Rapport eller meningslöst jidder....

Lördagsträningen avklarat, en framgångsrik dock väldig ansträngande och rolig arbetsvecka bakom mig, ett glas skumpa på bordet och stekande köttbitar som sprider sin ljuva doft från köket talar om för mig att de nästa två dagarna skall ägnas åt vila. Sedan fyra dagars arbete och sedan; Praiano! Vilken känsla att veta att tre ljuva veckors semester väntar. Då skall åtskilliga drinkar "tas" eller intagas samt figuren helt ruineras med feta kolhydratsbomber till pastamåltider. Ett eller två inlägg följer i veckan tror jag sedan stagnerar denna eminenta blogg i tre veckor.


Jag kom att tänka på en sak som jag ägnat många funderingar på; vart tog Ika vägen? Huhuuu... out there anywhere?


Nu tar vi dom! (i pluralis)

Kom idag att tänka ett roligt lingvistiskt inslag i vår vardagskultur.


Vi "tar" en öl, en drink eller ett glas vin. Vi dricker för all del inte det, för vad skulle det leda till!? Om vi dricker ett glas snarare än tar det, skulle det ju innebära att vi.... ja men usch -dricker!-   (hjälp!) och det kan man ju i fridens namn inte försvara, då drickande inte är en egenskap vi i Sverige uppskattar. Jag kommer i fortsättningen aldrig aldrig mera att dricka en öl, jag tar dom i plural upphöjd i plural, säkert och moraliskt försvarbart!


Vad skulle det annars leda till? Drickande och fördärv.....  man tackar!


Tidstjuven

Nu är han här igen.  På kvällen igår visade han åter igen sitt fula ansikte. Tidstjuven.


Efter tjugosex år återsåg jag min amerikanska "syster" Karna. För närmare förklaring kan jag upplysningsvis berätta att jag för tjugosju år sedan for iväg långväga till det förlovade Amerika för att tillbringa ett helt, ur mitt tonårsperspektiv livslångt utan ände i sikte, år där. Efter detta långa, oöverskådligt utdragna hela år, ja alltså för hela tjugosex år sedan sade jag glatt farväl till min jämnåriga "syster" på flygplatsen i Kansas för att återresa till Europa som jag inte sett på en halv livstid som det då föreföll mig.

Damn!! Vad hände då? Jo... 10 minuter senare stod hon igår kväll framför mig och hade inte förändrat sig det minsta lilla utom att ha gift sig, skaffat karriär och fostrat fram tre barn på tjugosex sekunder. Eller var det år? Öh?....


Hur var det jag i ett tidigare inlägg skrev.... Existensen är Cyniskt. Har man roligt förflyter tiden utan att ta tid. Lever man ett lidande liv, drar tiden på sig i det oändliga och den ände trösten är att jag enligt en aspekt av min egensnickrade tidsrelativitetsteori borde ha mycket roligare än förr. Jodå så är det! Jag njuter, jag lever, jag älskar livet och vips är jag av med den, alltså existensen. Så förhåller det sig ju som bekant som så att tid även eskalerar relativt med mängden av den. Därför skall jag njuta tiden fullt ut, innan den själv upphör att existera i den eskalerande tidsrelationens varv.


Och nä.... jag är helt nykter och ingen psykofarmaka eller skumma drycker är inblandade i skapandet av denna text. Nu skall jag igen ägna mig åt fotbollen som går i bakgrunden........


Baltikum

Då var man hemma igen från utflykten till öst. Grannen på andra sidan Östersjön har ju i Sverige ett rykte  u u u u u h h h h  jag säger bara "Inkasso" och kriminalitet med baltiska köttberg i träningskläder som vill göra något fult ingen vill se med folk. Indrivning, våld och prostitution  som inget samhället har sett maken till.  Ryktet är dock utan grund om man har moder Svea som relativitetsbarometer. Ja..... smaka på den! Jag har sällan, och nu är jag helt ärlig, upplevt en sådan liten pärla till stad med en i väst så tråkig image.

Riga; mäktig Art Nouveau, som endast Paris kan tävla med, inbäddad i gröna avenyer, stolta neoklassicistiska byggnader, medeltida stadsdelar i harmoni med moderna strukturer i glas och stål, gröna parker, gamla timmerhus och fullt med historia inhysandes en trevlig, snygg, modern och framåtblickande befolkning, och jag lovar på heder och samvete att jag inte såg en enda i träningskläder, däremot förvånansvärt många Armani-Gucci-LV-suckers och tjejer som hoppat direkt ur ELLE på väg till lokala sushijointen i Hummern eller Merca S-klass. Jag skall inte nämna partyhumöret där då jag, Hyacint och Fiaofsweden fortfarande har sköna sviter. Hoppla hejsan discodansa´n. Måtte det här vara försmaken av Moskva´s wildlife dit vi inom snar framtid skall åka.
 Att samhället i Lettland stångas med ekonomiska bekymmer kan ändå inte dölja nivån på utvecklingen där. Infrastrukturen i topp, rent, snyggt, säkert och modernt. Var fick vi vår syn på den moderna baltiska staten ifrån? Man borde som invånare i världsbästa Karlsson på taketlandet, skämmas över vår (jag skrev vår!) Kollektiva "von oben" attityd som endast håller de 45 minuter det tar att flyga över havet. Förstå mig nu inte fel, Sverige har många fördelar och är ett land som i många avseenden kan stoltsera med mycket, men det har många andra också och dessa kommer på sikt att gå än längre om rådande utveckling håller och hungern för livet inte avtar. En lite sak til; Reinfeldt, vår döva kung som tyvärr tvåtusenochtio abdikeras på grund av just detta handikapp,  kanske skulle jetta över för att lära sig om lilliput-Lettlands platta skatter som i flera år hade som facit att landet ångade på med över tio procents tillväxt.


Bravo Lettland, jag återvänder!


Läskiga Östeuropa

Då var man åter på vär till en ny destination med "Lidl Air"
Riga! Läskigt, brottsligt, underutvecklad och bryskt. Den vanliga uppfattningen här i "väst" eller skall vi säga "nästanväst"

Hemma igen snart med buken full och receptorn brinnande för nya blogginlägg.

Man tror inte det är möjligt..........

Ok, jag trodde inte jag skulle skriva om ämnet, men jag måste få det ut ur systemet.


Har våra politiker blivit helt vanvettiga att ge staten verktygen att läsa min e-post utan domstolsbeslut? Jo, om de nya FRA befogenheterna imorgon av riksdagen implementeras har svenska statens myndigheter rätten att läsa min e-post jag sänder till USA, Tyskland och andra länder utanför Sverige. Som om detta inte vore illa nog får de även granska e-posten jag skriver till någon i Göteborg eller Helsingborg och även de jag skickar till Hyacint i vardagsrummet i gemensamma våningen, då dessa går via en server i Kalifornien. All elektronisk kommunikation får då granskas och arkiveras, bara de går ut ur landet...... först....... Förödande. Detsamma gäller för mina telefonsamtal och samtliga fax jag skriver. Ett ingrepp i min frihet och personliga integritet som endast Nordkorea eller Kuba kan stoltsera med. Varför inte också innefatta vanliga brev i dessa befogenheter? Vad är skillnaden? Ord som ord i skriven form till en annan männinske. Fysiskt eller elektroniskt, det kvittar väl här. Har man bara rent mjöl i påsen........... och låt oss hålla tummarna för att Sverige inte blir en ny Weimarrepublik eller att SD inte får flera röster...... och om de gör det inte blir sneda på även Tysk-danska invandrare........ Im scared Shitless! För att säga det på stockholmska.


Jag tackar gudarna för att Sverige är ett EU land så ärendet så småningom hamnar inför en EU domstol och att vår integritet återupprättas. Synd bara att vår regering kommer att bli måltavla för världens spott och spö och se ut som de idioter de har bevisat att de är. Jag trodde att vår nuvarande regering står för personlig frihet och integritet, men det gör de inte och det är inte någon åsikt, det är fakta kära Reaper. Skit också........ vem skall man då rösta på kommunalt? (får ju inte rösta på riksdagsnivå)


Neandertalarna lever!

Män alltså. Jag hatar okultiverade, ociviliserade, brölande, rapande, högt  gapskrattande över skitskämt, bukförsedda, i nedre medelåldern, unga, gamla, dumma, håriga, skalliga och alla snoppförsedda .. ja och....... Äsch kommer inte på mera, män! Vad är vi för varelser egentligen?


Centralbadet är ju min plats för lugn, först träning sedan bastu i maskopi med några män med samma syfte. Man håller sig för sig själv harklar sig och svär och svettas, helst lite diskret och helst med ganska hård machostyle så ingen annan störs över transpirationen eller svordomarna och så ingen kommer på tanken att man inte är "The man"
Igår dock till min förskräckelse invaderades stället av just min artfrände i en större grupp, säkert hela två fotbollslag i trettioårsåldern som med ovanstående metodik höll på att ta livet av mig. Nu förstår jag kvinnans frustration än bättre som tvingas att leva med ett av dessa håriga grymtande neandertalsbäst som har till vana att använda sina kroppsöppningar som luftventiler utanför till detta ändamål avsedda rum. Vilket öde! Jag börjar nästan överväga att sitta ner under kissandet bara för att markera min distans till denna varelse, och jag skrev "nästan" så få inte för er att jag sitter! Mardrömmen avslutades med att jag kastade på mig kläderna och under pågående flykt fick ett förstående nick av en av de andra stämgästerna. Vi sympatiserade i det tysta med en nickning som räckte mera än väl för att första att man skall vara glad över att ingen av oss var försedd med en AK4a. Bara komma sådär till vårt ställe och inte ha minsta lilla respekt för detta vårt hårt inpinkade revir. Man tackar!


Nåväl, slutligen hemma i lägenheten som ekar tomt utan tonåring som har åkt på resa med väninna, hade Hyacint förberedd en välstekt köttbit föregått av lax från Hallen med någon skagenräksmajonnäsfettssauce som smekte min stackars själ efter den initiala mycket traumatiska upplevelsen. Jag hade, även nöjet att lugna nerverna med ett glas skumpa och åtskilliga giftiga drycker i stockholmsnatten med Hyacint i ett fast grepp under armen och klimax hos Jerusalems Kebab för zillioner med onyttiga kalorier som blandades i en salig röra i min organism, som sedan upplevde ett totalt system shutdown fram till 11.00 idag söndag, med fullständig psykisk rehabilitering från gårdagens skadliga bastuupplevelse som facit. (Vilken lång mening)


Härligt! Jag mår prima, livet är underbart och jag kan till och med tänka mig att tala med en man igen.


Nu skall  jag med Hyacint ut på staden för lite frisk luft, sparka igång receptorn och för inköp av kvällens trerätters på trygga Nordiska Kompaniet där endast sällan Neandertalare synns till.


Torsdag

Torsdag. Träning och sedan arbete. Veckans tungviktare, dagen innan dagen då flåset sätts "on hold" ett par dagar. Det skall faktiskt bli lite skönt med helg, nu i helgen.
Veckan har varit lugn, rutinerna har dominerad och arbetet på ett litet lägre tempo. Jag har inget vettigt ens att skriva idag. Som om det brukar vara just vettigt, men idag är det än mindre i vettighetsfaktor i denna text.


Som ett litet tidigt postum skriptum; Ingen bra dag för Tyskland, idag.

Fotboll. 1:2 mot Kroatien. Nåja, ingjuta lite hopp i kombattanterna och sedan krossa dessa. Ja det var väl så de tänkte ikväll, de elva blivande Europamästrarna på plan mot Kroaterna. Sedan  FiaofSweden som idag riktade blicken höjd mot stolte moder Svea och därmed lämnade det tyska därhän.


Då jag älskar utveckling och avskyr bakåtsträveri, kommer det att bli great med den nya ordningen, och i dagarna skall ni bjudas på en något vettigare text än denna.


Folkligt värre...

Kungsträdgården som jag igår redan beskrev som mitt mål för söndagslunchen blev det, dock med Roy Andersson stämning som facit, och ingen hänförelse över några Skagenmackor.

Testade GQ´s omskrivna macka och undrar om journalisten hade solsting eller rent av bara var packad eller allmänt puckat när han testade mackan. För sextio riksdaler kunde man köpa ett sirapssötad rågbröd som inte var det minsta dansk som ovanstående påstod, då de inte sötar sina bröd, med lite röra som i och för sig var ok men presenterad som direkt ur en blek miljö av Roy Andersson. Miljön runt GQ´s stånd behöver jag inte ens beskriva, eller? Ett upphottad Kiev 1989. Bilden nedan säger en del om "Smaka på Stockholm" Vilken tur att nivån i vanliga fall är om intergalaktiska ljusår högre när man äter ute i Stockholm. Vad ville GQ uppnå med det här? De har kanske för många kunder, eller så är ståndet på evenemanget en kassako i snabba cash?


Förresten såg jag en av mina kollegor smyga förbi i skam även han över att ha sjunkit lika långt som jag, som ändå gick dit till "Smaka på the greasy spoon" eventet. Nä, nu går det nog tio år igen innan jag hoppas på att kunde åta där igen.



Nåväl, klaga skall man ju inte med tanke på vädret som bara kan vara vackert varje dag från morgon till kväll. Så skönt. Klaga kan jag inte heller med tanke på hur infernaliskt bra våra krogar är i Stockholm om man håller sig långt ifrån Kungsträdgårdsjippon. I kväll begav vi oss upp på Birger-Jarlsgatan för en skål wonton med sojabuljong och kimchi..... Smaskens för en hundring!


Ja, och just nu är det halvlek i fotbollen Italien Holland........... ak ak , ser svårt ut för de Italienska vännerna! Men igår, då visades det hur man spelar fotboll! Imorgon skall vi visa Grekerna! Heja Sverige!


Söndagen

Moln? Vart kom de ifrån? Fräckt!


Idag skall jag av ovan given anledning bege mig med Hyacint till en sådan där läskig "folkfest" i läskiga, läskigt folkliga Kungsträdgården, nämligen restaurangernas helg eller vad den numera heter. Jag ratar alltid den, då den när jag besökt den varit ett ställe för bukfylla och vanlig fylla. Bla! Gillar inte heller "folkfester" ush... stångas med en massa folk!

Nåväl, idag skall vi dit med syftet att smaka på GQ´s skagenknäcke det skrevs om i tidningen. Undrar om de tillhandahåller takeaway? Kanske inte? Äsh, man får väl stå ut och sedan kasta sig över på NK för kvällens matinköp och trygga atmosfär bland högborgarnas nasala skitsnack om egna egots förträfflighet och nyinköpte student-Rolexen. Tryggt! ....eller skall jag rusa över till Kungsan igen, eller stå mitt på Hamngatan för balans? Blir svårt det där. Balansen kan kosta livet om man körs över av en rostig Volvo eller en blank Cayenne, på väg på samma gata dock till olika desitnationer. Svårt det där med balans....... Står man mot Sergels Torg, blir det nog höger trottoar i alla fall. Trottoaren intill NK, stakar ut uthärdlighetens sfär i detta fall.... qe? capice? verstanden?


Trevlig söndag tillönskas.

Förresten blev trerättersen i går kväll riktigt bra. Ikväll dock bättre.


Heja Sverige

Kom just hem från arbetet idag lördag och ett underbart träningspass, så nu kan "superhelgen" fortsätta. Skall se vad Hyacint har hittat på i köket. Idag är det ju hennes dag, imorgon min.

På grund av tekniskt mek på bloggen kommer nu inlägget från nationaldagen idag.


Jag är ju inte någon stor Sverigeälskare men jag älskar Stockholm, en cool, vacker, modern liten men levande "stor"stad förpackad i miniversion. Staden har genom åren jag varit här utvecklats i ett enormt tempo och i många avseenden gått om flera städer i Europa med samma storlek. Heja Stockholm!

Sverige som "samhälle" däremot är och förblir ett helhetsbegrepp jag never ever kan komma att ens tycka lite om tyvärr. Visst vi är fria och kan säga vad vi vill och har det bra ekonomiskt, men jämfört med många andra samhällen i Europa är Sverige en katastrof. Förmynderi, avundsjuka, gnällkultur, jantelag, övervakning och på vissa områden tjugo år efter sina grannar. Ett politisk light-DDR kombinerat med ett fullständigt uselt avskyvärd klimat..... grått säger jag bara, från miljonprogrammet till vädret med klimax i det politiska. Landskapet, jo..... det är vackert nästan överallt i landet och inte kan det göra för att politiken är åt skogen. Jag är inte heller helt dum som inte förstår att enstaka kluster av förnuftighet finns runt om i landet, och jag skall med glädje heja på Svearike vid fotbollsfesten nu i juni! Det kan dock inte förnekas att Sverige som modernt samhälle driver en frihetsälskande liberalt tänkande till vansinne.

Men Stockholm! Här skiner solen alltid, och här finns dynamiken. Här finns även flest coola svenskar och annat trevligt folk på minst yta om vi bortser från de flesta av politikerna, alltså förbrukar vi knappt någon fysisk plats i detta märkliga samhälle. Betryggande! För mig är Sverige Stockholm, sedan kan resten dra till skogs! Jag gör även det, så kära lantisar bli inte arga, ni slipper mig hos er ändå. Anyway; to hell with Tomelilla! ;-) Ja ja lungt nu, man kan väl vara lite direkt utan att den tysta diplomatin skall överges, så var gärna tysta nu.

Nollåtta rules!


Idag på nationaldagen intog jag nedan avbildade frukost, till lunch en silltallrik I skärgården och på kvällen en runda på stan efter en picknickmacka. Hela färden idag runt stora delar av Stockholm följde mig min nyinköpta svenska flagga. Den satt fast i cykelstyret eller i min hand och även i vasen på lunchbordet i Saltis.


Heja Sverige! Inte så dummt ändå........


Diverse bla bla

Moonbootica i lurarna.... Woooeeeee....... HH-House är oslagbart...


Ljuvliga varma sommardagar, promenader, kvällsfika, extroverta glada människor och fram för allt; solljus och värme! Dammit! Vad sommaren är härlig, även efter 12 timmars arbete som glider förbi i ett nafs när solen skiner. Skiner gör även det av Madam Bobo förvärvade landskapet med läskig skugga. La vita rosso! eller hur man nu säger.......


Nationaldagen står ju för dörren och skall i år njutas med lazydazy ligga i solen med svearuga och bubbelibubbel. Hyacint önskar ordningen upprätthållen och har beordrat lugn och ro utan sociala engagemang i form av nationaldagsgäster. Så, so it blivers!  

Låt mig åter igen påminna om "Svearugan" denna  fantastiska delikatess. Potatisflingor, socker, ättika och lite fiskägg på tub. Så genialt att nobelpriset skall fram! Det blir i alla fall åter min frukost fredag morgon. Knäcke, ägg och svearuga!


Glömde i förrgår att skriva orsaken till att den andra juni är det bästa av alla årets datum. The magnificent FiaofSweden fyller då år.  Coolingen, modeoraklet, the mother of smartassanswers,  den bästa av alla människor på jorden, världens bästa Karlsson för mig och alla som haft äran att lära känna  denna Sveriges meste tonåring; Min dotter den ljuva! http://ofeliaofssweden.blogg.se/


Go Girl, du är bäst! Sweet sixteen!

.


Svennefika och intensiv sommaryra

Hyacint hängde på.......... drinken i lördags blev många och humöret steg i relation till intaget. Red Bull äger! Min nya drog i lördagsnatten (mellan drinkarna) och helst solo utan helgbenzin.
Söndagen skön men vad jag hatar brunchbbufféer. Boykotta ställen där man skall göra jobbet själv och sedan betala. Näni! Jag vill serveras och det utan att stångas med hungriga Svennsonjävlar och snoriga barn. Var är hovmästaren? huhuu..... och så bara tanken på bakteriafloran i den där sörjan som ligger på de där snuskbrunchborden. Snälla krögare, avskaffa den där skiten!


Djävulens påhitt, helvetets bukfylla, helgalkisens söndagsbränsle,  krögarnas äckliga kassako;
b r u n c h b b u f f é er !
Skitäckligt och otrevligt!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

System shutdown, disc chrash..........



Ja, så blev det juni igen. Sommaren är här i kalendern och även i klimatet.  Skönt!

Det var min intention att skriva om journalistkårens pseudorealistiska skit som säljer till synes seriösa tidningar. Man tar sig för huvudet. Jag som skriver blogg  fullt med låtsasfakta, spekulationer och populiståsikter, ligger ju på samma nivå som Sveriges främsta ledareskribenter. Har sammanställt en massa exempel, som jag dock i brist på tid och motivation denna måndag inte orkar skriva ner. Vi gödslas med information som är så oriktig att man ifrågasätter hela media. Skamligt.


Måndagen var intensiv men så otroligt skön. Gym, bastu, lunch i det gröna. Bryggkaffe och gammalmodig sockerkaka är ju äckligt gott. Ja sån där kaffe man plötsligt inte är van vid längre då den inte finns att köpa på caféerna och oftast om den finns, är äcklig. Jag uppmanar er alla kära bloggkonsumenter att ta er till Hagaparkens "Gröna Café" (inne i skogen mellan Stallis och Koppartälten) för en bit riktig hembakat sockerkaka ackompanjerad av sånt där svennekaffe eller kaffe som liknar te, om jag skall använda Fabio min italienska väns beskrivning. Kvällen på Djurgården och enkel god mat med avslut på Non Solo........ Go´natt säger jag bara. Tröttare kan man inte bli..........


....och så säger jag bara; HURRA! För den andra juni är ett av de bästa datumen på hela året.

image21


RSS 2.0