"Fuktområden"

Och jag som trodde att jag var en modern fritänkande, oblyg, öppen man en mycker liberal syn på sexualitet. Det tror jag nog fortfarande, men min syn på min egen uppfattning om kroppsvätskor, sex , rakning, den kvinnliga anatomin och därtill hörande sekret och vätskor samt sexuella utsvävningar, fick sig en liten buckla.

Jag läste just klart Charlotte Roche´s debutroman ”Feuchtgebiete” som har såld 600.000 exemplar i Tyskland på bara sex månader………. Hjälp mig kära någon, vilken underhållande, skräckblandat, underbar, äcklande, lärorik läsupplevelse! Till alla som inte kan vänta till den kommer på svenska, och det tvekar jag med hänsyn till moder Svea´s moralpanik att den gör, heter den på Engelska; ”Wetlands” och finns på Amazon.com.

Nödvändig läsning för alla unga kvinnor och moraltanter samt skitgubbar med för dogmatisk livssyn.

En interwiev med författaren här.......
http://www.granta.com/Online-Only/Interview-Charlotte-Roche

Seger

Hm, lördag igen….. snuvan kvar, noll träning… ja man har ju hört att det inte är nyttigt att träna med snuva och då får man väl ägna sig åt mat och dryck istället. Alkohol, har jag hört, i form av röda viner skall bota snuva bara toppen. Och det är ju toppen!

En ytterligare glädjande nyhet var ju faktiskt att både folket och opinionen samt enstaka regeringsmedlemmar sade ifrån i FRA-frågan. Riktigt bra och imponerande att dessa kunde betvinga de blinda eller snarare ”dumma” som styrde Sverige mot ett stasistyle övervakningssamhälle. Grattis Sverige till vakenheten och värnandet om den personliga integriteten. Riktigt riktig underbart!
På tal om STASI, så har jag i dagarna sysselsatt mig med filmer kring ämnet på Youtube. I en av filmerna bedyrar 1990 (alltså efter murens fall) de ansvarige i östra Tyskland att ingen spaning på individer förekommer eller någonsin förekommit med kamerorna som övervakade ”trafiken” på Alexanderplatz i Berlin. Rent tekniskt gick det inte heller sades det. Sedan visas i klippet ändå hur enstaka individer zoomades in och tydligt övervakades på undangömda filmer ur arkiven, som filmats även efter murens fall. Ett varningstecken till alla naiva som tror att statens representanter alltid bara vill väl. Villkorlig övervakning, eller rent av möjligheten till denne, hör inte hemma i en demokrati, eller är det som Lenin sa; ”Förtroende är bra, kontroll är bättre” ?

Om vi, gemensamt, i majoritet, värnande kring människors integritet och frihet, i enstaka fall, efter noggranna prövningar av fallen och genom domstolsbeslut ger myndigheterna insikt i enstaka individers liv, kan det ju vara bra för brottsbekämpning och förebyggande av brott, men villkorlig kontroll av hur jag lever mitt liv av andra människor, vad jag skriver, vad jag säger eller hur jag skiter kan aldrig rättfärdigas. Det är min ensak så länge jag inte skadar mina medmänniskor.

Reinfeldt med posse´ utgör en okunning, naiv, opåläst och därmed farlig grupp töntar. Jag hatar att säga det då jag hade stor förtroende för dessa vid tillträdandet. Som man kan missta sig......... men var så säker, opinionen är inget alternativ....

Individens rätt till att fritt råda över sin existens borde alltid vara given….. tycker jag……. och tydligen andra också. SEGER!

Härliga paniska dagar

Vilket väder, vilka dagar. Härligt . Hösten kan ju vara olidligt vacker. Jag har nu två morgnar i rad promenerad en tidig runda runt Hagaparken och njutit dagens begynnande ljuva solstrålar, harklandes som det hör riktiga gubbar till, dock pga. en snuva med rinnande näsa och inte för gubb-ballhets-effketen........ snyft.... Ingen vet ändå att det är pga. snuvan, så jag ser rätt surgubbig ut i alla fall så där tidigt på morgonen och uppnår därigenom likt förbaskad ändå ovanstående status. Alla unggreenpeacenerdekostylesöderaktivister med tygskor; ur vägen!

Om det inte vore för den förbaskade snuvan och även den allmänna paniken som brer ut sig över ”finanskrisen” Krisen som inte än riktigt har nått Svenne, men som väl påverkar dennas humör och agerande som om Leeman&Brothers vore största svenska bank, skulle det vara perfekt med lite höst och därtill hörande grytor. Svenska folket stannar upp i en kollektiv panik framkallad av media. För två månader sedan var allt frid och fröjd, fullt ös, pengar att bada i och idag har man intrycket av att folk rädds för brödet i morgon. Varför måste svenska folket alltid agera i den där kollektiva panikandan? Typiskt. Men kan vi inte lägga ner den där paniken tills det blir panik på riktigt?!

Jag skall i vilket fall ut och konsumera upp de löjligt små medel jag råder över, så jag drar mitt strå till stacken att hejda denna kollektiva panik.

Riktig panik får jag över att makten fortfarande inte gett upp i frågan om de nya befogenheterna till FRA. Mera om det när jag har läst på.

Åter

Hemma igen.

Jag levde så intensivt man förmår utan att kardiometern upphör ticka, hela trettio timmar varav tre var sovandes. Det ligger inte i min makt att verbalisera helgen, men julafton och födelsedagen på samma dag skulle för en femåring framkalla ekvivalent endorfinutlösning. Hela spektret av livets mera dekadenta, sköna, roliga och trevliga sidor komprimerade och upplevda under ett par timmar. Det är nästan OK att dö nu….

Nästan skrev jag!

Jag hörde idag just en låt med orden; "I only want to go to heaven if it feels like hell" hmmm ... det blir nog en tolkningsfråga, men om synden är som helvetet..........

Grosse Freiheit (an der Elbe)

Syndens stad. Hamburg.

Imorgon far Figaro till syndens förlovade stad Hamburg för tolv timmars housenöje i svindlande intensitet.

Skavsta, Ryan, Initial shoppingrunda, Dlugosch i lurarna, middag på EAST med gamla vänner, galna upptåg och Neidklubb all night long. Let there be house!

Jag lever, jag andas och jag känner varenda kroppsdel hoppar vid bara tanken. At ägna tjugofyra timmar i total extas i domedagsvibb gör att min själ känner förälskelsens kemiska substanser skjuta genom kroppen och därmed föda livsgnistan än en gång. Plikten, fakturorna och begränsningarna skall härmed läggas on hold. Substanser i form av illegal psykofarmaka eller flytande berusningsämnen kan aldrig någonsin få mig nära känslan av frihet och obundenhet som en natt med lukten av syndens epicentrum. Har man lyckan att leva ett ordnat liv med möjlighet att ta sig till ”Die Stadt an der Elbe” eller rent av bo där gör existensen hållbar. Jag läste förra veckan Cafe Opera´s VD´s livsmotton, och jag kan bara intämma: ”var tacksam” Det borde alla med västerländska möjligheter omfamna. Livet för oss i denna del av världen är verkligen vad vi gör det till, så ta plats, lev ditt liv, to hell med negativitet, låt ingen stå i vägen och have fun!

På måndag är det åter till plikten (dock utan tyngande ballast), pånyttfödd med ett brett leende runt hela auran. Var så säker på rapport i denna min eminenta blogg.

Go life! Go house! Go Hamburg!

Integritet enligt Bildt

Där kom det fram!

Underrättelseinformation som Statens Radioanstalt inhämtar, delas ut bland Sveriges ”allierade”, likasinnade och som Carl Bildt så fint uttrycker sig, även till diktaturer…. ”men det sker på ett strikt sätt” …..Nåja, då kan man ju vara lugn, puuuussstt. Vad bra att det belystes i media i går och även idag. Tur att man lämnar ut känslig eventuell information om människor som flytt eventuella diktaturer strikt gentemot just de där diktaturerna, då behövs inte några jobbiga lagar som krånglar till det.
 
Vad bra att man även tänker tilldela FRA nya befogenheter som att läsa mail och lyssna av telekommunikation, så de i Nordkorea vet när potatisen är klara här i hemmet i fall jag ringer hem eller rent av skriver till Hyacint om det via mail. Svenska folket tycker inte att det gör så mycket att vara lite övervakat, så länge man har rent mjöl i påsen. Jamen låt oss montera upp en kamera på toaletten också, man har ju inget att dölja, skiter gör man ju som alla andra………. eller? Det är verkligen intressant att se hur vi som tillhör det globala småfolket helt och hållit domderas omkring med av de ca. sextusen personerna som utgör den globala makteliten som SVD´s Bror Perjus så fint belyste i gårdagens tidning.(läs artikeln här) . Det slog mig att jag för fyra år sedan fick den insikten när jag läste en artikel om superyachten ”Lady Moura” som jag tidigare sett i hamnen i Monte Carlo. Fartygshelvetet var så stort att jag väl hemma igen genast googlade det och fick lära mig att det tillhörde en rådgivare till Saudiarabiens Kung Fahd. Vidare skrevs det i samma artikel att den förra amerikanska presidenten Clinton med familj hade bjudits på lunch på fartyget utanför Mallorca. Sådär på helt privat nivå naturligtvis, vänner emellan. En iskall rysning går genom mig när man uppmärksammar vidden av sådana möten, speciellt när man tänker på att deras alla undersåtar är helt totalt och fullständigt övervakade. En sak är säker. Jag kommer göra allt i min makt att inte synas, mörklägga, vilseleda, och dupera de där nissarna som tar sig friheten att råda över min integritet samt mitt och alla andras liv.

Nog med politiskt drabbel. Idag var det måndag som ni säkert redan räknat ut, inte någon helt dum sådan. Lite smånöjen runt stan och sånnt……

Redigerade äpplen, latinos och båg......

Lördag igen.....

Hyacint ropade just från köket; "Maten går i äpplets tecken, alla rätter innehåller äpplen utom huvudnumret" och så tillade hon; "vi skall se om du kan slå mig imorgon" (ja det skall du se nog allt!) Helgen börjar fint, efter avslutat squashrunda med TV-nerden.

------------------------------------------------------------------------------------  

Att redigera min text svor jag aldrig att göra, men nu bröt jag det löftet. Det tycks även vara en allmän trend, det här med löftesbrott, se bara till makten och bli inspirerad. Nä, men orsaken till ovanstående var att jag igår skrev en låtsastext om ett låtsasland nära Kaukasus för att se om någon brydde sig. Det gjorde ingen och så var hela upptåget fjantigt sett i dagens perspektiv. Historieförfalskningen härmed initierad och det ni inte kommer ihåg har aldrig hänt. Så var det med den texten.  Helgen började bra som jag riktigt nog skrev igår med tre rätter och druvmust i massor. En svängom på La Habana blev det också och jag skall kraftigt rekommendera eder alla att avlägga ett besök på det etablismanget en tidig lördag natt. My god, vad är det som hände?! Svettiga latino´s med ett fast grepp runt charmade svennebrudar och hippa gungande latinochicas dansandes i baren, trappan och även på därtill avsedda dansgolvet. Svennekillar lyste med sin frånvaro faktiskt. Hysteriskt kul, även sett ur perspektivet av en housebroder som jag. Housen regerar, tro inget annat, men GO LATINO! och så hoppas jag att länsstyrelsen inte går dit på besök, så det uppdagas att det dansas utanför det därtill inredda området.

Nu en tur på Skeppsholmen i kylan, tydligen något jippo där som Hyacint skall på, och därmed därför även jag.

Carpe fucking diem! (´säkta lingon)

.......ledsen, men det behöver sägas så.........

Fredag kväll, hösten här, mörker, lågkonjunktur, hög ränta, avmattning och allmän nergång i ekonomin såväl i det allmänna humöret i Folkets Park...... Hmmmm ... inte de stora sensationerna att skriva om. Kul att det är helg dock. Har mina medmänniskor glömt att  fånga ögonblicket? En sur min närmare döden? gratulerar till sorgen i så fall.

Jag hade igår tillfället att med klient beröra ämnet "carpe diem" Det borde uttryckas: "carpe fucking diem!"


Till alla höstdeppare därute skall denne dagens text vara en spark i baken. Sluta deppa över ekonomin och räntan och vädret.  Get your ass moving ut på stan och sväng it baby, i morgon eller helt säkert snart, ligger du och sover...... länge....... 


Socialrealistiskt bygge, gastro och landsorten.....

Åter och återställd efter en helg i synd och gastronomiska äventyr i landsorten.

Lördagsmorgonen påbörjades med bondens egen marknad uppe på Östermalms eget fyrtiotals miljonprogramslikande, människoförvaringsarea; Gärdet. Mellan höghus, dock hyllade sådana människosilon köpte jag böndernas egna färska, ekologiska supervaror. Vilken trevlig satsning med bondemarknad. Efter avslutad tortyr vid träningsapparaterna gick färden senare på dagen till Västerås för gastromanians fortsättning. Läskigt hör jag er redan tänka..... och ja.... just det var det; läskigt! V ä s t m a n l a n d........ uuuhhhhhhhh...... provinsen!
Efter konsumtion av fördrink i ”Skrapan” och dennes åttiotals-skybar i klockren eightyninestyle-socialstatsinteriör på översta våningen med milsvid utsikt över mälaren, gick färden vidare till trevlige FRANK´S bistro vid Stortorget. Torget som på ena sidan ser ut som en idyll ur någon smörja Lindgren kunde ha skrivit och på andra sidan en miniversion av Berlin Alexanderplatz. Det förvånar mig varje gång när man tänker på att man i Sverige frivilligt skapade sig ett litet arkitektoniskt DDR när man hade råd att bygga som i västeuropa. Var Jante inblandad här? Fyrtiotalets hyllade människosilon uppe på Gärdet tedde sig genast som det de omtalas att vara.
Nåja…. väl på plats på krogen förvånades vi över miljön, maten och servicen som kändes helt ekvivalent med vilken bättre kvarterskrog med finkrogsambition i huvudstaden, dock med en prisnivå som vore man tillbaka på sjuttiotalet när torget sargades. Ambitionsnivån ligger så högt det går, och infrias delvis helt och hållet och endast om man är en sur, gammal, grining damfrisörska hittar man lite missar här och där. Go FRANK´S! Ett lyft för Västerås som tycks vara som åderlåtet på människor en regning lördagskväll. Åk dit, njut och ät!
Kul var i vilket fall utflykten och även de femtio minuterna i tågets restaurantvagn, över en burköl och hederlig snusprilla på återfärden till trygga huvudstaden.
Nu blir det Hyacint och hennes kastruller ett tag framöver hoppas jag, då gastromanian som rådd i sommar börjar sätta spår både här och där i form av bucklar vid midjan och svältande plånbok, och ni som läser denna eminenta text får vettigare smörja att läsa.

Hur som helst; Kul! Var det, är det och blir det! Viva hösten.


Vänliga Västerås en lördagskväll, med sjudande nöjesliv.

Bimbo a bordo!

Skrattet ekar såhär en tisdagskväll.

Den amerikanska viceprecidentkandidatens, inbitna abortmotståndarens och preventivmedelsopponentens underårige avkomma utan stadig laison är havande. Avhållsamhet istället för säker sex innan äktenskapet och barn endast inom äktenskapets trygga famn, det är viktigt det om man är vit hillbilly. (om det funkade) Hade mamma trott på utbildning och upplysning och därför upplyst och vägledd om hur man skyddar sig under akrobatikens lustiga leker, skulle hon inte blivit offer för den prekära situationen hon och hela hennes ideologiska posse befinner sig i. Damens politiska kumpaner tar sig säkert för huvudet medan frasen "bimbo a bordo" får en dubbelbottnat betydelse och en riktig adekvat "klang". Bimbo on board the election boat, en bakelse i ugnen eller bimbo abort.......


Synden straffar sig själv!
 


RSS 2.0