Helg

Skumpan är åter i glaset och även denna lördag i form av Champagne. Mums!
Det är ju lördag och då skall bubblibubbel konsumeras. Jag uppmanar er alla att just varje helg låta något mousserande rinna ner. Bortskämda västerländska apor som vi är, bör vi omfamna dagen och fånga nuet. Just nu fångade skumpan mitt ögonblick. Trevligt.


Bloggar i form av "dagboksskrivande" är ju helt nerdigt, så varför började jag med det nu? Sorry , men kom inte på något bättre. Kan man tänka sig, jag är inte uppretad över något denna lördag, Fromm som att lamm, mild som en finska.


På måndag först, bär det av till de anglosaxiska landskapen så det finns än en chans att flera dumheter dyker upp innan ..... äsch nu skall jag i vanlig ordning njuta av lördagsmiddagen som hustrun har preparerat. Hon yrade något om schnitzel vilket jag ser mycket skeptiskt på... känner jag henne rätt dock, kan man förvänta sig något ala tre feta stärnor i guiden, typ! Feta kalorier verkar det vara i alla fall!... Schnitzel....

Imorgon är det min tur, söndagar äger jag köket och huka dig stackars hustru, då blir det mat!


Kulturarv

Helg nu igen???!!! Det är ju än mindre mening med existensen vid detta tempo. STOP! PAUS! TIMEOUT! De tre sista dagarna har inte varit bloggdagar direkt. Lavorare, travail, Arbeit!


Arbetsmoralen gör sig intensivt påmint ur mitt tyska arv och jag undrar därmed vad som mera gömmer sig där under locket. Att arbeta, electrohouse och effektivitet älskar jag, nakenkultur säkert likaså... vem vet? ja ok då , jag erkänner blankt! Tysken lever och frodas i mig..... Haha... arvet blir allt tydligare med eskalerande ålder. Tysken vill UT!  Högst oroväckande det där med kulturarv då det ju även finns en danskdjävel därnere, som jag dock klarar att hålla i skak. Fy! Jag odlar effektivt min aversion mot  det där löjliga lilla landet om man ens kan kalla det för ett land. Jaja, ett par plus här och där hittar man, men i stora hela.... Läskigt! ;-) (Men mamma är bara ett offer)


Danskdjäveln är säkert den som driver mig ut i det anglosaxiska landskapet i den kommande veckan. Medan jag befinner mig i ett kulturarv bestående av ett helvete av Laura Ashley-yrsel, bleka konsumenter av kladdig fisk och pommes ur gamla tidningar i en tung härsken doft-dimma skapat av illaluktande bruna heltäckningsmattor, kan du kära läsare tålmodigt vänta på mina geniala lingvistiska upptåg i detta mitt eminenta forum.


Och som ett litet ps: förutfattade åsikter skall man akta sig för. Ta det från mannen som har dom!


Söta drömmar om visioner

Staden har fått ett nytt hotell. Et landmärke på Norra Bantorget många har drömt om, ett ställe i vilket stadens gäster kan drömma sött natten lång och vi invånare lounga oss genom lata helgdagar. Inramningen av torget är nu fullständig och allt ser riktigt hyfsat ut. Snyggt! Äntligen något större, nytt och modernt, efterlängtat och lyckad.

Huset med sin kontroversiella fönsterlösa baksida är ritad av Winbladh som ju är en av landets främsta och bland de framgångsrikaste arkitekter Sverige har att visa upp. Jag med mina begränsade kunskaper som amatörentusiast gällande arkitektur, vill här med glädje erkänna att han har lyckats flirta in sig hos mig.

Trots den stora rätt lyckade satsningen på ett toppmodernt hotell, kan jag inte annat än tycka att innehållet tyvärr inte är riktigt lika lyckat som själva byggnaden, alltså som den yttre strukturen.


När Arne Jacobsen 1960 ritade Royal hotell i Köpenhamn blev det och är fortfarande en ikon och ett uttryck för de dåvarande modernistiska strömmerna som svepte över världen. Byggnaden som också inredningen var och är fenomenal. Jacobsens möbler han då skapade var så spektakulära att de nu femtio (50!) år senare använts i en av Sveriges modernaste hotellinredningar.

Visserligen fanns det redan möbelklassiker når Jacobsen ritade Royal, som t.ex. Mackintosch´s då femtio år gamla klassiker från tiotalet, dock valde han att rita nya spännande möbler till sitt arkitektoniska mästervärk. Mannen var helt enkelt genial, genomförde allt själv i en makalös kreativ och innovativ anda.


Varför använda femtio år gammal form i en toppmodern struktur? Tanken och än värre "dådet" är ju egentligen helt grotesk när man har chansen att skapa något nytt.


Just det Wingårdh, varför har du inredd din moderna byggnad med möbler som är femtio år gamla? Varför har du valt att använda just dessa, idag faktiskt rätt utslitna objekt, istället för att manifestera svensk form. Nutida svensk möbelform i ett nutida, modernt hus? Ett uttryck för ängslighet och fantasilöshet.

Synd att den store Calatrava hadde så rätt i sin analys av vårt rådande tillstånd, när han invigde Turning Torso i Malmö.


Helgens underbara lättja... (nu igen!)

Nä , alltså... nu räcker det! Redan lördag. Sitter efter en trevlig arbetsdag, squashtimme och bastu just med ett glas skumpa, denna gång så förutsägbart som Champagne. Kreativiteten lyser med sin frånvaro, men gott är det onekligen och då kan kreativiteten hålla sig borta!


Kvällen igår tillbringade jag med två timmars hårresande filmupplevelse "Before the devil knows your´e dead" Överraskande bra. Man kan faktiskt bara säga det adekvat på engelska; Nasty, nasty movie! ..och jag som hatar när man använder engelska i svensk text och tal... men denna gång säger det mer än jag förmår uttrycka på svenska.  Ett magnifikt foto akompanjerad av bra skådespel och en hårresande story.


 Vore det inte för stolsgrannen hade upplevelsen varit perfekt.


Vad är det med människor som skall peta i sig saker i munnen så fort de sätter sig på bio? Smaska och prusta för att sedan ta av sig skorna och lägga fötterna på stolen framför. Ett evigt prasslande med godispåsar och tuggande på hård godis som driver mig till vansinne samt total brist på förmågan till självuppfattning. Vad har film med intag av onödig föda att göra? Vad är det som driver männinskan till att ständigt behöva inta någon form för föda eller dryck, hela tiden? Kan man inte bara koncentrera sig på innehållet av en bra story?  Den moderna grovhuggna skandinaven i egotappning!... Ush.... Dessutom hatar jag (jaja, man skall inte hata) ouppfostrade unga människor (puckot var trettio eller precis under) som inte känner till termen "medmänniska"  Gå och DÖ era puckon! och gör det helst helst på vägen till biografen.


Vad det är härligt att bli gubbe! Nej , ush, nu skall jag försöka att vara mindre ärlig och dessutom mera förstående, som det hör sig till för en vuxen man. Det blir nog svårt i ovanstående fall.


Ha en trevlig helg, njut livet och lev hårt! NU. (Jag skall njuta av lördagsmiddagen nu)


Tack Fredrik!

I en cirka tio år har "arbetsgivareavgiften" varit subjekt för en fem-procentig "rabatt" Alltså sociala avgifter minus fem procent. Fem procent jag fick behålla av min produktivitet. Denna avgift som i övrigt batalas ur individens produktivitet och inte av arbetsgivaren ur någon magisk kassa. Pengarna skall genereras av den arbetande, som den arbetande skulle kunna få behålla, om inte dennes arbetsgivare tvingades att betala den till staten.

Sedan kom Fredrik och två och en halv procent av "rabatten" ströks direkt för att finansiera annat. ...öh?
Sedan talade man om en sänkning av sociala avgiften. ..mmmm
Sedan strök man ytterligare två och en halv procent av "rabatten" ...öh!?

Där försvann fem procent av min produktivitet ur min ficka, raka vägen till kollektivet.


Tack Fredrik! (inser du vad det betyder att höja "arbetsgivareavgifter")

Detta gäller för alla över tjugofyra års ålder. Egenföretagare eller löneslav. Alla blev av med fem procent till av sin egen produktivitet. Alliansen anser sig tydligen kapablare att förvalta individens produktivitet än denne själv.

Fredrik, har du blivit tokig?

Sosse blir jag aldrig, dock gör min röst i nästa val (får som utlänning endas rösta kommunalt) INTE till "det nya arbetarepartiet"


Kärlekens gester

Jag vaknade till en solig vacker morgon. Om morgonstund har guld i mun, hade denna det. Resten av dagen för en delen också.


Som vanligt ägnade jag en sådär dryg halvtimme åt att scanna Svenskan på de viktigaste nyheterna denna morgon och läste artikeln om att flera skolor i Sverige har förbjudit sina elever att skicka varandra rosor på alla hjärtans dag.


Jo... kan man tänka sig, vi lever i ett land där kärleksgester förbjuds. I ett land där man förbjuder tonåringer att uttrycka kärlek i det offentliga rummet snarare än att visa den. Att visa en annan människa kärlek i form av en hälsning via en ros är förbjudet. Förbjudet därför att det då kan finnas personer som inte får någon ros och kan känna sig oälskade.Summa summarum; Ingen får känna sig älskad, för då kan någon annan känna sig oälskad

Vilket odugligt skitargument man här förbjuder kärleksgester med. Att sprida kärlek, göder kärlek! förbjuder man uttrycket av den, döder man den. Det som inte synns, finns inte.

Sorgligt Sverige, sorgligt!

ps:
De där "oälskade" personerna kanske skall lära sig att rannsaka sig själva vid att ställa sig frågan hur de kan göra sig förtjänta av andras kärlek istället för att man skall förbjuda kärleken. Sprid kärlek då kommer den tillbaka, är budskapet som måste ut här! Förmår man inte motivera någon att känna kärlek finns bara ett att säga; Try harder! (Jag hatar när folk använder engelska i svensk text, men det lät bra och förresten skall man inte hata.) 

Mera kärlek åt alla, både i handling och uttryck!  (oj oj , hoppas någon älskar mig efter det här)image18


Se mig, hör mig.... jag behöver uppppppmärksamheeeet...

Homofobi måste vara någon sorts fobi gayvärlden drabbas av så fort de inte får den uppmärksamhet de anser sig värda........ Alltså homosernas fobi för att bli förbisedda. Att döma kring gayvärldens senaste frustration över att annonsörerna svek vid den direktsända QX galan i TV, led de av ett rejält utbrott av ovanstående efter galan.

Idag kunde man i flera tidningar läsa hur deras representanter anklagar "annonsörerna" (alltså folk som vill tjäna pengar) för att lida av homofobi (den klassiska) och därför inte annonserar vid gayarrangemang.


Hörni! Har ni hört talas om att ni tillhör en minoritet? En dessutom ganska tråkig  liten förutsägbar schlagerjollrande bakåtsträvande sådan, som helt har fastnad i åttiotalet. Kul att annonsera i ett sådant forum... äh? skulle inte tro det, va!?


Denna minoritet tillskriver sig dock en sådan signifikans att de förväntar sig de kommersiella aktörerna stå i kö för att sända reklam när de hyllar sina intressens kvinnor och män......

Varför skall man ösa ut reklampengar på att marknadsföra Svenssonprodukter när endast en liten minoritet av för dessa produkter intressanta konsumenter tittar?


Skärp er och vänj er vid att ni är lika djävla tråkiga ointressanta människor som vi andra (och lite till) och dessutom tillhör en helt accepterat rätt färglös, för breda massan dessutom helt ointressant... ja just det........


minoritet!

Och varför annonsera till eller med en minoritet för att skörda förluster?
Glasklart är; att vore minoriteten kul, roande, innovativ och underhållande för andra än eller ock sig själv, skulle annonsörerna stå i kö.


The day efteråt...

Japp, så var den middagen avklarat....... inte helt som nedan beskrivit, dock blev det bubelibubbeldubbeltupp men ingen alio olio och klockan blev inte tre ......... vi börjar ju tappa greppet!

.....inte blev det någon alcoselzer heller...... men lite sviter infann sig lyckligtvis!

Skitkul var ordet! OCH GOTT....


A quite ordinary lördagsmiddag med Moeschlin, Reaper, Beckergänget!

Arbete, arbete arbete... hem............ koka, steka fixa.........

9 personer inklusive några minisar.

Champagne a´la bling bling Moet Swarowski...
Skaldjursröra med riven citrusskal på toast. Prosecco från Valdobiadene i egenimport.
Plattfisk fyllda med skaldjur och:
Gnocci med sauce homard akompanjerad av dill. Riesling från Tyskland även den i egenimport.
Turkisk yoghurt med sockerinlagd ingefära och krossade hasselnötter på honungsgaller. Tokai från Ungern skänkt av min Favoritgabriella direkt från Budapest (såklart!)
Paj, småkakor och hemmagjort (såklart!) crocante.......Grappa från Valdobiadene på Prosecco druvor...ja köpt just i Valdobiadene.
Kaffe a´la confiteria Colombo, Avec i form av Spansk brandy som hustrun hadde med hem från Barcelona.... och virrig konversation...... det börjar snurra....

Puff puff...... Cohiba (host!) och liiiite mera avec eller varför inte korka upp det där vinet som var så exklusivt nu vi har så trevligt (omdöme saknas nu)  Now baby it´s snurring!

Spagehetti alio olio med peperoncino..... lite italiensk vickning att väcka själen med....... ja ja det måste ju sköljas ner med Chianti.......


jaaaaaaaaaaaaaaa Champagne ....... viiiiiisssssttttttttttt.................... hhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa klockan är ju bara 03.00....................

----------------zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz-----------------------

Stök........ vad det så många kastruller............. oj...........

Välförtjänat dunk i receptorn och en tunga fuktig som Sahara! botas med Alcoselzer!

:-)

Let the games begin!


Download me darling....

Svenska Dagbladet skriver idag i näringslivsbilagan att vissa städer och regioner nu helt saknar fysiska skivaffärer. Nåja, det är ju inget nytt att hanteringen av fysiska skivor över disk blir ett minne blott. Mp3 revolutionen tar tom. död på CD-skivan som ju inte är så våldigt gammal.


Det kan förefalla läsaren som ett kuriosum att nyheten presenterades i näringslivsbilagan och inte i kulturbilagan. Ännu mera kuriöst är det emellertid att journalisten som avslutning skriver att njutningen man fick när man köpte sina skivor förr, inte komma att finnas när man köper sina skivor på Ica Maxi eller Coop Forum i framtiden. Brööööööölllll.... snyft, det var bättre förr...... male bonding över en import tolva.


Men ta dig samman för helvete.....


OK, två saker vill jag ha sagt. Musik köper man i framtiden inte på "skiva" men som fil, vare sig det är i en automat på Konsum eller direkt på Internet hemma i soffan. Get real!  Vad skall man med dessa högar av plast om man inte har drabbats av någon exotisk form för samlaremani. Samla filerna i datorn. Snyggt och prydligt och sluta samla på damm och skitprylar, era efterlevande ändå kommer att kasta ut och förbanna existensen av så fort vi kreverar.

Ja, och så kommer jag inte att sakna köerna i affären, kön för att provlyssna, otrevliga säljare som tycker att de är balla för att de säljer House på import och evig väntan på att den där importskivan kommer till Europa. Viva filen, mp3 och global spridning.


Svenska Dagbladet i all ära, men sparka den där idioten som vägrar att se det positiva i utveckling.


Ja och som sista mening måste jag åter ge den stora Guillou en eloge för att han kallar Pirate-Bays företrädare för det de är: "stöldligan"  (God, I love that man och hans retorik!)


........... ehh...... ja jag som trodde att jag skulle avsluta inlägget här kan inte bärga mig att fortsätta på temat nerladdning. Att sälja en fil till en publik som räknas i milliarder kostar  litet och kan bli hur inkomst genererande och lukrativt som helst. Tyvärr utnyttjar aktörerna på musikmarknaden fortfarande sin särställning och säljer mp3 filer till fullständigt skamlösa priser. I Ryssland finns emellertid sajten gomusic.ru som säljer låter priser man drömmer om. Tydligen löner det sig ändå. Volym är nyckelordet! Personerna bakom sajten påstår att betala royaltyn och har redan rättsligt prövats, dock i Ryssland där lagarna säkert är lite annorlunda. Jänkarna skakar i byxan och begär amerikanska IP- nummer uteslutade, vilket Gomusic och lagens långa arm tydligen fnyser åt. Filmindustrin har inte ens kommit igång att distribuera film ordentligt, medan deras kriminella kollegor har utvecklat effektiva supermöjligheter för Svensson över hela jordklotet, att stjäla filmer.....

Den illegala nedladdningen har branschen HELT sig själv att tacka för. Att dock "Svenssonligan" består av välvilliga tjuvar är egentligen svårt att förstå. Ociviliserat dubbelmoral nu igen!


Men nu räcker det med verbal skit.... Ha en trevlig vecka och DÖD åt CD-skivor, vinyl och all materiell ballast.


Senaste nytt om hushållsnära tjänster

Göran! Ak, Göran... du har bevisat det igen.


Vår svulstigt voluminösa förre detta (yes!), dock fortfarande till korpus och ande uppblåste, statsminister bevisar sin och människans sanna natur åter igen.  Ekonomisk jämställdhet är en underbar egenskap om den levs upp till av andra..... eller kan det vara så att Göran ju tillhör de svaga, har en kroppshydda som inte tillåter för mycket fysisk aktivitet och därför måste få hjälp i hemmet? Jo så är det nog...Fullt förståligt. Är man "sjuk" I detta fall sjukfallen i fetma, bör man få hjälp. Man tillhör ju de svaga.

De skattebefriade (avdragsgilla) hushållsnära tjänsterna, Göran aktivt bekämpade implementerandet av, njuter han nu privilegiet att ta del av ,och gör det till fullo.


Bravo Göran! Du bevisar igen pampens sanna avsikter. Att se om sitt! Gamla principer kan ju revideras och varför inte joina det "nya Arbetarepartiet" .....verkar passa dig riktigt bra!... och du....jag nästan gillar dig och din nya stil. Varför inte njuta av alla pengar man ärligt har tjänat, utan att staten roffar åt sig och delar ut dessa till såna där "svaga" Usch....


RSS 2.0