Galen helg.

I skrivande stund befinner jag mig på en flygplats i Tyskland.

Natten var ung, nu är den över. Definitivt! Det som nu börjar, är huvudvärk och flygtristess. Ja, man får ju typ damp av Ryan Air. (Se mitt tidigare inlägg) 400 kronor, tor. inklusive skatter och rubbet, lämnar inte utrymme för extravanser. Flygplatsen....... oj är det ens en flygplats slog det mig precis..... ser ut som en tillfällig övernattningsinrättning för katastrofoffer. Altså, såna potentiella lyxoffer som vi alla är i västvärlden.

Att ens tänka tanken att jetta till Hamburg i 18 timmer, för en sisådär 6 timmars galen House-nöje, ger mig svindel. Nu när jag sitter 12 timmar senare pa flygplatsen för hemresa, ter sig iden ännu mera omöjlig. Vad är det med honom? Det frågar jag mig också......... Jo det skall  jag berätta :-) I love life, och omfamnar det. oj.... nu måste jag gå ombord...... ses i Svea.



Kul! ........var det! och är det!........ natten och livet!

Första maj.

(Jag övervägade länge om jag skulle pulicera nedanstående inlägg. Frågan är ju rätt oviktig. Låt dom ha sin dag!)

Ack ack.......... Efter mitt senaste inlägg om Göran vår förre stora ledare, föll tanken direkt till annalkande stora fest; Första maj!  Ja! Första maj, denna mycket röda dag, i almanackan så som också politisk. Fest, proklamation, manifestation! (och några extra timmars ledighet) Jajamen, årets viktigaste dag.

För somliga.

Då jag ju, som de flesta av er som läser denna blogg redan vet, inte är socialdemokrat, är ju denna stora dag inte direkt min dag. Festen, manifesten och proklamationerna inte mina, det röda inte mitt, varken i almanackan eller i den politiska meningen. Jag är helt enkel inte röd även om jag gillar rött. Ja, altså Château Margaux, det är grejer det! Eller Barbaresco, eller varför inte ett härligt från nya världen. Jag kan rekommendera........ oj .....nähä ... eh, ja alltså röda dagar...........
Ok, men varför då låta dagen vara "almanacksröd"?  Varför tvångsstänga Sverige för en sisådär knappa 30% av väljarna som är socialdemokrater och ett par till som hör till yttervänsterkantens virrivippar? Jag vill inte vara ledig första maj. Jag vill arbeta och sedan gå och få service överallt och handla och konsumera och och och........ men det är ju stängt!?
Den demokratiska ordningen tycks satt ur spel när Sveriges största parti skall manifestera sina bedrifter. DAGEN ÄR RÖD , och då arbetar man inte mera än det nödvändigaste! BASTA!  Hur var det vi sa? "Alla skall med!"

Är skall ekvivalent med måste?

Varför är dagen röd i almanackan  och varför skall "alla med", när det inte speglar majoritetens Sverige?
Tom. mina kollegor på mitt arbete, som jämt högljutt proklamerar sina mycket blåa åsikter, tänker vara lediga och ligga i soffan...... Varför!? Frågar jag.. ta ledigt den 3. maj istället om ni vill ha en extra dag. 

Livet är outgrundligt! Tänker jag, också när jag denna röda dag inventerar och njuter på min underbara arbetsplats.

(Nu publicerade jag det i alla fall, men jag vill oooooocksååååå ha en egen dag! och alla måste med :-) )

Den stora ledaren.

Göran Persson..... mja..... Ingen kan väl ha missat vår stora ledares sista suck. En suck från politikens eviga jaktmarker. Ett tack till kollegor och ytterligare kängor till hela svenska folket. Konsten att falla på sitt eget grepp uppvisades här med glans. Han där Fichtelius, han får man verkligen uttala ett stort tack till, för att ha fört ut sanningen om vår stora ledares intentioner och tanker. Vår store ledare med ekvivalent ego kontra kroppshydda. Stor det var och är han, vår store ledare. Stor till fysiken. Storhet i övrigt, är honom inte given. 

Ritigt kul var det när vår store ledare begav sig till Pyongyang för att träffa en annan stor ledare; Kim Jong-il. Ledaren som Göran tyckte var en riktigt kompetent herre, precis som han tidigare på året uttalade om G.W. Bush. (Bra omdöme Göran, i båda fallen)
Resan gick i ilfart med svenska statens officiella Gulfstream Jet. Tidigare på året gästade ju Amerikas store ledare G. W. Bush Göteborg, i sin något beskedliga Boeing 747, Air Force One. Det må säkert ha inspirerat killen från "myllan" (Görans egen beskrivning) också att ta en egen jet, som tydligt alla stooooora ledare gör. Alltså fram med GULFSTREAM! (GULLIGT!)
Under mötet med Kim "illan" pressades han av Göran. "Jag pressade honom hårt" i frågor rörande utveckling, mänskliga rättigheter och ekonomi i Nord-Korea berättade Göran. Oj oj......... här kommer en stor ledare från ett nog så vackert lilliputt-land i Norden och pressar "Illan" i Korea.
Förlåt att jag ler. När skall Andorras statschef komma till Sverige och pressa Freddan i frågan om skatterna och samernas situation.

Ja, "Storhet" sitter kanske inte i kavajens storlek.

Stockholm

-Faktum är-

Jag älskar Stockholm, mitt hem sedan 17 år. En modern, innovativ, vacker liten gullig helcool huvudstad, fylld av underbara moderna, innovativa människor. (och även några puckon!) Stockholm kan aldrig bli eller vara som London, New York eller Berlin, men är ack så mycket mera än Köpenhamn, Barcelona eller Athen.


ps. Oseriösa kommentarer har en flyktig tendens. ;-) Denna blogg.....ja just det........ är ingen demokrati.


Andras barn.

Barn, ja de där små gulliga minimänniskor. Runda goda, gulliga, snuttiga underbara. Ja, låt mig bara slå fast; Jag älskar barn. De ger en krydda i livet. De piggar upp. De berikar och de får vuxna att få nya perspektiv. Jag själv är ju en stolt far till världens bästa mest begåvade gulligaste, snyggaste mirakelbarn. Det har inte skådats något så mirakulöst som min dotter, någonsin tidigare, på detta klot! 

MEN!
 

Så gulliga dessa mirakelvarelser än är, finns det vuxna som driver sina mirakelavkommer att bli små snoriga, fula , bullriga, infernaliskt irriterande monstervarelser, man helst skulle vilja beama till världens och universums ände. Små irriterande, enerverande monstermaskiner i det offentliga rummet. Ja.... just det, i det offentliga rummet. Där ja också finns! Jag har en plats i det offentliga rummet, och faktum är at den platsen naturligtvis är lika viktig som alla andras plats. Mina behov och mitt välbefinnande är ju  lika viktig som en liten 3-årings. .................suck, vad nu då? Jo! ........... Jag är innerligen trött på Stockholmsföräldrar som drar omkring med sina barn i det offentliga rummet och endast tillgodoser dessa små varelsers plats och helt ignorerar att det finns andra levande individer. Jag är innerligen trött på att gå på krogen eller vara på mitt arbete när man våldgästas av skrikande, snorige och bullriga monsterunger som får terrorisera hela j-la miljön med sin stökiga närvaro. Monsterungar som har fostrats av sina puckade föräldrar till att fara omkring villt skrikande och "lekande"............ HEY....... STOP!  alla skitföräldrar som inte ser vad som händer eller tycker att det är gulligt med monsterungar. Jag finns också här med mina behov som ju är lika viktiga som barnets. Jag kanske har behov av lite tystnad på stiliga krogen eller måste koncentrera mig och konversera med min kund på arbetet. Min kund kanske kommer till mig för att få ett avbrott och en stunds vila från verkliga livet. OCH SÅ DYKER DOM UPP! NEJ NEJ NEJ??.. JAG VILL INTE UTSÄTTAS FÖR DET.
Det värsta är nog när föräldrarna under pågående terrorsittning, söker sina medmänniskors blickar, för att då för bekräftat vilka gulliga, snuuuutigga smååååååååååå, söööööööööööta, tjoka minimänniskor der drar omkring. Är de inte gulliga de där högljudda  halvflygande monster? Jo , det är de! De är ju barn.  MEN de har vålduppfostrats av sina föräldrar, att bli såna som irriterar världen istället för att framkalla hänryckning. 

So please, please kära medmänniskoföräldrar. Uppfostra era barn till att bli individer som förmår att interagera i det offentliga rummet och bli älskade, istället för motsatsen. Hur skulle det se ut om jag ställde mig på en stol på Sturehof skrikande, snorande och villt gestikulerande?

Guuuuuuuuulligt!


Att äga

Jag hadde en konversation på jobbet idag, vilket åter igen fick mig att tänka på min filosofi att inte villja äga.

"T
he person who owns the most when he dies ........... is still just dead"
Ja men vad kul denne måste haft, tills döden ryckte bort sakerna ur händerna på respektive.

För mig är det irrelevant att äga bostad,bil, båt, stuga och sånnt krafs som kräver min kraft i form av ett ekonomisk åtagande eller underhåll. Jag äger dock en massa annan krafs som ger mig kraft. Ja, det är ju underbart med krafs. Krafs som inte stjäl min kraft, men krafs som ger mig kraft.

Jag äger!

.........och förresten VÅREN! WHOOPSIEDAYSIEEEE! ...............

Den där våren!

 Hoppsan!! ....... våren är här ! .......... Det där ljusfenomenet på himlen, vi ändå minns som solen, har återkommit ! ............ juuubiduuuuu! .......... Det där med våren är ju verkligen underreklamerat! Tänk att det varje år känns som om man blir född på nytt!  (utropstecken, utropstecken, igen och igen)

whoopsiedaysie! 




Licensen nu igen........

Nej , alltså...... Jag trodde att jag hade klarat av det här med TV-licens , men så dök den där texten upp i Svenska Dagbladet igår! Alliansen diskuterar att avskaffa TV-licensen!! JUHUUUUUUUU??. (De har ju läst min blogg :-) ) men sen ............nä-äh............ aj.............. Sedan läste jag innebörden av att "avskaffa" licensen.  Hör här: Licensen skall avskaffas, fint, tack, bra!  Men public service skall fortsätta, och det hela skall nu finansieras genom skattesedeln.

Suck!

Då det är för krångligt att avgöra vad som i modern tid räknas som TV mottagare skall alltså licensen upphöra. (Och alliansens medlemmer slipper detta spöke i garderoben) I och för sig vettigt, utifrån aspekten att säkerställa konsumtion av TV och radio utan att staten skulle kunna dra in licensen de har delat ut. OK, jag ger mig lite! Ett steg på vägen till ett mera fritt samhälle, där friheten dessutom säkerställas genom att inte staten innehar ett maktmedel som kan missbrukas. Licensen.

Men nu skall alltså då public service få finnas kvar och nu finansieras genom skattesedeln. Dvs. Att: alla skall betala, vare sig de konsumerar TV, public service eller inte! Spelar ingen roll om man äger en TV, tittar på TV eller någonsin har tittat på TV. Det samma gäller ju för radio. Produktionen skall betalas av alla! Hur var det vi sa? Ingen kan slingra sig "Alla skall med"  Nu börjar alliansen på riktigt att likna sin förebild "arbetare partiet"

När skall de starta en skattefinansierad dagstidning? "För att säkerställa kvalitet och utbud i tidningen" Pravda i Sverige? (Ja, om den nu ens är statlig längre) Men vi kan kalla den svenska versionen för "Sanningen" på svenska, och sedan låta skattebetalarna som finansierar den, läsa om hur bra det är att nu alla betalar de 1998.- kronor det kostade att betala licens. Därmed extra intäckter till staten då nu även människor som inte tittar på TV eller konsumerar radio betalar, ännu mera inkomst konfiskerad, ännu mera "frihet",  ännu mera kollektiv  ekonomi och tänkande. Vad skönt att slippa indivduella beslut om att "inneha" en TV-apparat eller inte. Jag betalar i vilket fall.

TV Licens

...... ja..... så var det då frågan om TV-licensen. Ett mycket omdebatterad ämne som verkligen ingen kan ha missat.  

Naturligtvis, frihetsälskande som jag är, är jag inbiten motståndare till just TV licens. "Och varför det då, när man får så bra public service för pengarna?" Jo, därför: Licensen är ju som bekant en licens för innehav av tv apparaten eller radioapparaten och inte en licens för själva produktionen av public service programmen. (Som förresten är riktigt bra) Det går nu nämligen inte att "välja bort" public service licensen, vid att vidhålla att man inte konsumerar public service programmen. För licensen är ju för innehavet av apparaten, den respektive! Ja, där fick dom slynglarna till det!
TV3, 4, 5 och resten av skiten kan man välja att betala för, konsumera eller inte. Public service programmen tvingas man betala för via en licens som man betalar för innehav av apparaten, om man konsumerar den eller inte. You see; jag finansierar programmen med pengar för apparaten! Lite snurrigt va? Men smart, det måste man erkänna. Ingen kan slingra sig. "Alla skall med"

De flesta argumenterar då för licensen vid att vidhålla att programmen ju är; "sååå bra! "Och om det inte vore för licensen, så skulle dessa inte finnas. Nu är jag av en helt annan övertygelse. (Faktum är!) Där det finns en efterfrågan, finns det ganska snart en aktör som tar på sig arbetet att erbjuda tjänsten. Mot betalning såklart. Eller skulle inte seriös tryckt media finnas om inte staten tillhandahöll en licensfinansierad dagstidning? Nu finns ju DN, Svenska Dagbladet och andra seriösa tryckta media/nyhets-kanaler även utan statens licensering av dessa. Dessutom håller dessa mycket hög kvalitet och är oberoende. 

"Men Richard, vad är det som är så farligt med det hela?"
Jo, delar man ut en licens, kan man ju även dra in den igen. Man skulle helt enkelt kunna strypa informationsspridning via TV och radio i samhället, vid att dra in licensen man har delat ut. Förödande för en demokratisk stat. I dagsläget inget större problem, men jag vill här bara påminna om Weimar-republikens fall, eller varför inte rikta ögonen på Bush administrationens hantering av personlig frihet och integritet.

Grus!

Grus!  

Våren närmar sig, ljuset återkommer, humöret stiger. Du ljuva ljusa årstid!  Välkommen du härliga vår. 


 

Grus exponeras under den smältande snön. "Nu är det vår" suckar Stockholmarna lättade, när mängder med mikropartiklar virvlar omkring i luften, åstadkommit genom en miljötragedi och nedsmutsning utan motstycke. Ja faktiskt helt utan motstycke, sett utifrån hur andra storstäder i Europa hanterar snöskottning och renhållning.
Tur att man inte är astmatiker under våren i Stockholm. (Faktum är, att luften i Stockholm under perioder är blant de sämsta i Europa!)


Så fort det snöar  i Stockholm, rycker övermotiverade entreprenörer ut och dumpar lager av grus ovan på snön som fallit under dygnet. Det tycks mig förefalla som om de får betalt utifrån mängden av grus som strös. Jag i min enfald tror faktiskt att staden har köpt upp tjänsten på entreprenad, och sedan får betala för insatsen och mängden av grus, utan sedan att riktigt kontrollera om denna förorening behövs. Vore jag i nergrusnings-snöröjnings-branchen skulle säkert jag också ta tillfället i akt att tjäna en kosing extra, vid att göra jobbet extra bra........ Ja, ja, jag menar därmed inte själva snöröjningen, för den utförs inte. Nej, snarare det mera visuella föroreningsarbetet som bevis för att jobbet är gjort.
Nåväl, orsakerna kan man spekulera kring, men faktum är (favoritformulering) att igen annan storstad i Västeuropa lusar ner sina gator och torg effektivare än mitt ljuva Stockholm, och som möjligtvis andra svenska städer gör. Lusar ner staden med grus som för det första är fult, oestetisk och helt saknar relevant funktion. Halkan BLIR INTE MINDRE av ett lager grus som liggen inne i ett lager av is. Halkar gör man på isen, som ligger ovan på gruset. På våren ramlar mopedister, cyklister och människor i halkan orsakat av grus. En god vän till mig halkade faktiskt på sin Vespa ("symaskinen") i vårgruset.
Gruset har ingen relevant funktion i det stora hela, tror jag.  Däremot så vet jag att det grisar ner staden, inomhusmiljöer, offentliga så som privata. Sliter på fina gamla naturstensmiljöer. Jag bor i ett hus från 1889 mitt i staden som i entrén består av gammal vacker kalksten. Gruset sliter på stenen som om det vore det effektivaste sandpappret som går att köpa för pengar. Smutsen inte att tala om. Jag skäms när mina utlänska vänner eller andra turister gäster vår vackra stad, och finner den nerlusad och nersmutsat i en orgastisk orgie av grusningsvansinne. Jag har aldrig sett en enda stad i Europa så smutsig som Stockholm under vintertid. Jag var just i Hamburg och Berlin (gissa vilket bolag som flög mig!) och såg endast skottade trottoarer. Jag har under vintertid med snö och is även besökt Budapest, Krakow, Köpenhamn, Prag och andra städer, inklusive sydliga Bologna när det fanns mycket snö, och inte sett ett enda gruskorn! Men däremot skottade trottoarer. Skottade av ivriga affärsidkare som ansvarar för detta utanför sina lokaler eller fastigheter.
Jag tar gärna till sopkvasten och skottar utanför mina lokaler. Jag sopar ju redan bort gruset. Ett jobb jag skulle slippa om jag fick skotta snön, och slippa grus. Men "who cares" så här års? 

Välkommen ljuva vår , till vår vackra men förorenade stad!

RSS 2.0