Tillbaka?

Tillbaka? ja? inte?!

Jodå , jag har bara varit oerhört upptagen med livet, jobbet och allt som roar mig.

Stay tuned! Snart skall jag döva dina sinnen med mera drabbel!

jajajajaaaaaaa jag vet!!

Inget inlägg............ ingenting från Figaro... nä , men jag är stressad , upptagen och huvudet kokar!
Åt ostron förra tisdagen, mums,  .... har massor med saker i receptorn, men hinner inte.......

Flyget ansvarar för 2.5% av de totala utsläppen i världen och vad var det jag hörde om kött, ja hederligt kött.... över tjugo ja 20! procent av utsläppen svarar männinskans föda köttet för. Men alla pratar om flyget!?

Skall rycka upp mig och återkomma.

Låt maten tysta mun!

Har av en av mina blogg-läsare blivit ombedd att lista mina fem favorit&skit-krogar i Stockholm, ja varför inte...

  1. Sturehof, varför vet jag inte, stället är ju inte så märkvärdigt, men jag hamnar ALLTID där! Jag älskar brasserier och Sture är ju vårt enda som är det på riktigt. Stockholm utan Sture vore fattigt.......... och så älskar jag ostron! Ack hade vi dock haft La Coupole i Sthlm!
  2. Prinsen, för att maten är klassisk dock innovativ, miljön underbar, champagnen (husets) god och servicen riktig trevlig.
  3. Operabaren, för att jag passar dit perfekt. Vita serveringsrockar, guldknappar ornament. stuckaturer, träpaneler ..... för mycket champagne, rejäl mat, ett gott vin, avec, snurrrr, kul dialog, snurrrrr, hick! Riktigt trevligt gubbigt hak! Me like!
  4. F12, maten maten maten maten.. och vinet!  MUMS! I en plastig ful miljö med groteskt bra service.
  5. Rolfs Kök, för maten och för att jag har hängt där mycket regelbundet sedan 1990.

      Bubblare är; Mäster Anders, för att jag älskar franska bistron/brasserier och för att jag ibland längtar till Hamburg, och hittar just den stämningen där. (?) jo , Hamburg!

Sedan älskar jag små koreanska/ japanska hak, företrädesvis Koreana på Luntmakargatan. Sedan ; Erik L. för maten i backfickan. Esperanto för maten, Gul&Ful för chinafusion, Bistro Jarl för stället, Sushidevil för just sushin som är bästimitttest, Non Solo bar för bästa och då menar jag bästa espresson norr om Neapel. och så älskar jag kahkduga och kimci samt diverse namul och aglio olio i renodlad form....Vita dukar? yes! Punkt slut!


Hatar; (skall man inte göra, jag vet!)


  1. Melkers alla plastiga fabriksmallade infernaliskt tråkiga skitställen (förutom F12)
  2. PA&CO De avdankade 80tals-skitgubbernas och skitkärringarnas  klubb. Ett "Köping" i staden.
  3. Stallmästergården. Korslagde sparrisar, äcklig mat, fult läge vid några gamla gräsmattor i Hagan och helt överreklamerade allting.
  4. Alla Pontus´s tråkiga wannabeeställen  och värst "Pontus" på Brunnsgatan. Bondkosmopolitiskt-provinsiellt... töntdesignkrog... mjaaa utsööökt, vips.... 50gram på tallriken..... snacka om kejsaren nya! Skrattretande dåligt, dock med snygg inredning.

Hemma

Ja! Hemma!

 Då har man äntligen återvänt till bloggsfären och mitt älskade "bermanske" novembermörker. Som vanligt är det trevligt att återvända till hemmet, rutinerna och jobbet. Varför vet jag inte, måste vara något perverterad åldersfenomen som jag redan i somras kunde konstatera.

Varför är det så trevligt att återvända från "pessoas belas de Ipanema", Caiprihinha, och  soldränkta dagar? Jag vet inte, och skit samma för nu är jag hemma.


Den senaste veckan gav mig ett nytt perspektiv på tillvaron och jag frågar mig nu ännu mera vad vi i hel... egentligen sysslar med här i Europa och liknande kulturer.


Rio! Ja nästan darrande i fruktan för kriminaliteten uttalar man hennes namn! "Lämna allt hemma, gå inte ut, bli inte mördat, livsfarligt!" för att sedan konstatera att stan är fredligare än många andra jag har besökt och värmen mellan människor är påfallande intensiv. Visst blir man av med allt man äger, om man äger, där i Rio. Blingbling lämnas helst i hemmet, fattigdomen driver de annars urtrevliga människorna till at tvingas ta det ifrån dig... för överlevnad.
Så inget blinbling på Figaro, och en befriande upptäckt gjordes som höll i sig ända tills planet tog i marken i London för transfer.


London; YES! Äntligen! bling bling på alla!! ,titta, flasha, shoppa!...materialistens kärlek till mammon, härligt!
More cash than dash, Hallston Gucci, Fiorucci!

Och värme människor emellan, den kan du stoppa upp  där den hör hemma.

Hemma!


Ipanema

Ah! Se ela soubesse
que quando ela passa
o mundo sorrindo
se enche de graça
e fica mais lindo
por causa do amor

182924-11

RSS 2.0