Coolaste bloggaren in town!

Jag måste bara be er alla besöka min favoritbloggares forum. Speciellt detta inlägg är läsvärd just i dagarna. My god, vad är det man har fostrat?

Åpplet faller ju som bekannt inte långt från....... (modern)

http://ofeliaofssweden.blogg.se/1201709301_people_are_asking_abo.html

Now, go girl!

;-)

Fuck elände!

(inläggets titel "inspirerad" av min favoritbloggare)

Dagens nyheter, Svenska Dagbladet, Metro, City, Aktuellt, TV-Avisen, Heute Journal och Internetnyheter. Min samalade konsumerade nyhetsmedia, idag måndag.


Summa summarum;


Mördare, rökare, skattesmitare, fakturafifflare, Skandiabossar, fortkörare, kokainister, sexköpare, rattfyllon, barnmisshandlare, hustrumisshandlare, misshandlare, moralister, dubbelmoralister, extremfeminister, gubbjävlar, religionsfanatiker, böghatare, tjuvar, snattare, etc. etc. etc. .......


Civiliserad? Skulle inte tro det!    

Vi har till och med skaffat oss en styrka personer vi kallar "Polis" bara för att vi måste hålla oss själva i skack hela tiden.


Vilka stackars satar vi människor är ........ Men OK, min måndag var bra ändå.... Jag såg inget av ovanstående på riktigt, läste om det och tog del av det i utvalda medier. Elände säljer. Det är lika ociviliserad som eländesfaktorerna.


Från och med idag skall jag förbise det och hålla mig till relevanta saker.


Fuck elände!


Helg nu igen.....

Ja! Då var det lördag igen.


Kvällen och natten skall tillbringas i hemmet (tror jag) med gastronomiska utsvävningar, gamla druvor och bolmande avslut. Det puttrar redan i kastrullerna, sauce champagne som sidopjäs till mognade muskler av förr lyckliga, nu döda, kossor. Ett glas Sekt har redan runnit ner..... Riesling -Sekt skitgott tyskt mousserande. Champagne är ju gott men alternativen lyser tydligt och smaker fantastiskt om man anstränger sig lite att hitta dom rätta!


Kom just från gymmet och bastun och undrar igen vad det är för fel på mina artfränder av samma kön. Måste man harkla sig och hosta hela tiden för att vara man? Tydligen. Ytterligare ett utfall av ociviliserad beteende. Skärp er gubbjävlar!


Jag får mera och mera material till det där inlägget om vårt påstådda "civiliserade tillstånd" även om hostande, harklande och svordomar bara utgör en mikroskopisk del av allt.


...........oj, jag fick just en liten aptitretare. En Blini med halstrad pilgrimsmussla med vispad skumpasås..... Nämen det här börja ju bra........ Go hustrun go!


Nåväl då kära bloggkonsument, Ha en trevlig helg. Nu börjar festen för mig! Whooopsiedaysieee!!


Thursday night....fast lane...

Torsdag. Redan!

Äsch, livet går för fort!
Ultrarapid i speed...... vad var det jag skulle skriva om? Jo! Den civiliserade varelsen, människa. Jag undrar om det är värd ens att skriva om det, då tillståndet av ultrarapid tidsförskjutning gör det meningslöst.

Två saker idag dock. Två talesätt, ett tyskt och ett svenskt.
"Schlechten Leuten geht es immer gut" I så fall borde jag skämmas!
"Tiden går fort när man har kul" En urvattnat tråkig floskel med viss sanning, som tyder på att privilegiet att må som ovan antydd är mig given.

Damn! vad är grejen att det  går fort när man har det bra och roar sig? Ett existensens cyniska straff? Självklart! Har du det bra, är det slut för fort. Lider du, drar vi lite på det........

"Life´s a bitch wheter you like it or not" borde det logiskt nog heta. Men vad gör det, jag lever, jag känner och just nu är det ju kul som vanligt. (Jag kanske bara inte har några krav eller rent av är riktigt korkat ,så jag därför inte känner av mitt lidande??)


Mera i helgen eller i morgon. Då kanske om de där civiliserade åsnorna....


Civiliserade varelser.

Mycket har hänt denna helg och gångna veckan. Seriösa blogginlägg har det därför inte varit tal om.


Var på årets största (för mig) och en av de bästa arrangemangen (faktum, ej åsikt) i många år, lördag natt. Med lite trög början och inslag av danska visioner;-) kom vi igång. Riktigt roligt! makalöst bra!.... Yrsel framkallad av intoxikerande vätskor, basslines och inte minst;


Dancemaina!


Ett instinktivt beteende vi de deltagande låter flöda och ta över våra sinnen och kroppar. Att i grupp hoppa upp och ner till tunga basslines och rytmer med orala utryck mot "medicinmannen", här i form av en DJ, är det bästa jag vet! Jag vet också att det är helt irrationellt icke konstruktivt i mångas ögon dummt beteende, infantilt och oseriöst... men vad bryr jag mig? Jag är tribal! Urmänniska "Let it flow, let it take control" ..... det sista djuriskt underutvecklade vi har kvar ....... Mja, om man ser bort ifrån mitt nästa inlägg som jag tänkte skriva nu i veckan kring vårt påstående om att Homo Sapiens skulle vara civiliserade. Då är dansen bara förnamnet! Mera om det i veckan, jag njuter fortfarande känslan som är kvar från lördagsrytmen.


 ...."and Jack boldly declared; let there be house"  And so it was faktiskt, helt hysteriskt!


Postum skriptum förresten:
 läs detta, grunda kring vårt civiliserade tillstånd och njut: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=566&a=394155 Riktigt roligt och rätt djärvt om man bor i Göteborg. att skriva sanningen kan skapa problem. Jag har sedan mitt första besök i 1990 hyst en aversion mot respektive stad, efter att ha träffat människorna där som undrade om jag var en form för retarderat människa för att jag valde Stockholm som mitt nya hem och inte Göteborg. Mitt svar är fortfarande; att skulle Göteborg vara så cool som dess invånare låtsas, skulle jag ju ha flyttat dit och inte hit till "baksidan" Nu är det således att jag utifrån mitt dåvarande nyktra perspektiv på svenska städer som statusen "okunning utlänning" för med sig, valde Stockholm. Stockholm,  för att det var den enda staden i Sverige som har en liten bris av luften i en cool storstad. Rätt skönt med brisen som smeker i den rurala kulissen.    

Nåval.... vad rätt mannen har och vad Göteborgarnas reaktion producerar bevisen. http://www.metro.se/se/article/2008/01/18/17/4420-45/index.xml Kul!


Ok, ciao, over and out!


Party party!

Lördagen den 19.01.2008

image15image15image15image15

Årets party
NOX, Grevturegatan i Stockholm 19.00-01.00

Electro House, dancemania och andra dummheter! Vilken bra start på året!


.

Tvåtusenåtta

En vecka har gått, nästan två....


Året börjar hittills mycket bra. En lite släng av snö och omedelbar nergrusningseufori följd av regn och rena gator. Härligt! Nej jag skämtar inte! Jag älskar regn på vintern och sol på sommaren. Idealt vore ju sol hela året men skall det vara vinter skall det vara regn, om nederbörd.

Ja, året börjar bra med massor med arbete och rena gator. Love it.

Hela Sverige tycks dock befinna sig i en som vanlig kollektiv trance, denna gång kring stundande lågkonjunktur. "Stundande" ... ehh... Ja börsen går ner men i övrig pekar allt fortfarande rakt fram. Inte ner inte upp, men rakt fram. Kan vi inte för en gångs skull njuta av framfärden utan att oroa oss över den kommande kollisionen, även om den inte går att hejda. Ungefär som med döden. Den kommer helt säkert men hur den blir vet vi ju inte. Jag förutspår att de flesta av oss inte drabbas hårdare än att vår konsumtion stagnerar. Shit också, en resa mindre!


Ekonom-nerdarna vet ändå inte vad de pratar om när de lekar "gissa hur framtiden blir". Vi alla tillskriver dessa damer och herrar för mycket expertis. De är inte kompetentare än vilken damfrisörska som helst, när det gäller att läsa framtidens mysterier. Låt mig ta ett kul exempel.

Förra gången högkonjunkturen tog farväl läste jag ingående och nervöst varenda spaltmillimeter av våra stora tidningar som beskrev olika scenarion för nergången. SD skrev att nergången helt säkert skulle te sig som ett V. Snabbt ner sedan snabbt up. Det roliga var att det hela emellertid utvecklade sig till ett uuuuuuuuuuuuu, om ni kommer ihåg. Uet drog ut i flera år. Jag fick panik men lever än. Paniken visade sig nog så överdriven.


Summa summarum; Relaxa, skit i profetior som inte kommer att hålla ändå, lev i nuet, carpe diem så länge du lever, om du lever. Njut. Tvinga mig inte ta hela remsan om hälsa och det där, det är så tröttsamt att upprepa mammas tjat.


En sak vet jag helt säkert! 2008 blir ett otroligt bra år för mig, då jag bestämmer att det blir det ekonomisk himmel eller helvete till trots. "Man arrangerar sig"

Viva 08! Regionen och året!


Consumptionmania

Den tidiga kvällen som gått, har jag ägnat åt att kontemplera över  människans konsumtionsmani.


Jag gick efter träning och lunch ivrigt iväg till NK och det dignande reautbudet.  Jag måste konstatera att utbudet på rean på Nordiska och även på andra ställen ser avsevärd större ut än normalt. Har man möjligen större lager under högkonjunktur? Kanske, det kvittar.

Faktum är  att folket på NK, helt hysteriskt, drog i allt som reas ut till trettio eller femtio procent Även jag, gick till full attack, och hade nog lätt knuffat omkull vilken söt liten pensionär i rullstol som helst, för det där plagget. Stå för helvete inte i vägen kärring, jag vill ju handla den där ARMANIstrumpan!! Dyra saker billigt! Flytta på er! Tröja i cashmere från Burberry 6500.-  Underbart och femtio procent! vad billigt! Den i no-name i samma material 1800.- Kejsaren hade nog gärna iklädd sig den första, så som jag och den urbana nutidsmänniskan.

Ganska snart insåg jag att jag, med min ekonom flåsande på axeln, egentligen inte ville ha (behöver) något av all krafs där på rean just nu, även om det var bra krafs. Tur att jag inte hade ihjäl någon stackars halvhandikappat pensionär, nu när jag inte ens handlat. Talangen att köpa fantastiska kvalitéer utan label (på insidan) är mig inte given och så här efter jul hör ju jag hela tiden flåset av min ekonom och mitt egentliga behov av nya saker, eka runt hela Nordiska Kompaniet, hela tiden.  Gick ner på NK Ica i mina förhållandevis slitna lyxpalter och handlade något man har behov av varje dag. Mat! Förnuftigt! handlade med huvudet på skaft.
Mat, dock i form av konstig salt utvunnen ur havet bakom en liten fransk ö vilken gästas av ljumma vindar, för med sig aromer från pinjeträd som smaksätter saltet vi torkning i gamla kurar snickrade av ekar som måste vara minst 100 år gamla, hämtade i en lite by i Toscana där solen och jordmånen ............ bla bla........ Kändes bra. Riktig lyx, inte stora summor men svindyrt i relation till varan.


Stop nu där....


Jag är del av allt det här och bejakar det. När skall jag kunna erhålla kapaciteten att använda bara lite mera av min hjärna.

När?


sthlmvenetotor

Denna gång gick återkomsten inte som i höstas eller som i somras. Det infann sig ingen hemkomsteufori. Mörker, snö och grus! Sugit!


Helgerna avklarade, ja nästen, nu är det ju bare trettonhelgen framför oss, sedan är det klart. Livet återgår till det normala. Snön faller och grusningsextaserna a´la Vladivostok, som jag förra året verbalt skickade till helvetet, har återkommit. För er som önskar att fräscha upp era minnen finns inlägget här! Jag förbannar även i år grusnerlusningen.... Lär de sig aldrig dessa ..... Nåja , tänk på något annat och låtsas att det händer någon annan....


Som sagt, hemma igen, helgerna nästan slut och livet åter på normal nivå. Då är det bara att spotta i händerna och att taga tag i sakerna. Livet är ju underbart, året framför oss säkert också.... Jag ser redan fram emot alla upplevelser jag skall vara med om!


Förresten så var Cavallisarna  på sin vanliga plats. Två tusen år och fortfarande inga nämnvärda mutationer... otroligt! (ja ja, jag skall bli tydligare framöver)

Kul! Var det, är det och blir det!


RSS 2.0