Fucking läskigt ju.....

Låt mig först slå fast.

Jag trivs i Stockholm.
Jag har trevliga frihetsälskande svenska vänner.
Jag promoverar inte prostitution.
Jag förespråkar individens rätt att bestämma över sig själv, dennes fria värderingar och val i livet.
Jag är genuint skiträdd för maktapparaten Sverige.

Då kan vi fortfara.

I veckan läste jag att det finns ett förslag på skrivbordet för en lagändring som gör det möjligt att straffa svenska medborgare som köper sex utomlands. Låter ju i en moralens väktares ögon toppen! Om köpet nu sker lagligt, i ett land där det är lagligt och låt oss säga med fullt godkännande av den säljande parten, skall det då också straffas? I flera europeiska länder så som Belgien och Tyskland samt andra, med sammanlagt över hundra millioner invånare, är försäljning av sex helt lagligt om det sker inom ramen för att ingen individ far illa och om affären är frivillig från båda parter. Ingen trafficking, ingen slavhandel. Vuxna myndiga Bettan säljer en avsugning till vuxna myndiga Kalle, helt legalt utan tvång. Sunkigt kan vi tycka, men det är deras problem, inte vårt. Om nu då Kalle är innehavare av ett svenskt pass straffas han av Svearikets väktare när de får tag i honom. Ingen går säker, alla skall (måste) med! I ovanstående fall sätter sig Sverige med nio millioner invånare sig helt över de lagar hundratals millioner människor i Europa lever under och har beslutat skall gälla.

OK, helt OK säger ni som inte kan acceptera att det finns folk som håller på med sånt som kommersiell sex. Inte OK säger jag. Folk får göra vad de vill om de njuter av det även om man i Sverige har en ny moralpanik.

I Sverige råder det på motorvägen en hastighetsgräns på etthundratio kilometer i timmen. I Tyskland är det fri fart. Vad tycks om att vi straffar alla svenskar som kör fortare än etthundratio i Tyskland? Vi skickar dit undercorverpolis Svenne Banan med videokamera, filmar förövarna och bötfäller eller torterar dessa när de återvänder. Kan även tillämpas vid överdosering av alkohol på krogen eller vid rökning på krogen i länder där det är lagligt och möjligt! Fantastiskt! Ingen går säker så länge denne innehar ett svenskt pass och varför inte förbjuda respektive att avsäga sig medborgarskapet, då finns det flera att bötfälla eller tortera. Här finns det något för Nordkorea eller Iran att lära. Glöm asyl eller annat.

Jag är verkligen lycklig över min status som gästarbetare, njuter att vara här och att inte inneha det där passet. Det kan ni stoppa upp där det hör hemma.

Snyft

Idag måndag, utflykten till GBH har satt sig och jag är ledig. Helt perfekt skulle det ha varit som ni säkert redan fattat efter föregående inlägg, förutom all snö som jag innerligen hatar och värst av allt sviterna efter nattens häftiga uppkastningar! Ja, så är det. Helgen kunde ha varit perfekt om inte kvällens råbiff och taskiga service fick Figaro i ett tillstånd av malande illamående med klimax vid två på natten. Positivt är det att man blir smäcker.

Ett klassiskt mottagande av familjen vid tåget från Göteborg avslutades på ett av mina favorit ställen som nu INTE längre är det. Aldrig, aldrig skall jag sätta mina fötter där igen för att åter bli utsatt för inkompetent bemötande och häftiga uppkastningar. Så var det med det stället. Det skall poängteras att jag inte publicerar namnet på stället men ni som läser denne min blogg kan räkna ut det själva när jag säger att man på frankofilt vis får en längtan till Hamburg. Gissningen är igång och vinnaren bjuder jag på en råbiff där, medan jag nöjer mig att titta. Lycka till.

När man så som jag idag, ligger största delen av dagen i sängen med tv´n snurrande är det inte lätt att missa varför Sverige är så otroligt amerikaniserad. Inte ett enda europeiskt program! Helt otroligt och jag undrar om det hänger ihop med kostnadsbilden eller om vi bara inte förtjänar bättre. Tittade just på nån kärring (ursäkta termen, men tyvärr …) som heter Rachel. Hennes program består av populärkultur, populistisk folkupplysning och matlagning. Man tar sig för huvudet och omfamnar den nya kunskapen om varför det är ställd som det är. Tur att tidningen ”Departures” damp ner i brevlådan. Härligt att drömma och suga på karamellen om vad man kan uppleva om man är stenrik. Ett litet pyttehörn av det hela kan jag nosa på någon gång ibland och vad ljuvligt det är.

Nu skall jag åter i en yra av självömkan bege mig tillbaka till sängen med Stalins dossier på Hitler.

Sug på den ni!

Efter trettiosex timmar och praktiskt taget ingen sömn, befinner jag mig åter i hemmets lugna vrå och måste dementera min ignoranta något bondiga åsikt om lillebror Göterborg.

X2000, naturligtvis i lugna och komfortabla första klass, befordrade mig på tre små timmar till landets fram eller baksida hur man nu vill och genast efter avstigning kördes röda fanor och socialistiska paroller upp i ansiktet på en vettskrämd Figaro. Demonstration och upplopp. Det kunde ha satt stop för myset som infann sig på tåget när Svea rusade förbi, men Fiskekrogen, Lunch i Gyllenhammar old school atmosfär, underbara belon ostron och hummer just tagit ur västkustens vågor rättade till ovanstående lilla problem. Det hela nersköljd med ett klart rent umamiframkallande Sancerre och då var man på plats. Hotellet sprängfylld med bröllopsgäster höjde temperaturen ytterligare. Promenad genom staden, drink på Lipp, glamouröst mingel, fest och klimax på Rush med hederlig housebootyshake och glada lössläppta festande, raderade avslutningsvis helt ut min något infantila uppfattning om den där baksidan. Morgonpromenaden stärkte ytterligare min nya insikt.
Intercitytåget, i form av bondexpress, hem via Örebro och Köping och säkert med en vagn i släp fylld av getter och kossor repade inte det minsta lilla min nyvunna kärlek. Fem timmar med kontemplerande och eftertanke om Volvotown och resultatet blev; mindre, rörigare, rörligare, rolig och ak så trevliga Göteborg. Snart , snart skall jag dra Hyacint med på eskapader vid denne västligaste stad för dolce vita och party. Här avslutar jag, receptorn orkar inte mera……….

Vad fel man ibland måste inse att ha haft, när man blind genom livet gått...........

Framsidan suger balle

När jag för arton år sedan flyttade till Stockholm var jag via arbetet i Göteborg, träffade branschfolk och andra människor som hade en klar potential att anses som trevliga och sympatiska medmänniskor och kollegor. Resan till Götet fick mig upprymd och fyllde mig med förväntan. Nu visade det sig sedan att dessa potentiellt trevliga personer jag träffade konstant ratade mitt val av stad i världen. ”Stockholm!? varföööö deeeee döööö… Gööööteböööörg är goooare och närmare kontinenten, mera cool och med mindre dryg attityd än i huvudstaden i Svea” …. Men va? …. Att som invandrare välja fritt ur alla Europas städer, och sedan välja Stockholm och därmed missa den där fantastiska pärlan på Sveriges västkust var ett totalt fiasko tycke Göteborgarna.

Jag tittade, jag kände, jag observerade och analyserade och drog sedan min redan föregående slutsats. Om Göteborg vore så oerhört fantastiskt hade jag väl valt det istället för Stockholm. Nu förhåller det sig dock som så att jag valde Stockholm då jag ansåg att huvudstaden av både trevligare, coolare och mera dynamisk med trevligare och moderna befolkning. Så tycker jag fortfarande. Självklart är New York eller Tokyo coolare och mera dynamiska än Stockholm, men jag klandrar dock inte dessa för det. Vilken jävla bondattityd och vilket självförnedrande dessa personer och deras stad utsatte sig för vid att idiotförklara mig för mitt val. Göteborg har med säkerhet sina trevliga sidor, men kan aldrig bli som Stockholm.

Imorgon far jag till just denna stad på framsidan och jag hoppas innerligen att de inte igen visar sin baksida för mig för då moonar jag dom och drar åter igen tillbaka till mitt älskade Stockholm! Spårvagnar är söta och nostalgiska, sådana har vi på Djurgården om någon vill uppleva sekelskiftet. Vatten köper jag på flaska och räkor på NK. Klämchecka goa skitgubbar och tanter kan jag verkligen vara utan. Jag slår vad om att de bär tygskor.

Det positiva med min vistelse imorgon är symposiet jag skal på efterföljd av venuet med resident DJ´n från Watergate-club i Berlin som de har lurad dit. Hoppas att vederbörande inte associerar Göteborg med hela Sverige. Att han sedan spalar för en handfull Stockholmare kan rädda hela kvällen.

Jag ser redan fram emot söndagens hemresa även om det hela säker blir roligt och riktigt kul. Min föraktfulla attityd ligger fint packad i weekendbagen. Full rapport lämnas naturligtvis på måndag…….

Gå Nollåtta!

Ladda, betala och njut. Non service, non sconto, mille millioni

Genom dörren kommer kunden, tvättar sitt hår själv och utan uppmaning, har med sig kaffet själv och blir sedan av mig klippt med ett perfekt, snyggt och underbart resultat. Sedan greppar kunden själv och utan uppmaning fönen, torkar, sprayar eller vaxar. You name it. Förpackningen fixar man själv. Innan kunden går borstar denne av sig själv, städer upp , betalar 400.- Kronor i en automat istället för det vanliga priset. Jag kan därmed klara fem kunder i timmen, omsätta 2000.- då jag normalt gör mindre än hälften. PERFEKT! Om sedan mina kunder i betalautomaten endast slår in 100.- för tjänsten, blir det nya lagar, jakt och dom samt dryga skadestånd! PERFEKT!

Varför skall man inte ta hudlöst betalt även om kunden gör allt själv? Lyssnar, laddar hem och förpackar sin ljudfil. De som inte sporrar jagar vi med skadestånd! SKIVINDUSTRINS sätt att hantera sina kunder.
Vem tror här att en Figaro kan tillämpa samma kundförakt och tro sig behålla dessa? Nä, eller hur? Fildelning är dock inte modellen, jag har slutat med det för flera år sedan, men konsumentens svar på ocker och respektive ratade branch måste hitta en produkt och prisnivå  vi alla är villiga att betala för.

Natten var tung, rytmerna likaså men huvudet förvånansvärd lätt och ikväll hägrar Tennstopet efter avslutad stylingpass på Hyacint som redan nu laddar med sin gedigna kunskap kring svallets vågar. Hon vet, är expert.... 25 år med en Figaro vid sin sida skapar en expert! Figaro själv är ju då expert i fastighetsbranchen. Hyresnivåar, kvadratmetrar, business....

Lördag

Arbete, squash och nu äntligen hemma, faktiskt äntligen helg! Whoopsiedaysiee….. Har redan ett glas skumpanerande framför mig här vid skrivbordet och även en Mix Av Boris Dlugosch i lurarna….. Aftonen och kvällen börjar bara fint. Det kanske blir utgång, och tillåt mig att le över min egen kommentar ”kanske”

Veckan som lidit har för de flesta av oss varit skön och på alla vis rätt härlig. Inga hemska nyheter, inga terrorattacker men lite grått och regn bara på negativkontot. Tänk att livet kan vara så skönt även om ekonomerna grinar sig. De borde verkligen sluta lipa, ta en svängom och pussas lite mera.

Då det i veckan har varit mycket tal om fildelningsproblematiken och den nya lagen, som vissa mindre medvetna människor tror skall stävja fildelningen, måste jag naturligtvis knyta an på temat. Om man utsätts för massiv stöld och överträdelse av upphovsrättslagen måste man fråga sig varför och vad som motiverar människor till stölden snarare än att framkalla en fiendskap med sin potentiella kund vid att medverka till Stasiliknande lagar. ,…………………. Äsh vänta , nu hojtar Hyacint att det blir förrätt……………… jag återkommer strax

……………. …………… Ok nu är jag tillbaka efter tre ljuvliga rätter Som sitter tämligen bra runt midjan redan………….

Det jag ville säga var följande; En musikkonsument, en kund alltså, bör man inte göra till sin fiende vid att jaga denne genom ormliga lagar och förordningar för att man inte har en konkurrenskraftig prisbild på sin produkt. Hur skulle det se ut om jag begärde 6975.- Riksdaler för att raka huvudet på en kund om denne tyckar det är 750.- Riksdaler värd och därför endast lämnar det vid disken efterföljd av en hetsig jakt runt knutarna på Birger-Jarlsgatan…………. Wake the fuck up nu era skivbolagsdirektörer!

Carpe… ni vet redan…. och lev livet med bootyshake och fett humör! (Jag börjar låta som fjortisarna i perforin)

Figarojidder

Då var man åter vid bloggandet som har blivit lite eftersatt de senaste två veckorna. Jag är mera än glad att kunna konstatera att jag har arbetat så mycket att jag helt enkelt inte haft tid. Hela dagarna och hela kvällarna. Om inte möten på kvällarna så papper. På dagarna är det ju mina ädla klienter som gäller. Underbart att det rullar på, säger jag igen med eftertryck i njutningen.

Det slog mig denna morgon att nu världen har börjat ifrågasätta presidenten i Georgien som alla lipade med i maskopi efter dennes militära överfall på Syd-Ossetien efterföljd av en rak rysk höger. Världen kanske börjar se det sammanhanget som simpla damfrisörskor tidigare bloggad om. My god vad bra jag är! Jag hade säker rätt igen i mina estimationer kring världsläget. Den Georgiska ledningen förtjänar inte västs sympati och det gläder mig att uppvaknandet kommer. Vårt uppvaknande gentemot Ryssland tycks dröja. Jag för min del idealiserar inte ryssarna, men har lika lite sympati för det ”avgående” USA. Ryssarna är också människor, vill ha kul och göra affärer och Moskva bjuder säkert på ett bra party…. Det intressanta med Ryssland är att de inte härjar i hela världen men håller sig till sitt närområde. ¨¨

Berättas måste också att lördagen som var just för en nanosekund sedan, känns det som, var Hyacint och jag igen… jo igen!....... på det där bouncing-booty-LA-workthatass-stället och häpnade åter över etablissemangets existens. Berätta för himlens skull inte det för någon! Min image som House connaisseur står på spel och i bästa svensk maner blir vi stämplade "de har en kris". Nu när veckan lider mot sitt slut skall jag åter ägna mig åt arbete och njuta av tanken på Tennstopet, som Svenne Banan säkert tycker är mera passande för fyrtioplussare, dit vi skall på söndag med Madam BoBo och familj. Jo, anrika Tennstopet vid Odenplan förtjänar verkligen en egen plats på denna blogg. Oldschool-retro är bara förnamnet och personalen är lika retro som inventarierna. Fantastiskt faktiskt att det finns kvar.
Jag slutpläderar därför idag; gå dit vid tillfälle och känn dig återbeamad till sjuttiotalet, det ljuva.

.... och bounce that booty.......

Favori!

Tio Figarofavoriter

• Wein, Weib und Gesang
• Nattpromenad, Montecristo och Dorso Duro.
• Caiprihinha , Posto nio och povos bonitos.
• Kiez, House och Neidklub.
• Praiano, Montecristo och Rosa dei Venti.
• Cambell apertment, natt och vodka Martini.
• Voss/Wilhelm Strasse, Nacht und Montecristo.
• Afterhours, Linne och OB
• Föda, röda och vitt.
• Chiaia, Cimmini och bella figura.

och två till:
Shibuya, whiskey och karaoke i bestämd kombination........ влюбленность på alla sätt och vis!

Rutigt kanske?

Det är ju inte möjligt att låta bli att skriva ett inlägg om Obama´s seger på andra sidan sjön. Dessa amerikaner har, säga vad man vill, ett (för?) stort mandat i världen. Men mera om det i nästa inlägg som jag just tänker på hur jag skall formulera.

Väldigt förlösande att bli av med Busken (dock denna gång inte genom kroppsvård), vad än USA´s förste svartvitrutiga president hittar på.
Vit mor, svart far. Varför yrar alla om att han är svart? Är han inte lika vit? Hela Europas interlektuella ledare signore Berlusconi Il Commandante della stupiditi, prickade in det rätt bra ändå…solbränd?!.... kanske……..

Hur som helst, nu blir det riktigt spännande!

Drick mera öl i november

Att möta november med turbulens är inget unikt. I år drar september med turbulenta drag tag i min existens. Helt OK och då man ju har varit med ett tag, är det möjligt att tackla.

Jag hade egentligen för avsikt att scanna en artikel om kulturskillnaden när det gäller ölkonsumtion, men min scanner c-par, if you dig, och jag orkar inte konfigurera den. Jag hittade en artikel i Tyskland där en riklig ölkonsumtion anses vara bra för kroppen, vitaminer, kolhydrater, energi och ett välkomnat nödvändigt tillskott till den dagliga kosten. Varför inte ersätta fast föda helt tänkte jag... Drick mera (massor) öl för god hälsa! Jag blev som äkta ”reservsvensk” så chockad över denna lössläppthet att jag nästan ringde Socialstyrelsen, men insåg att deras jurisdiktion inte omfattar hela EU med dess fyrahundrafemtio millioner invånare. Dessa stackars förtappade fyrahundrafyrtioen millioner som inte kan ”hjälpas”. Äsch ……… vem bryr sig? men lite kul var det.

Denna vecka skriver jag nog inte så mycket på detta forum, då som ovan nämnt turbulens har infunnit sig.

Retur

Hemma igen i gamla Svea där renarna håller hus.

Tyskland eller snarare Berlin, München och Hamburg yrar fortfarande runt i receptorn som idag känns yr och tung. Kanske en Bier för mycket, eller kanske en för lite. Eller rent av bådadera? En för mycket i veckan och en för lite idag?

Imorgon kommer inspirationen från Germania att påverka texten, avsiktligt eller ej.

RSS 2.0