Arbete.

Ja....... avslutad arbetspass! ca. 22.50......... började 08.00........ pfuuuuiiiiii........

Kabinpersonalen på SAS borde spendera en dag med helt vanliga egna företagare, som jag. Hadde jag samma krav på arbetsvillkor skulle jag vara arbetslös, som kanske även SAS´s personal så småningom blir, om de fortsatt driver sin redan kristyngda arbetsgivare mot konkurs. Gruvarbetarna i Kiruna hade ett case, SAS-personalen bara kan drömma om. Deras (gruvisarna´s) arbetsgivare genererar tack vare respektive hårt arbetande människor; milliarder.

 Vi, flyg-kunderna, hittar många andra alternativ till att få en smörgås slängda på os i tio kilometers höjd. Ja..... "kunder" är ju vad även SAS lever av. Det tycks dock personalen där ha glömt.

Jag älskar mitt arbete, är glad att jag har det och tackar mina kunder. (Vad duktig jag var nu igen! my god!)

God natt :-) over and Out!

Vita!

En helg, två dagar, två nätter. 
 
Söder, frisörer, modeller, vilda visningar, party, Stureplan, ostron, Teatron,  infantilt  bus, kabel,  tysta nattklubbar,  dancemania, house, insomnia, telefonstöld, panik, lugn, eskalation,  tyskar, rökförbud, Grodan, tjejsnack och östermalmsvåningar........ system shutdown....... måndag, träna, slut på ostron....hmm......

snart vardag, snart helg.......... Kul! var det, är det och blir det!

Distractions......

Inga  distraherande faktorer.  

Veckan har än varit lugn. Inga möten, inga säljare, inga exalterande möten om produktlanseringar och dylikt. Hmmmm........ Skulle kanske vilja stimulera tillvaron med ostronorgier (vad är det med dessa magiska molusker!?)

På tal om tillvaron. Livet är infernaliskt trevligt. Vi alla, västvärldens medborgare, kan endast omfamna dagen.

 Ja ni....... Skall vrida hjärnan lite för att se om den kan bidra med lite samhällsrelaterat "gnäll" snart igen. Vi skall ju inte tro att allt skall vara för bra.

Bra och bra.......Vem tror han att han är? :-)

House

In the beginning, there was Jack, and Jack had a groove.
And from this groove came the groove of all grooves.
And while one day viciously throwing down on his box, Jack boldy declared,


"Let there be house!"

 image2


Så kan man sammanfatta natten. :-) Kul..... var det, är det och blir det.

.


Miljöpartiets "gröna" sanning

MP har kongress....... de återkommer ständigt i dagarna i media.......Usch.. ägnade just några minuter ur min dyrbara livstid att studera MP´s värderingar på deras hemsida.

 I media raljeras det från MP´s sida: "miljö, miljö, miljö, miljö............" (so far, so good!) "Kom till os, vi frälser er från den svarta, epokalyptiska utsläppsdöden, Freddan och andra vill se er kvävas i........ Bara vi bryr os om miljön....... " osv. osv.

"Skrämmande" är en väldig mild term i sammanhanget. 
Man blir ju helt illamående när man inser vilka ingrepp i människans integritet det planeras, när man läser det "finstilta". Jag oroar mig faktiskt på riktigt när politiska krafter duperar ungdomar och andra som inte ser annat än ytan. Inte tydligt redovisar samtliga politiska intentioner, och fram för allt presenterar halvsanningar.  (lögner?)

.........nägra väldigt få obegripliga kommentarer från deras hemsida ........... (det finns många flera, tro mig!)

Alltså vilket BS! Lyssna här: 

"Inget land har någonsin haft en ren marknadsekonomi eller en ren planekonomi. Alla länder har blandekonomier med olika tyngdpunkt på marknad respektive planering och regelverk. Inom företagen är det alltid mycket mer planering än marknad."
Vilket underbart pladder! Jag driver flera företag och ägnar minst tid med planering och mest tid med att leverera..... alltså tillfredställa mina kunders behov.  "Marknadens" behov. Leverera inte planera......  Den dagen jag tar mig arrogansen att planera mina kunders behov, inte leverera det de vill ha, men det jag anser att de borde få, är det bara att stänga. Hur bra fungerade planerandet i DDR? Och så måste jag tillägga att det i DDR inte fanns privat företagande, det var ingen blandekonomi. Kommentaren ovan har väl inte riktigt någon sanningshalt.

"Dagens konsumtionssamhälle hålls vid liv av skapade och konstlade behov. Dessutom gynnar reklam stora och kapitalstarka företag på mindre företagsbekostnad. Vi vill därför begränsa reklamens utbredning och motarbeta reklam som inte efterfrågas."
Men vem är dessa puckon som skall avgöra vad som efterfrågas och vem skall bestämma vad som är "ett konstlad behov" ?
Jag läste just boken om och med Erich Honecker (Der Sturtz) där han stolt proklamerar vikten av planeringen av produktionen av Jeans, även förtvättade sådana (haha !), som han uttrycker sig. Det lät lika galet som planeringen av människors efterfrågan i Sverige. 

"Vi vill att Sverige ska lämna EU."
Samarbete? Solidaritet? Gemensamt ansvartagande?  Skall vi sitta i en isolerad stat av egoister?

"En av de allra viktigaste anledningarna till att Miljöpartiet är motståndare till EU är att EU försvagar demokratin."
Men hur i hel... kan man försvaga demokratin om man utvidgar antalet medbestämmande? Är det inte i demokratins anda att låta så många så möjligt få ordet och låta så många så möjligt rösta för en större gemenskap?

Amen skärp er nu!!
 

Och det bara fortsätter i samma anda ju mera man fördjuper sig i deras texter............. see for yourself: www.mp.se

Att dupera människor in i "neosovjetisk" (lät bra :-) ) och socialt förmynderi under förevändningen "miljö" är rent skamligt beteende. Att inte rent och tydligt och ärligt uttala sina intentioner i alla politiska manifestationer, socialpolitisk, ekonomipolitiskt men endast gömma sig bakom miljötänkande likaså. Att vilja träda ut ur samarbetet EU och mura in sig i en egoiststat utan solidarisk samarbete och europeisk ansvar är för mig Obegripbart.


MP, sluta pladdra om miljön och redovis tydligare samtliga era intentioner!


Ostron

Jag hade i veckan igen tillfälle att ägna mig åt en av mina favoritsysslor. Att äta ostron.

Alltså de där små "tingester" är det delikataste man kan tänka sig.
Små färska, fasta, vackra, i sältan helt perfekt balanserade små underverk moder natur har skänkt oss. Jag undrar ofta vad magin i ostronet består i, hittar dock inga ord eller ens tankar som beskriver min hunger efter denna lilla tingest. 

image3

Ostron skall ätas naturella, utan tillbehör, utan några störande element, så doften och smaken får komma helt till sin rätt. Möjligtvis kanske i crossover med choklad eller gröna oliver !!?

Distraherad

Mja......  Inget nytt här, retar mig just inte på något samhällsrelaterat, är distraherat....... Jo förresten..... miljöaktivist-millitant-nerdarnas nya syndabock flyget ,utgör fjuttiga två procent av utsläppen som som alla yrar om. Men sluta att köra bil då, och ät mindre fisk!....... Don´t touch my flyget!


ok............ nu skall jag igen ägna än mera energi åt de distraherande faktorerna igen........... Har sprungit på en massa möten senaste veckorna. Hade ett distraherande affärsmöte kring en ny produktlansering som spårade ur. När säljare lobbyerar som hårdast de kan, blir man ju inte mjukare.. .......... ibland får man till det :-)

Wooooeeeeee.......

Att fara till Tylösand, på symposium, dessutom bjuden.

Vad skall jag säga? Jo! REDKEN ÄGER!

Skrattet ekar fortfarande en hel vecka senare. Och vad vi lärde oss! ;-)

(Så är det bara det där med att vara på landet. Ja ush........... egentligen ohygieniskt med alla dessa kryp och sånt tjafs som flyger omkring. Till och med värre än Humlegården, jo! Vi höll oss dock mestadels inomhus och beskådade kusten genom säkra fönster. Några infödingar såg vi inte)

Växthuseffekt, miljö och makt.

Vår miljö är viktig. Ingen tvekan! Inte skall vi ohämmat skita ner vårt ärvda klot, vi endast lånar några år ,innan de nästa människorna kommer.  

Men!

Jag är så innerligen trött på dessa spekulationer kring samtliga miljökatastrofer som aldrig inträffar.....
Jodå, jag har sedan barnsben fått höra apokalyptiska profetior om stundande katastrofer och undergång. Aldrig blir det av.......... vilken "besvikelse"


 Först var det på sjuttiotalet:"Oljan är slut! " KATASTROF! Om senast trettio år har vi ingen fossil energi i form av olja! (borde vara bra men tanke på dagens påstådda stundande uppvärmningskatastrof)
Olja finns fortfarande, och kinesarna hittade förra månaden nya rekordfynd, för att inte tala om Iraks potential. Äsch skit samma, snart har oljan ändå erstatts av syntetiskt bränsle.

Sedan var det lite senare på sjuttiotalet:"Ozonskiktet som skyddar os från farliga strålar håller på att försvinna! och kan ALDRIG nybildas" KATASTROF! Fy era sprayburksanvändare!
Ozonet har faktiskt nybildats, ingen tycker problemet längre finns och vi blir liksom inte brunare idag än på sjuttiotalet för att inte ens nämna åttiotalet!

Sedan var det på åttiotalet:
Efter en rad kalla vintrar (kommer ni ihåg 87?) "Miljön blir bara kallare! En ny istid är att vänta!" KATASTROF!
Nu 2007, påstås det att glaciärerna smälter....... (ja, de gör ju faktiskt det)

Och slutligen nu på tvåtusentalet:"Global uppvärmning, smältande isar, turbulent klimat!" KATASTROF!

Kanske bara en naturlig temperatursvängning som vårt ekosystem förmår att justera? (Se Ozonskiktet ovan!) Det tvistas, men populärpolitikern håller med. Ingen vågar tveka. Ofentligheten skall åter igen skrämmas till lydighet. Populister gör film med tveksamt innehåll. Al Gore´s film till exempel, innehåller mängder med faktafel, och det är fakta!


 Vad säger man? 

Politik? Maktspel? Propaganda för att få os småkluttar att fångas i ett politiskt spel om olja, makt, energipolitik och skrämsel? Ren förvirring eller/och paniska gissningar? 

Hey.......What does a damfrisörska know?!

Nyhetstorka!

Mja....... ni har väl märkt det! Total nyhetstorka här!

Vad göra?

Vänta!

Imorgon far jag till Tylösand med kollega. Föreläsning, show och fest. 320 damfrisörskor, Björn och jag :-)  Då hotellet ligger långt utanför Stockholms tullar, är jag minst sagt tveksam. Ush.... ute i bushen........  Ohygieniskt! 

Ni får rapport när jag är tillbaka..

RSS 2.0