Det går bra nu?(!)

"Jahaja.... det går bra för dig nu va?"  Fick jag lite spydigt höra häromdagen, när jag var väldigt entusiastisk över en underbar upplevelse jag hadde privilegiet att vara med om.

"JAAAAAAAAAAAAAA DET GÖÖÖR DET!" (Tack min skapare och ödet som har varit snäll mot mig)

Och om du har tur i livet och även tar dina möjligheter på allvar, så gör det det för dig också. Kul för dig, verkligen ! DET GLÄDJER MIG!  från hjärtat. Det finns nämligen ingenting som är så ledsamt som människor det inte går bra för.

"Your´e doing well, aren´t you?!"
"Yes I am, isn´t it great!
"Yes my man, GOOD FOR YOU!"


Ryan air

Ryan air De har lurat mig också. Jag är hooked. Torsk!  

Ja, Ryan air!
Det flygbolaget jag för bara två år sedan ratade totalt har vunnit mig som trogen kund och värre än! De har fått mig att bli positiva till deras helt puckade VD´s attityder och "människoföraktfulla arbetsmetoder" som ju kritikerna ser det. Det kan ju inte ha förbigått någon som läser någon form för tidning, att han minst sagt är kontroversiell i sin uppfattning kring arbetsrätt, lön, villkor etc. Normalsvensson tycker naturligtvis att det är förfärligt att ungdomar (ja det är bara såna som jobbar där, tro mig!) arbetar långa pass under stressade förhållanden. .........Äsch, nä de tycker väl att det är OK när det leder till att de kan flyga billigt förresten! Så länge de eller deras barn inte behöver utsättas är det helt OK med billiga flygbiljetter.
Nåväl , det var inte det jag ville gnälla över, men jag tänkte bara skriva en liten hyllning till ett flygbolag som erbjuder arbete till unga människor som kanske inte vill stå på cafe´  eller utföra andra traditionella lågavlönade ofta(st) svarta, ungdomsarbeten. Erbjuder dessa ungdomar ett alternativ till väldigt lågavlönade arbeten i deras hemländer som ofta ligger i östra Europa. Som erbjuder dessa ungdomar möjligheten att "bryta ut sig" ur sina miljöer och se nytt och bekanta sig med resten av Europa. Ett flygbolag som faktiskt har kängat hela branschens prispolitik och erbjuder alla lyxen att resa och uppleva. Kanske sammanföras med släkt eller vänner i andra europeiska länder. "Alla skall med" står det ju på Sveriges största politiska partis affischer. Jag för min egen del har dessutom fått möjligheten att allt oftare kunna besöka min släkt som ju bor i Danmark och Tyskland på grund av att Ryan har pressat priserna. Ok Ok, jag hatar Skavsta, hatar Ryans fula flygplan, hatar deras äckliga alldeles för dyra mat ombord och hatar bussen till och från flygplatsen, hatar köandet, restiden Allt är blää! Men jag ÄLSKAR att resa och får helt enkelt vara lite positiv till ett så innovativt, vinstdrivande företag som dessutom erbjuder människor möjligheter.

Cykelhjälm

Alltså vad är det med folk?............. Hade en konversation på jobbet idag (som vanligt då!)

Jag tar en skallskada i köp, för friheten att cykla utan hjälm. Dummt kanske man kan tycka!   Fick responsen: "Men Richard, det var det dummaste jag har hört! Att cykla utan hjälm!"

.....haha....detta ak så civiliserade samhället.

Jag älskar dock att susa genom Norrmalms gator, på min blåa snabba "Kronan" och känna sommarvindarna om huvudet. Skallskada eller inte.Det må det vara värd.

Skall jag i framtiden även ha uppblåsbara ringer runt armarna som en fåning 4-åring när jag tar ett dopp i skärgården? "Men Richard man kan ju drunkna! Det borde du verkligen"

Ha ringarna eller drunkna?

......suck! .........Vad är det med folk? Döden kan på sikt inte undvikas med en hjälm, men däremot livet!

På tal om västerlänsk uppfostran.........

182924-1

Måtte man bli en god skattebetalande, ickerökande familjefar, med måttlig alkoholkonsumtion och cykelhjälm.

Frihet

I begynnelsen var ordet, mitt ord! I alla fall i min blogg.

Frihet.

Frihet .....smaka på den du!
Att blogga är väl en sten i  den västerlänska "demokrati-mosaiken" frihet. En västerlänsk mosaik skapat av massor med små friheter som dock med ekalerande patina, fylls av luckor och sprickor. Sprickor och luckor som kanske skapats med "goda itentioner" .......kanske!  En hörnsten i mosaiken är ju ordet. Det skrivna eller talade ordet, det fria ordet!  Det vi ju har lärt oss i västerlandets demokratiska uppfostran. My god , vad duktig jag var nu då.

Därför vill jag nu ta min demokratiska rätt att bombadera eder med med mina ord, åsikter och tankar. Läser du vidare, är det inte mitt problem om jag lyckas skruva om, irritera eller distahera din receptor. Må den vara expansivare än min egen.

RSS 2.0