand om byggnader eller annat av materia. Rikedomen tycks väl gömd i djupa fickor på Bentley åkande farbröder eller gamla engelska valv.

Dammiga mattor, ingrodd smuts, fläckigt, slitet och omålat...... Den engelska landsbygden i ett nötskal. Historia finns det gott om, det är bra och jag är säker på att Bath är en riktig pärla på sommaren, men så här års när inga förskönande omständigheter finns, är det inte skönt med "patina" Vackert är det dock ,skrapar man bara bort dammet.......

Nåja , de ser det säkert inte själva längre..... En sak som dock "ser" där borta, är övervakningskameror i mera än singular eller plural ihop....... Ja nu blev det snurrigt, men Orwell hade rätt. Åtminstånde i England.


Jag får inte ihop det längre. Distingerade Ladies och Gentlemen i en hög av damm och "patina" fulländad övervakade av sina obildade medmänniskor med hjälp av kameror på varje hörn..... Well, well Brittish "integrety"



Kul var det i alla fall, är det och blir det.......... And London was mighty swinging, men anglofil blir jag aldrig.

Viva mediterania!


Anglofil?

Näää.... skulle inte tro det........ återkommer när tiden tillåter.

RSS 2.0